ENSIMMÄINEN AAMU AVIOPARINA

Herättiin meidän ensimmäiseen aamuun avioparina yhdeksän maissa Radissonin ihanan modernissa huoneessa. Radisson on ollut pitkään meidän vakkarivalinta, jos on tarvetta yöpyä Turussa. Ekaa kertaa otettiin huone sieltä, koska yksi ihana ystävämme on siellä töissä, ja sitten ollaankin aina valittu Radisson ihan hotellin itsensä takia. Mun polttareitahan vietettiin myös siellä!

Heti herätessämme suuntasiin kylppäriin freesautumaan ja pesemään hampaat, sillä lauantain alkoholitarjoilun jälkeen oli vähän hutera olo. Sänkyyn palatessani huomasin, että Topias oli kaivanut jostain ilmeisesti matkalaukkuun piilottamansa paketin, joten nappasin matkalla oman lahjani mukaan, ja kiipesin sänkyyn takaisin Topiaksen viereen. Topias onnistui kerrankin yllättämään, sillä mä yleensä arvaan aina kaikki yllätykset! Uskoin ihan täysillä, että Topias ei muistanut ottaa huomenlahjaa, mutta hän oli onnistunut perjantaina piilottamaan sen mun matkalaukkuun, enkä ole yhtään huomannut.

Makailtiin siis vierekkäin ja avattiin samaa aikaa huomenlahjamme. Omasta huomenlahjastani kirjoitin jo tässä postauksessa, ja Topiaksen huomenlahjasta on tulossa oma postauksensa.

Lahjojen avaamisen jälkeen jatkettiin availulinjalla ja hyökättiin vierailta saamiemme lahjojen kimppuun. Mulla oli parissakin otteessa tippa linssissä, koska liikutuin kortteja lukiessani, kun aloin muistella, kuinka mahtavan kaikki rakkaat vieraat meidän päivästämme tekivät. Ollaan niin kiitollisia kaikille, ja ei tästä onnentunteesta edes voi päästä yli.

Lahjojen availun ja muiden perinteisen juttujen jälkeen siirryttiin alakertaan aamupalalle ja saatiin keittiön puolelta ihana tervehdys muun herkullisen tarjonnan lisäksi. Alkuun istuskeltiin rauhallisesti fiilistelemässä, mutta sitten tuli kaasoilta viesti, että he odottavat jo ulkona autossa meitä, ja kiirehdittiin aamupala loppuun, ja lähdettiin siivoamaan juhlapaikkaa. Minä lähdin sukkasillani, sillä mulla oli hotellilla ainoastaan hääkengät, joista sain ihan kamalan rakon kantapäähän, enkä pystynyt enää laittamaan niitä jalkaan. Mutta onneksi Hennin autossa odotti Birkenstockit, ja jatkoin sitten tyylikkäällä sukat ja sandaalit -yhdistelmällä.

Juhlapaikan siivouksessa meni sitten pari tuntia, ja sekin oli oikeasti hauskaa, kun sai fiilistellä kaasojen ja bestmanien kanssa eilistä. Muutamalla oli puolisokin ja jopa yksi äiti mukana auttamassa, ja voi vitsi miten kiitollisia me taas kerran oltiin! Kirjoitan meidän hääseurueesta kyllä vielä ihan erikseen, mutta tuntuu, että joka välissä on pakko mainita, miten suuri apu he meille olivat. Juhlapaikalta piti sitten lähteä viemään tavaroita kotiin, juhlatarvikevuokraamoon ja vähän muuallekin, mutta sen jälkeen mentiin vielä koko siivousporukalla Dennikseen syömään. Oli ihana päästä vielä vähän viettämään porukalla aikaa, niin sai lykätty sitä ”häistä luopumista” ja arkeen palaamista.

Lounaan jälkeen me mentiin hotellille pakkaamaan tavarat ja lähdettiin kotiin viemään niitä. Meidän oli tarkoitus lähteä heti hakemaan lapsia ja koiraa, mutta Topias nukahti sohvalle ihan jo sillä aikaa, kun kävin vain vessassa. Annoin sitten Topiaksen nukkua tunnin verran ennen kuin lähdettiin matkaan.

Teki niiiiiiin hyvää nähdä koira ja lapset! Meidän Volde oli koko hääviikon hoidossa, koska oltiin ainoastaan öisin kotona nukkumassa, ja oltiin kaikki päivät poissa, eikä hän olisi pärjännyt yksin. Tuli ihan kamala ikävä, ja Volde on nyt todellakin osoittanut mieltään tästä hylkäämisestä. Vähän pelottaa, miten tässä käy, kun huomenna olisi tarkoitus lähteä häämatkalle. Toivottavasti Volde hyväksyy meidän hyvittelyt matkan jälkeen, ja pian voidaan palata normaaliin.

Lapset haettuamme pysähdyttiin vielä parissa paikassa viemässä hääkakku ja macaronseja sukulaisille, kun niitä jäi yli. Vanhempieni luokse pysähdyttiin pariksi tunniksi, kun piti roudata vähän ylijääneitä juotavia ja jäätiin muistelemaan eilistä hääpäivää. Sieltä eteenpäin selvittyämme meidän piti ajaa vielä studiolleni, jossa olimme kaasojen kanssa hääaamuna valmistautumassa, ja siivota ne tilat loppuun. Studion siivouksen jälkeen Topias halusi kebabia, joten ajettiin kiertoreittiä kotiin syömään iltapalaa ja laittamaan lapset nukkumaan.

Meidän ensimmäinen päivä avioparina oli sekoitus hääfiilistelyä, semirankkaa roudausta ja ihan tavallista arkea. Päivää siivitti kuitenkin sellainen onnellisuus, että jopa tällainen julkisesti etäinen pariskunta oli vielä häähuumassa aika kiinni toisissaan. Vaikka kovasti sovittiin, että meidän julkiset pussailut jää siihen hääpäivään 😀 Arkeen palaaminen tuntuu tosi oudolta, ja juuri illalla Topias tunnusti, että hänelläkin on sellainen tosi outo tyhjä olo, mutta toivottavasti etenkin se tuleva häävideo ja tietty tämä häämatka paikkaa sitä fiilistä!

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Niiiiin ihanaa lukee teidän hääjutuista. Mahtava päivä varmasti teillä ollut! 🙂 🙂 🙂 ihanaa, romanttista ja rentouttava häämatkaa! <3

Avatar

Näytätte kyllä onnellisilta <3 missä Volde oli hoidossa, kun vähän aikaa sitten teit postauksen siitä, ettet ikinä veisi koiraa koirahoitolaan ja sukulaiset ja tutut oli oletettavasti häissä? 🙂

Avatar

Ehkä ensimmäiseen päivään juhlien jälkeen pitäisi osata panostaa myös, varsinaisten juhlien lisäksi.
Meillä häät vietettiin paikassa, joka ei arvinnut koristeita, eikä meitä siivoamaan jälkiä seuraavana päivänä. Niinpä saime viettää rauhassa hääyön jälkeistä aamua hotellilla, jossa aamiainenkin saapui huoneeseen.

Häälahjat meillä on lähipiirissä ollut tapana avata seuraavana päivänä lähimpien kanssa. Nytkin oli niin, että vanhemmat ja sisarukset olivat huolehtineet lahjat pois juhlapaikalta, joten availimme niitä yhdessä pienellä porukalla vanhempieni luona vielä seuraavana iltapäivänä. Siivoamiselle tai sen sellaiselle ei tarvinnut uhrata aikaa eikä ajatusta, vaan sai todella leijua vielä keveissä pilvissä seuraavankin päivän.

Avatar

Oii niin ihana lukea teidän häistä juttuja ja en malta oottaa, että nähdään jotain kuvia sieltä ja kuullaan lisää!

Tätä postausta lukiessa olin ensin ihan että mitä ihmettä, miksi hääpari joutuu siivoamaan hääpaikkaa kun voisi vaan olla ja nauttia toistensa seurasta, mutta postausta eteenpäin lukiessa huomasin, että oikeastaan aika ihana idea siivota yhdessä, mennä vielä syömään porukalla ja fiilistellä edellistä päivää, toisaalta ihana ”lopetus” häille. 🙂

Avatar

Näytätte ihanan rakastuneilta! Oon niin myötäelänyt teidän häiden suunnittelua ja hääpäivänänne aattelin koko ajan että nyt ne siellä juhlii! En malta odottaa tulevia postauksia häistä ja nähdä ihania kuvia.
Oikein rentouttavaa häämatkaa teille<3 Levätkää, ootte sen ansainnut kun teilläkään helpoin kevät oo takana!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä