ERILAINEN PÖYTÄKARTTA HÄIHIN

Hääjuttuja, jee! Vaikka häät ovat nyt ohi, hääblogi tulee varmasti olemaan aktiivisempi kuin koskaan, sillä nythän sitä kirjoitettavaa vasta löytyy, kun kaikki on koettu. Ja yhtenä ensimmäisistä jutuista ajattelin ottaa esille meidän istumajärjestyksen, koska satuttiin saamaan siitä kuva ensimmäisten hääkuvien joukossa.

Kuva: Petri Mast / Maria Ahokas

Istumajärjestys tuli tehtyä todella ajoissa, sillä aloin luonnostella sitä jo ensimmäistä vieraslistaa tehdessäni. Ensimmäinen istumajärjestys oli pahvisia nimilappuja korkkitaulussa, ja samaiseen korkkitauluun rakensin monta eri versiota, joista otin kuvat talteen. Sitten elämään onneksi astui Tahtoo, ja pääsin tekemään kunnon istumajärjestyksiä ihanan helposti. RSVP:t saatuamme tein sitten sen lopullisen istumajärjestyksen, mutta juhlapaikalle tulevan pöytäkartan tekemisen jätin viime hetkille siltä varalta, että tulee vielä jotain muutoksia.

Sain joskus aikoja sitten idean kuvallisesta pöytäkartasta, ja Topias innostui siitä myös. Päätettiin siis rakentaa pöytäkartastamme vähän jotain muuta kuin se ihan perinteinen nimien meri, ja voi vitsi, miten huippu tästä tuli. Meidän pöytäkartassa oli ihmisistä ihan erilaisia kuvia. Joistain oli valittu edustavia kuvia mun arkistoista. Joistain oli hassunhauskoja nuoruuskuvia Facebookin unohdetuista albumeista. Ja meidän suvusta sitten taas oli monesta vanhoja ysärikuvia, joita bongailin äitin valokuva-albumeista. Osasta sitten taas oli Facebookin profiilikuvia, joko se tuore, tai muutaman vuoden vanha. Kokonaisuus oli siis tosi monipuolinen, ja saatiin hirveästi kehuja tästä pöytäkartasta.

Kuvallinen pöytäkartta oli meillä koristeen ohella myös tavallaan osa ohjelmaa. Oli aivan erilaista etsiä sitä omaa kuvaa, kun ei yhtään tiedä, mitä etsii, ja oman nimen bongaamista on vaikea verrata tähän. Saatiin kuulla, että osa ei meinannut millään löytää itseään, kun ei tajunnut, että itsestä voi olla lapsuuskuva. Esimerkiksi minun pikkuserkustani oli vaaaaanha kuva ysärin alusta, mutta onneksi hänen tyttöystävästään oli tuoreempi kuva, niin he loppupeleissä tajusivat, että tämä vastapäisellä paikalla istuva lapsi ei olekaan oikeasti enää lapsi. Pöydissä meillä oli sitten kyllä jokaisen nimi, niin oman kuvansa löydettyään sen paikan sai varmistettua sieltä.

Lapset tykkäsivät kovasti omien kasvojen etsimisestä, mutta yllätyttiin positiivisesti siitä, kuinka paljon myös aikuiset pitivät meidän pöytäkartasta. Tämän työstäminen jäi itseasiassa siihen perjantaille ennen koristelemaan lähtöä, joten oli aika stressaantunut olo näitä lappusia teipatessani, mutta olen todella iloinen, että tehtiin kuitenkin tämä loppuun asti. Teippinä tuossa toimi ihoteippi, sillä hävitin kaksipuolisen teippini, mutta tämä toimi oikein hyvin. Kuvat tulostin ihan vaan omalla tulostimella, mutta ostin niitä varten paksumpaa ja laadukkaampaa paperia, kun normipaperi olisi ollut liian ohutta.

Tuo pöytäkartan pohja on minun työhuoneeni peili, johon päätettiin nuo laput myös jättää, sillä tämä on ihana muisto. Tuon peilin tarina on itseasiassa sellainen, että ihan alkuraskaudessa Nomppua odottaessani, olin eräässä autiotalossa, josta bongasin kaksi ihanaa vanhaa ikkunakehystä. Päätin ottaa ne ikkunakehykset mukaani (tiedän, tiedän…) ja säästelin niitä jotain erityistä varten. Toisesta tuli tämä ihana peili, ja toisesta tuli eräs toinen hääpaikan koriste, jonka esittelen vielä erikseen.

Suosittelen tosi lämpimästi tällaista aktivoivaa ja vähän erilaista pöytäkarttaa. Oli ihanaa, kun pöytäkartta ei ollut vain pöytäkartta, vaan se oli jotain, jota katsoessa saatiin jokaiselle vieraalle hymy huulille. Ja juuri sitä me meidän häissä haluttiin. Sitä aitoa iloa ja onnea, meidän elämän tärkeimpänä päivänä.

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Hauska idea tuo pöytäkartta! 🙂 Mun serkun häissä vuonna 2011 oli vähän samantyylinen, mutta jokaista vierasta kuvasti erilainen lause. 😀 Esim. mä olin sillon ”porukan tuorein ylioppilas” ja mun pikkuveli tais olla joku ”porukan nuorin juhlavieras” yms. 😀 En nyt muista yhtään minkätyylisiä muut oli mutta ne saatto liittyä johonkin harrastukseen tai melkeen ihan mihin vaan mistä pysty tunnistamaan ittensä 🙂 Se oli musta kans aika hauska!

Avatar

Aivan älyttömän hyvä idea! Vaatii toki varmasti työtä että löytää kaikista vieraista kuvan ja että saa vieläpä aikaiseksi tuollaisen lopputuloksen, mutta se varmasti kannattaa 🙂 Josko sitä itsekin tekisi jotain tuollaista…

Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

Emilia Huttunen

Kiitos! 🙂 Kyllähän siihen meni aika monta tuntia, mutta oli sen arvoista!

Avatar

Todella hauska idea! Ja ilmeisen hyvin myös onnistuttu toteuttamaan. 🙂 Etsin itsekin myös ideoita vastaavan tyyppisiin isohkoihin juhliin, (ei kuitenkaan häät) saisinko luvallasi käyttää tätä valokuva-pöytäkarttajuttua?

Emilia Huttunen

Tottakai! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä