KAKSI VIIKKOA EROSSA LAPSISTA

Kotona ollaan vihdoin! Matkustettiin koko yö ja saavuttiin kotiin eilen vähän kuuden jälkeen aamulla. Mentiin omaan sänkyyn nukkumaan pariksi tunniksi, ja sitten lähdettiin innoissamme hakemaan lapsia ja koiraa.

Meidän lapset olivat tämän viikon suurimmaksi osaksi minun vanhemmillani, ja pari päivää tätini luona hoidossa. Heillä on ollut aivan ihana viikko ja he ovat nauttineet täysillä olostaan. He pääsivät myös road tripille Kajaaniin asti, ja ovat saaneet uida, leikkiä, retkeillä ja puuhata vaikka mitä. Tällainen iso ja läheinen perhe on kyllä ihan valtava siunaus. Miten onnekkaita me ollaankaan, kun voidaan lähteä viikoksi pois ja tiedetään, että meidän lapset ovat turvassa, onnellisia ja rakastettuja.

Tämän viikon aikana me soiteltiin lasten kanssa, läheteltiin kuvia ja videoita, ja äänitettiin paljon viestejä. Ikävä oli, mutta ei liikaa. Pystyttiin kaikki tahoillamme nauttimaan olostamme, mutta oli myös ihanaa päästä takaisin kotiin. Vähän vaikempaa siitä lähtemisestä vaan teki se, että juuri ennen häitä me oltiin viikko erossa lapsista, kun kaikki häävalmistelut ja Topiaksen työaikataulut menivät niin ristiin, että ei vaan löydetty yhtään aikaa olla yhdessä, ja lasten oli pakko olla hoidossa. Pari päivää sitten ehdittiin viettää vähän laatuaikaa, kun pitikin jo lähteä häämatkalle, ja olihan siinä vähän sellainen olo, että onko pakko.

Yhteensä tässä tuli tätä erossa olemista sitten kaksi viikkoa. Ja onhan se nyt tosi pitkä aika olla erossa pienistä lapsista! Olosuhteet tietenkin olivat aika erityiset, mutta kuitenkin. Nyt on sellainen fiilis, että vaikka lapsilla onkin ollut hauskaa, haluaa tätä aikaa erossa hyvitellä. Ollaan suunniteltu paljon kaikkea ihanaa puuhattavaa lasten kanssa ja aloitettiin heti eilen lapset haettuamme. Ihan ensimmäiseksi hyviteltiin tätä poissaoloa myös Voldelle, ja mentiin mukkilasta lähtiessä suoraan ostamaan jätskit koko perheelle. Volde sai oman lohijäätelön ja innostui siitä niin paljon, että taidettiin saada ainakin osittain anteeksi.

Volde oli myös hoidossa sen häitä edeltävän viikon, ja häiden jälkeen hän oli niiiiiiiiiin loukkaantunut. Siis se oli niin kummallista, miten koiran käytöksestä voi nähdä, että nyt on tunteita loukattu. Volde käyttäytyi ihan eri tavalla, yritti olla kylmä meitä kohtaan, mutta aina välillä vähän unohti sen. Sitten kun Volde juuri alkoi vähän palautua ja osoittaa taas rakkautta, niin olikin jo taas aika lähteä. Eilen Volde käyttäytyi aika anteeksiantavaisesti, mutta saa nähdä, mikä on meininki tänään.

Volde on kyllä niin täydellisen ”läheisriippuvainen”, että ei se pieni kiukuttelu yllätyksenä tullut. Ollaan niin sellainen perhe, että koira on aina kaikessa mukana ja saa tuntea olevansa yhtä tärkeä osa perhettä kuin kaikki muutkin, niin olihan se shokki yhtäkkiä joutua viikoksi muualle. Viikon eron jälkeen hän oli öisin sängyssä harvinaisen kiinni meissä, mutta päivisin osoitti mieltään välttelemällä. Voi vauvaa.

Tätä postausta illalla kirjoittaessani olen noussut nyt viisi kertaa lastenhuoneeseen silittelemään Nomppua, joka tuolla heräilee itkemään, eikä osaa sanoa, mikä vaivaa. Joten ehkä tämä ero on kuitenkin vähän verottanut. Taidan nyt laittaa läppärin pois ja mennä silittelemään Nompun tukkaa, kun hän varmaan taas tuolta pian herää. Aamulla meillä on ihania suunnitelmia koko perheelle, ja voidaan ottaa kunnolla lähtölaukaus meidän elämän parhaaseen kesään.

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Ootte kyllä onnekkaita, kun on niin iso ja läheinen tukiverkosto! <3 oliko Volde kuitenkin lasten seurassa hoidossa vai jossain muussa paikassa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä