ALA SINÄKIN VAIKUTTAA

[mittaustagi]

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Mielipidemaailma.fi:n kanssa.

Vaikuttaminen on omassa elämässäni vähän itsestäänselvää, kun vaikuttaja on periaatteessa ihan työnimikkeeni, mutta blogin lisäksi olen aina halunnut vaikuttaa muissakin asioissa. Vaikutan äänestämällä, ostoskäyttäytymiselläni, kierrätyksellä ja antamalla palautetta. Ja tästä palautteen antamisesta olen blogissakin joskus kirjoittanut, sillä se on mun mielestä tosi tärkeä juttu arkisessa vaikuttamisessa. Kaikesta pitäisi aina antaa palautetta, hyvää tai huonoa! Hyvä palaute kannustaa jatkamaan samalla linjalla, ja huono palaute auttaa tekemään muutoksia. Yleisesti olen sitä mieltä, että jos ei itse yritä vaikuttaa asioihin, ei ole myöskään oikeutta valittaa. Olisihan se aika tekopyhää valittaa hiljaa kavereille ja somekanaviin huonosta palvelusta tai tuotteesta, jos sitä palautetta ei vie itse sille palveluntarjoajalle. Ja vaikuttaminen kannattaa myös ihan sinulle itsellesi suoraan, sillä esimerkiksi jostain tuotteesta palautetta antamalla vaikutat tuotekehitykseen ja saat ehkä itse tulevaisuudessa vielä paremmin rahallesi vastinetta.

Mielipidemaailma.fi on sivusto, jossa jokainen yli 18 -vuotias kuluttaja pääsee vaikuttamaan. Helpon rekisteröitymisen jälkeen pääset vastaamaan erilaisiin kyselyihin, jotka sopivat juuri sinun elämäntilanteeseesi, ja kyselyihin vastaamalla voit tienata rahaa, tai lahjakortteja. Jokaisesta kyselystä saa tietyn määrän pisteitä, ja pisteet sitten taas voi vaihtaa lahjakortteihin useisiin eri yrityksiin, tai ottaa suoraan rahana PayPalin kautta. Mielipidemaailma.fi:n kautta pääset myös kyselyihin vastaamalla lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen.

Kyselyihin vastaaminen on hyvä tapa osallistua tuotekehitykseen ja erilaisiin tutkimuksiin, jotka hyödyttävät loppupeleissä juuri meitä kuluttajia. Tämän lisäksi ne ovat kuitenkin myös loistava tapa tienata vähän ylimääräistä, tai saada käyttörahaa vaikka shoppailtavaksi. Ja niin helposti! Kyselyihin vastaaminen on todella helppoa, ja aina kyselyä aloittaessasi näet ensin, kuinka paljon siihen arvioidaan menevän aikaa, ja paljonko siitä saa pisteitä. Pisteiden lisäksi luvassa voi olla muitakin palkintoja.

Monesti arjessa tulee sellaisia hetkiä, kun samalla vain on näppärää selata puhelinta, ja Mielipidemaailma.fi sopii näihin hetkiin täydellisesti. Sillä miksipä et samalla tienaisi rahaa! Ja suurin osa meistä taitaa tykätä vastata kyselyihin, ainakin jos miettii niitä vuosien takaisia Facebookin kiertoviestikyselyitä, joita itsekin olen täyttänyt ihan vain huvin vuoksi.

Kyselyyn vastaamalla vaikuttaminen on täydellinen tapa kuluttaa aikaa vaikkapa näiden kuvien mukaisesti lasten leikkiessä, kun oman silmän ei tarvitse ihan koko ajan olla tarkkana. Tai vaikka bussissa matkalla töihin. Tai kaupan kassan pitkässä jonossa. Tai aamulla sängyssä, kun keräät voimia noustaksesi ylös. Tajusitte varmaan idean. Ja koska näet aloittaessasi kyselyn keston, et tule vahingossa aloittaneeksi liian pitkää kyselyä.

Vaikka sitä ehkä voisi jalosti sanoa, että parasta on vain päästä vaikuttamaan, niin kyllä parasta on kerätä pisteitä erilaisista kyselyistä ja miettiä, että minkäs näistä lahjakorteista oikein valitsisi! Olen vastannut moniin lyhyempiin kyselyihin, ja esimerkiksi yhteen pidempään ruokaostostottumuksiani koskevaan kyselyyn, ja kerään pisteitä jotain ihanaa lahjakorttia varten. Taidan kallistua joko Zalandon, Cool Stuffin tai Stadiumin lahjakorttiin, ainakin ensimmäisellä kerralla. Mulle ainakin shoppailu tuntuu aina erityisen kivalta, jos on jokin alennuskoodi tai lahjakortti, koska kärsin tällaisesta äitisyndroomasta, että mulle tulee herkästi huono omatunto, kun käytän itseeni rahaa. Joten tällaisella kevyellä puuhalla lahjakorttien tienaaminen on kiva tapa saada tekosyy shoppailla jotain itsellenikin! Ja onhan tämä järkevämpää ajankäyttöä kuin vaikkapa peukaloiden pyörittely bussissa.

Suosittelen lämpimästi rekisteröitymään Mielipidemaailma.fi:n käyttäjäksi, ja kokeilemaan palvelua. Se ei velvoita sinua mihinkään, etkä häviä mitään kokeilemalla. Jos tykkäät vaikuttaa, ja haluaisit saada siitä myös pienen palkkion, tämä on sinulle sopiva sivusto!

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Sama fiilis jäi itsellä. Ja ainoat kyselyt mitä tarjosi, oli sellaisia mihin olisi todella tarkkaan pitänyt vastata omista henkilökohtaisista tiedoista (lasten iät ja sukupuolet, asuinpaikka postinumerosta lähtien ym.) Ja tarjosi palkkioksi 17 min. kestävään kyselyyn vastaamisesta pisteitä jotka olisi mennyt hyväntekeväisyyteen sekä ilmeisesti arvan johonkin arvontaan. Mutta tosiaan niin turhaa aikaa minulla ainakaan ei taida ollakaan, että tuollaisilla palkinnoilla käyttäisin niin paljon aikaa.

Avatar

Kävin kurkkaamassa sivustoa, ja se vaatii kyllä aika paljon henkilökohtaista tietoa sekä oikeuksia tietojen keräämistä ja hyödyntämistä omaan tarkoitukseensa. Taitaa jäädä tiedot antamatta vaikka lahjakortteja siitä saisikin!

Avatar

Hääjuttuja olis kyllä kiva lukea.. Odottaisin kovasti juttua sun puvusta, hääkakusta, pitopalvelusta ja menusta, ohjelmasta jne.

Avatar

Hääpostauksia alkaa tulla sit, ku Emilia saa kuvia. Ei niitä varmaan kukaa ilman kuvia halua lukea nyt mystooryssä oliki et on jo kuvat saanu, joten eiköhän pian.

Joskus vähän malttia peliin, ei näitä kiusallaan varmaan oo pantattu. Eikä ookkaan, kun mä ainaki mielumin odotan ja luen postsukset kuvineen

Avatar

Tuo mielipidemaailma.fi on kyllä kaikkea muuta ku helppo. Ensinnäkin siitä jää vaikutelma että on jollain feikkisivulla joka kalastelee tietoja. (käytän näihin ”roskasahkopostiosoitettani” niin uskaltaa kokeilla) Ja toisekseen itseäni ainakin henkilökohtaisesti ottaa päähän että sähköpostilla tulee vähä väliä ilmoituksia uusista kyselyistä ja kun sinne pääsee mitään ei ole tarjolla.. Ja jos onkin niin yhden tai kahden kysymyksen jälkeen kiittää ja sanoo että muuta ei ole tarjolla, kyselyyn vastaamisesta saa 80 pistettä mutta yhtäkkiä se loppuu 3 kysymyksen jälkeen (ikä, sukupuoli ja missäpäin Suomea asuu) ja sitten saat 5 pistettä. Menee tolla tavalla ikuisuus ennen ku on 500 pistettä joilla voi lunastaa jotain palkintoja. Olisi myös hyvä tietää että mitä sillä 500 pisteellä saa, onko kyseessä 5€ lahjakortti niinkuin joitakin vuosia sitten vastaavanlaisessa palvelussa.. Jos näin on niin ei kyllä kovinkaan paljoa kannusta vastaamaan kyselyihin. Ja veikkaan että kun muutaman kerran tulee eteen tuo että kyselyt loppuvat ennen aikoja ja saat siitä sen 5 pistettä vaikka luulit osallistuvasi 80 pisteen kyselyyn niin ei paljon enää kiinnosta osallistua niihin…

Avatar

Hyvä postaus! Palautetta on aina hyvä antaa ja fiksut palveluntarjoajat osaavat ottaa vastaan niin ruusut kuin risutkin. Kypsä palveluntarjoaja osaa ottaa kritiikin vastaan ja kehittyä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä