TÄYDELLISEN KESÄN AINEKSET

[mittaustagi]

Kesäkuun alussa me oltiin Topiaksen kanssa nauttimassa Kreikan lämmöstä meidän häämatkalla. Meidän päivät kuluivat suurimmaksi osaksi altaalla tai rannalla maatessa, ja siinä virkistävien uintien välissä me juteltiin, pelattiin, syötiin ja juotiin, mutta tosi paljon myös vaan oltiin hiljaa, nukuttiin, maattiin, luettiin. Okei, minä en nukkunut, koska en osaa nukkua päikkäreitä, etenkään missään muualla kuin omassa sängyssä, mutta olin varautunut jo etukäteen siihen, että sillä aikaa kun Topias nukkuu, minä haluan lukea kaikkia ihania kirjoja. Parin ekan päivän jälkeen alkoi kuitenkin ärsyttää, kun piti olla koko ajan samassa asennossa ja alkoi paikat särkeä kirjan kanssa taiteillessa, tai sitten joutui koko ajan siristelemään silmiä kirkkaassa auringossa. Siinä kohtaa muistin, että olin lukenut joltain postauksen äänikirjoista, ja kävin vähän googlettelemassa parasta tapaa kuunnella äänikirjoja, ja päädyin lataamaan BookBeatin. Ja sitten myöhemmin kesällä jo monen monta kirjaa kuunneltuani minulta kysyttiin, haluaisinko lähteä mukaan tähän kaupalliseen yhteistyöhön BookBeatin kanssa. NO TODELLAKIN!

Tällaiset yhteistyöt on niin huippuja, kun olet jo valmiiksi ihastunut johonkin, ja sitten pääset kertomaan siitä kunnon etujen kera. Eli vinkvink, kannattaa lukea loppuun saakka ja napata koodi ilmaiseen kuukauteen BookBeatia!

Siellä Kreikan rannoilla maatessani minä tosiaan rakastuin äänikirjojen maailmaan. En ole ikinä ennen kuunnellut äänikirjoja, enkä oikeastaan edes tiedä miksi. Olen vähän sellainen luonne, että en kauhean herkästi kokeile uusia juttuja. Multa kesti tosi kauan tottua e-kirjoihin, mutta nyt luen aina mieluiten melkein e-kirjoja, joten olisihan se pitänyt arvata, että rakastun myös äänikirjoihin.

Ensimmäinen syy äänikirjojen kokeiluun oli tosiaan se, että on vaan niiiiin ihanaa saada maata rannalla rauhassa, mutta kuitenkin tylsistymättä. Ei tarvitse pidellä kirjaa eri asennoissa, kun kädet väsyvät, tai sijoitella kansia strategisesti suojaamaan auringon häikäisyltä. Voit vain maata silmät kiinni missä asennossa tahansa, ja kuunnella kirjaasi.

Jo lomaillessa aloin kuitenkin huomata äänikirjojen muita etuja. Meillä oli aina tapana rantapäivän jälkeen käydä suihkussa niin, että ensin Topias kävi suihkussa ja meni nukkumaan päivän toiset päikkärit (kyllä, Topias nukkuu PALJON), ja sitten minä menin suihkuun ja aloin meikata ja laittaa hiuksia Topiaksen nukkuessa. Tollaisia juttuja puuhaillessa oli aika hiljaista, kun on mennyt naimisiin Prinsessa Ruususen kanssa, joten otin nopeasti äänikirjani avuksi. En ollut tajunnutkaan, kuinka nopeasti aika kuluu, kun meikatessa tai vaikka after sunia levittäessä kuuntelee kirjaa. Ja sama homma jatkui kotona. Toimii muuten niiiiiin hyvin myös vaikka siivouksen kanssa. Tai ajaessa! Mulle pitkät ajomatkat on tosi vaikeita, joten äänikirjat tekee niistä aivan erilaisia.

Mä olen aina lukenut paljon ja edelleen luen. Vanhanaikaiset kirjat ovat vaihtuneet e-kirjoihin, joita muuten myös voi lukea BookBeatista, ja nautin hirveästi siitä, kun saa aamulla makailla sängyssä ja lukea kirjaa, ja sitten jatkaa sitä vaikka bussimatkalla päivän menoihin. Mutta mun on tosi usein vaikea nousta sängystä, kun en millään malttaisi lopettaa kirjaani. Ja usein päätän vaikka skipata meikkaamisen, suihkun tai aamiaisen, jotta saan lisää aikaa lukea. Topias pitää mua ihan hulluna, eikä ikinä ymmärrä, miten jaksan lukea niin paljon! Mutta kun lukeminen on aina ollut se mun rakkain harrastus. Muistan ikuisesti, kun neljännellä luokalla päätin lukea Kotiopettajattaren romaanin ja tajusin, että kirjojen ei tarvitse olla tylsiä ja helppoja. Opin lukemaan tosi nuorena ja luin kouluun mennessä ja todella sujuvasti, mutta tylsistyin helposti, kun kaikki lukeminen tuntui niin helpolta. Mutta sitten kun tajusin, kuinka paljon lukeminen voi antaa, ei mua enää saanut pois kirjastosta! Ja se fiilis ei ole vieläkään loppunut, kuten tuosta aamiaisen skippaamisesta voi päätellä. Mutta enää ei tarvitse valita ruoan tai meikkaamisen ja lukemisen välillä, sillä äänikirjojahan voi tietenkin kuunnella samalla. Joten minun ja kirjojen väliin ei enää pääse mikään muu kuin kadonneet kuulokkeet.

Äänikirjojen maailma on tosi monipuolinen. Kirjojen lukijoita on tosi erilaisia, ja mulle on tullut toistaiseksi vastaan kaksi kirjaa, joiden kuuntelemisen lopetin nopeasti, koska en tykännyt lukijan tavasta puhua. Mutta se on aika vähän suhteessa kuunneltuihin kirjoihin! Mulla on BookBeatin omiin kirjohin tallennettuna kymmeniä kirjoja, jotka vielä odottavat kuuntelemista, ja suhteessa niihin kuunneltujen kirjojen pino on pieni, mutta hyvin olen jo ehtinyt selaamaan tarjontaa läpi. Näitä kirjoja vain on niin paljon, ja aikaa niin vähän! Tai no oikeastaanhan mulla on aikaa koko loppuelämä, joten eihän tässä ole mitään hätää.

Mun kirjamakuni menee todella laidasta laitaan. Joskus tykkään lukea tietokirjallisuutta, mutta eniten kuitenkin rakastan erilaisia romaaneja, joissa on jokin rakkausteema. Mulla on myös Kotiopettajattaren romaanin ja Ylpeyden ja ennakkoluulon kaltaisten klassikoiden lisäksi vähän nolo addiktio roskaromaaneihin. Mutta kun täytyy myöntää, että aina sitä ei jaksa seurata ja keskittyä, vaan haluaa vaan nollata ja lukea jotain ihan täyttä hömppää! Mulla onkin ollut aina tapana joka kesä ostaa melkein joka kauppareissulla lisää kioskikirjallisuutta, mutta tänä vuonna en ole ostanut kuin sen yhden kirjan lentokentältä ennen kuin latasin BookBeatin, sillä sen jälkeen olen etsinyt kirjallisuuteni BookBeatin superlaajasta valikoimasta. Ja iso plussa siitä, että siellä on hyvä valikoima eri kieliä, sillä luen ja kuuntelen kirjani mieluiten englanniksi.

BookBeatin valikoimasta todellakin löytyy jokaiselle jotakin. Roskaromaaneja mun kaltaisille addikteille, laadukkaita klassikoita, joita et ole ikinä saanut aikaiseksi lukea, uusimpia suosikkeja, joista varmasti puhutaan kahvipöydässä, ja sitten vielä lapsille omat osastonsa. On muuten ihan taivaallista saada lapset hetkeksi hiljentymään äänikirjan ääreen. Mulla onkin nyt mielesstä uusi projekti…. Nimittäin aion laittaa seuraavaksi lapset kuntelemaan ensimmäistä Harry Potteria! Moni varmasti muistaa, että olen aivan hullu HP -fani, joten toivon ihan hirveästi, että lapset innostuvat siitä, niin voidaan kaikki yhdessä kuunnella äänikirjoja. Se olisi niiiiiin ihanaa. Ja kun yleensä en malta millään laskea kirjaa käsistäni, niin Harry Potterit olen onneksi lukenut niin monta kymmentä kertaa, että maltan mennä lasten tahdissa.

Harry Pottereiden lisäksi mun virtuaalisessa kirjahyllyssä lukemista odottaa ihania hömppäkirjoja esimerkiksi Sophie Jordanilta ja Cynthia Edenilta. Kuuntelua odottaa myös Meg Cabotin Royal Wedding, E L Jamesin Fifty Shades of Grey, Lesley Pearsen Belle ja tietenkin vanha tuttu Jane Eyre, eli Kotiopettajattaren romaani. En ole lukenut sitä vuosiin, enkä ikinä englanniksi, joten mulla odottaa tuo englanninkielinen äänikirja tuolla meidän syyskuista Kreikan matkaa, johon olen päättänyt tätä yli 18 tuntista kokonaisuutta säästellä. Ja nyt mulla alkoi sitten vähän raffimpi kirja, nimittäin The Handmaids Tale. Tuo sarja on mun mielestä yksinkertaisesti käsittämättömän upea, ja mulla on suuret odotukset tälle kirjalle. Olen lykännyt sen aloittamista, koska mua pelottaa sen nostattamat tunteet, mutta onhan tää nyt vain pakko lukea. Tai siis kuunnella!

Mä olen taas niin innostunut yhdestä lemppariaiheistani, että summataanpa tähän vielä nämä jutut: BookBeat on helppo ladata puhelimeen, sieltä saa ladattua ja luettua kirjoja myös offline -tilassa, kirjoihin voi asettaa uniajastimen, ettei kirja mene yksinään loppuun, jos nukahdat kesken, kirjoja on helppo selata eri kategorioista eri perusteiden mukaan, kirjoja löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jokaiselle on varmasti jotain.

Ainiin ja se tärkein! Koodilla mutsisonkesa2018 kaikki uudet käyttäjät saavat kokonaisen kuukauden maksuttoman kokeilun! Koodi on voimassa 30.9. asti. Aivan ihania luku- ja kuunteluhetkiä teille kaikille!

Ps. Mulle saa AINA suositella kirjoja!

Kommentit

9 kommenttia
Emilia Huttunen

Kiitos, tutustun näihinkin! <3

Avatar

Yks parhaista kirjoista mitä olen lukenut on Joel Dickerin Totuus Harry Quebertin tapauksesta. 🙂

Emilia Huttunen

Bucket listille, kiitos! 🙂

Avatar

Paras kirja mitä olen lukenu ja useampaan otteeseen on Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Aivan mielettömän moniulotteinen tarina.

Avatar

Liputan kans tän puolesta! Uskomattoman hieno kirja jokaisella lukukerralla. Novellikokoelmista suosittelen Lucia Berlinin Siivoojan käsikirjaa. Hieno kokoelma ja taitavasti suomennettu!

Emilia Huttunen

Oi nääkin täytyy lisätä mun listalle, kiitos! <3

Avatar

Anthony Doerr – Kaikki se valo jota emme näe —> Aivan loistava kirja! Hyvin vaikuttava. Luin tämän itse englanniksi ja olin todella vaikuttunut. Ihana. Erilainen. Koskettava. Myös historiaa mukana. Kertoo siis sokean ranskalaisen tytön ja Führer-ryhmään liittyvän saksalaisen pojan elämästä ja kuinka heidän tiensä sitten kohtaavat ja mitä sen jälkeen tapahtuu. Suosittelen lämpimästi 🙂

Lisa Strømme – Mansikkatyttö —> Erilainen rakkaussuhde. Fiktiivinen rakkaustarina Edvard Munchin ja kylän nuoren tytön välillä. Munchin oma elämä ja sen eri aspektit ovat kuitenkin totta ja kirjailija on tehnyt ensin paljon tutkimusta henkilöstä ennen kirjan kirjoittamista.Tämä kirja tempaisi mukaansa. Ensimmäinen kirja jonka luin tämän vuoden puolella ja luin kirjan kahdessa päivässä.

Jojo Moyes – kaikki hänen tuotantonsa. Rakkaus on vahvasti läsnä jokaisessa kirjassa. Kirjat on saaneet mut itkemään ja nauramaan ääneen. En tiedä, olenko koskaan lukenut niin ihanaa rakkaustarinaa, kuin kirjassa Kerro minulle jotain hyvää. En ole varmaan ennen myöskään itkenyt niin paljon kuin tuota kirjaa lukiessani. Hänen kaikki kirjansa ovat olleet todella hyviä lukukokemuksena. Tuo ja Ne, jotka ymmärtävät kauneutta ovat olleet suosikkejani 🙂

Emilia Huttunen

Kiitos vinkeistä! <3 Oon monta kertaa miettinyt tota Jojo Moyesia, joten nyt ehdottomasti lähtee lukuun!

Avatar

Kannattaa tutustua myös Donna Tarttin tuotantoon! Hän on kolme kirjaa kirjoittanut, Jumalat juhlivat öisin, Pieni ystävä ja Tikli. Vaativat vähän keskittymistä, mutta ehdottomasti lukemisen (tai kuuntelemisen) arvoisia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä