EKALUOKKALAISEN VAATEKAAPPI

[mittaustagi]

Yhteistyössä Lindex

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lindexin kanssa.

Näissä kuvissa teille poseeraa Ava. Ava on äidin pieni pullaposki, kiltti ja hiljainen vauva, joka viihtyy sekä sylissä että yksin lattialla. Hän rakastaa hedelmäsoseita, mutta vihaa parsakaalia. Hän on niin aurinkoinen ja naureskelee koko ajan yksinään kaikkea. Ei kun hetkinen. Ei voi olla totta. Ei tää voi olla mahdollista. Siis ei tässä oo voinut kulua jo melkein seitsemän vuotta! Ei vaan voi olla totta.

Olen kesän mittaan ihmetellyt, että tuntuu ihan absurdilta, että olen pian koululaisen äiti. Ja eihän se ikinä voi alkaakaan tuntua todelta, kun pääni sisällä ajattelen edelleen Avaa äidin vauvana. Mutta tässä täytyy pikkuhiljaa alkaa hyväksyä, että hän ei todellakaan ole enää mikään vauva. Etenkin kun katsoo näitä kuvia. Meidän pienestä mimmistä on kasvanut iso tyttö. Ekaluokkalainen!

Alun kuvailu kyllä pitää edelleen aika hyvin paikkaansa, paitsi että Ava nykyään tykkää parsakaalistakin. Mutta Ava on edelleen äärettömän aurinkoinen, naurava ja kiltti tyyppi. Kaikki kaverit ja eskarin henkilökunta on aina sanonut samaa. Ava on sellainen tyttö, jonka kavereita kaikki haluavat olla, koska Ava haluaa olla kaikkien kaveri. Hän on aina ystävällinen, ottaa muut huomioon ja mukaan leikkeihin, ei jätä ketään ulkopuolelle ja puuttuu muiden toimintaan, jos joku kiusaa. Ollaan aina saatu olla hirveän ylpeitä Avasta, ja sama homma varmasti jatkuu koulutiellä.

Aiemmin tällä viikolla postasin instastoryyn kuvia ja videoita meidän shoppailureissusta, jolloin Ava valitsi tämän asun (jota enemmistö muuten äänesti, eli ihan oikein arvasitte!), ja sen jälkeen on ollut ihanaa lukea muutamien lukijoiden viestejä näistä samoista fiiliksistä, joita itse käyn läpi. Moni on seurannut blogia ihan sieltä alusta asti, kun blogin nimi vielä oli It’s all about Ava, ja tuntuuhan se varmasti teillekin todella hurjalta, että tää meidän neiti on jo iso koululainen, kun muistaa vielä ne mun kertomukset soseiden keittämisestä ja parikuukautisen Avan asukuvaukset sen lampaantaljan päällä. Nyt nämä asukuvat ovat vähän erilaisia, ja niin on tyylikin.

Ava ei kuulemma jännitä koulun alkua ollenkaan, mutta minua kyllä jännittää! Mutta odotan sitä kyllä innoissani, sillä jo tämä kouluun valmistautuminen on ollut ihanaa. Koulun alkamisen kunniaksi Ava saa pian oman huoneen, kun ollaan aloitettu muuttamaan meidän huonejärjestystä niin, että Ava muuttaa työhuoneeseen, Nomppu meidän huoneeseen, ja me muutetaan lastenhuoneeseen. Oman huoneen lisäksi meillä on hankittavana uutta sisältöä vaatekaappiin, sillä Ava kasvaa niin hurjaa tahtia, että viime syksyn vaatteet ovat taas jo pieniä. Ja onhan se nyt muutenkin ihan vain ylimääräistä kivaa, kun pääsee yhdessä ostamaan kouluvaatteita! Musta on niin ihanaa, että Ava on innostunut vaatteista ja muodista, ja rakastaa sovitella asuja, tehdä itse kampauksia ja tietenkin shoppailla. Tuntuu, että elän oikein sellaista joka naisen unelmaa, kun mulla on tällainen mahtava shoppailukaveri, jonka kanssa shoppailukin on taas sata kertaa hauskempaa. Mä ainakin jo pienenä haaveilin tällaisesta, kun mun yhdellä ystävällä oli äitinsä kanssa juuri tällainen suhde. Mun äiti ja minä sitten taas ollaan enemmän oltu sitä kastia, että futis oli meidän yhteinen juttu, mikä oli kyllä myös ihanaa!

Avan vaatekaappi sisältää vaatteita monilta eri merkeiltä; siellä on hintavampia vaatteita erityisesti lastenvaatteisiin keskittyneiltä merkeiltä, ja sitten paljon vaatteita vähän edullisemmilta ketjuilta. Tärkeää kaikkien näiden erilaisten vaatteiden hankinnassa kuitenkin on ollut kestävä kehitys ja eettiset valinnat. Isoin edustus Avan vaatekaapissa tuleekin Lindexiltä, ja tiesittekö, että jopa 80% Lindexin lastenvaatteista on vastuullisesti tuotettu? Tämä tekee Lindexistä yhden muodin kestävän kehityksen edelläkävijöistä. Esimerkiksi viime vuonna Lindex julkaisi malliston, jonka vaatteet oli tuotettu aiempien kausien denim-vaatteista ja vaatteiden valmistuksesta tehtiin aiempaakin ekologisempaa käyttämällä ympäristöystävällisempiä materiaaleja, pesumenetelmiä, värjäyksiä ja leikkauksia. Mulle henkilökohtaisesti tärkeää on myös WE Women by Lindex -liike, jonka myötä Lindex on keskittynyt luomaan tasa-arvoisemman työympäristön koko toimitusketjussaan.

Kestävään kehitykseen kuuluu tietty myös se vaatteen käyttöikä. Puhkikäytetyn vaatteen voi toimittaa kierrätykseen vaikka ihan Lindexin liikkeeseen, mutta tietenkin vaatteista haluaa saada irti mahdollisimman paljon käyttöä. Me ollaan itse koettu Lindexin materiaalit montaa muuta vastaavaa merkkiä kestävämmiksi, ja Nompulla on tälläkin hetkellä käytössä monia Lindexin vaatteita, jotka Ava ensin on käyttänyt huolella, mutta värit ovat edelleen hyvät, ja kankaan laatu ei ole huomattavasti kärsinyt. Vaatteen käyttöikää varmistaakseen voi itsekin tehdä valintoja esimerkiksi välttämällä kuivausrumpua, pesemällä tietyt vaatteet nurinperin ja kiinnittämällä huomiota pesuaineisiin. Tällä hetkellä Avalla on sellainen vaihe, että hänellä menee nopeasti joka housuista vasen polvi rikki, ja olen aika paljon niitä housuja paikkaillut, mutta paljon ollaan niitä myös kierrätetty.

Ava valitsi tähän kouluasuun Lindexiltä mustat suorat housut, ribbipuseron, tekoturkistakin ja hiussoljen. Jos nämä säät pysyvät niin tätä takkia ei ihan hetkeen pääse käyttämään, mutta Ava jo innoissaan höpötteli, että sitten kun tulee viileämpi niin hän voi pitää sitä aina sellaisella säällä, kun ei sada mitään, että tuo karva pysyy pehmeänä. Nämä housut olivat tosi hyvä valinta ja olen iloinen, että Ava on siirtynyt nyt legginseistä farkkuihin ja housuihin, sillä ne ovat paljon kestävämpiä. Nompulla legginsit vielä kestävät, mutta isommilla taitaa olla niin erilaista menoa esimerkiksi eskarissa, että legginsit menevät tosi nopeasti rikki, enkä halua enää hankkia sellaisia vaatteita, joiden käyttöikä jää lyhyeksi.

Me ei olla ihan hirveästi Avan kanssa puhuttu tällaisista kestävyysjutuista, joten voi olla, että hän on itsekin alkanut vain tykkäämään eri jutuista, mutta voi olla, että hän on myös kuunnellut vanhempien keskusteluja. Juuri yhtenä päivänä Ava sanoi, että hän haluaa toivoa synttärilahjaksi uusia housuja, mutta ei enää legginsejä, kun ne menevät kaikki rikki. Eletään niin jänniä aikoja, kun koko ajan saa seurata, miten lapsi muuttuu, kiinnittää huomiota uusiin asioihin ja osaa perustella päätöksiään.

Lindexillä on usein kaikkia tosi hyviä kampanjoita, joista mulle ainakin tulee kanta-asiakkaana tekstareita, ja olen niitä paljon hyödyntänyt. More at Lindex -kanta-asiakkuus onkin iso syy siihen, miksi meillä on niin paljon Lindexiä. Liityin tähän ohjelmaan mukaan silloin vuosia sitten heti, kun se alkoi, ja ruvettiin keskittämään vaateostokset Lindexille, koska Lindexiltä saa oikeasti tosi hyvät bonukset. Ja More at Lindex -maksukorttia käyttämällä saa joka kerta tuplapisteet, joten maksukortilla, keskittämisellä ja kampanjoiden hyödyntämisellä voi oikeasti maksimoida ne kerätyt pisteet ja saada ostoksistaan tosi paljon alennusta.

Jos et vielä seuraa minua Instagramissa, niin nyt kannattaa myös etsiä sieltä @mutsisonblogi, sillä sinne tulee tänään Lindexin lahjakorttiarvonta!

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Vau mitkä poseeraukset ja miten tyylikäs nuori neiti! Selvästi silmää Avalla jos nuo itse valitsi 🙂

Avatar

Minkälaiseen kouluun Ava on menossa? Isoon? Pieneen? Lähiössä? Onko kavereita tulossa samaan paikkaan?

Emilia Huttunen

Ava menee kieliluokalle, joten kavereita ei ole tulossa samaan kouluun, kun ei ole lähikoulu kyseessä 🙂

Avatar

Aika lämpimät vaatteet, ulkona 30+ lämmintä kuitenkin vielä monta viikkoa. Lisäksi ekaluokkalaiset yleensä rymyää menemään vielä ihan kunnolla, en näkisi noita käytännöllisinä kouluvaatteina vaikka kauniit ovatkin.

Emilia Huttunen

Ei nää helteet enää kauaa kestä, syksyllä on jo ihan eri säät, kun käytetään näitä kouluvaatteita 🙂 Kyllä nä mun mielestä on käytännölliset, tässähän on housut, paita ja takki! 😀 Eihän sillä oo väliä, minkä näköiset vaatteet on, kun ne tuntuu hyvältä päällä ja niissä pystyy liikkumaan, ei se hieno ulkonäkö tee niistä vähemmän käytännöllisiä 🙂 Sitten kun tulee ne märät kelit, tulee tietenkin sisävaatteiden päälle vedenkestävät ulkovaatteet.

Avatar

Tosi kauniit vaatteet Ava valinnut!

Emilia Huttunen

Munkin mielestä! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä