COCKTAIL HOUR

Me tiedettiin siinä häitä suunnitellessa, että vieraille tulee vähän odottelua, kun he siirtyvät kirkolta juhlapaikalle, sillä me oltiin menossa vihkimisen jälkeen ottamaan potretteja. Häissä on usein se isoin tunnelmantappaja onkin juuri tuo väli, kun ihmiset ovat nälkäisiä, janoisia ja jalat alkavat jo särkeä juhlaparia odotellessa. Ei haluttu pitää erillistä cocktail hour -tilaisuutta, koska meidän saapuessamme ensimmäisenä ohjelmassa oli ruokailu, mutta haluttiin ihmisten viihtyvän myös siinä odotellessa. Oltiin sovittu, että sillä aikaa hääseurue ohjeistaa ihmisiä tutustumaan istumajärjestykseen, vieraskirjaan ja lahjapöytään, ja kertoo kaikille juhlatilasta ja kaikesta, mitä häistä oli tarpeellista tietää. Tämän lisäksi oltiin hankittu tarjolle macaronseja, makuvesiä ja kivennäisvettä, jotta jokaisella olisi virvokkeita ja jotain pientä suuhunpantavaa. Macaronsit tilattiin Tannisilta, josta tuli kaikki muutkin häidemme makeat, mutta niistä kirjoitan vielä ihan erikseen, kun teen postauksen hääkakusta! Näiden lisäksi myös karkkibuffet oli alusta asti ”auki”.

Meillä ei sitten aikataulu mennytkään ihan suunnitellusti, kun tosiaan lähdettiin jo huomattavasti aiemmin juhlapaikalle, ja otettiin potretit myöhemmin, joten oltiin itsekin sitten mukana tässä cocktail hour -osuudessa. Oli oikeastaan ihan kiva hetken aikaa vaan ottaa rennommin ja seurustella. Siinä vähän varisi se jännitys ja kasvoi ruokahalu ruokailua varten. Muutettiin aikataulua niin, että tuossa ennen ruokailua oli myös vähän ohjelmaa, ja käytiin sitten vielä ottamassa vähän kuviakin, joten aika meni loppujenlopuksi tosi nopeasti. Tai ainakin meistä tuntui siltä, mutta tietenkään en voi puhua vieraiden puolesta.

Karkkibuffet on nykyään häissä jo aika klassikko, ja aluksi ajateltiin, että ei haluta sitä, kun se on jo niin nähty, mutta sitten ruvettiin miettimään, että vitsi, häihin tulee kyllä jo aika paljon lapsia, ja ehkä karkkibuffet olisi kiva vaihtoehto vieraslahjalle, niin kaikki voivat ottaa vielä mukaan karkkia, eikä meidän tarvitse tuhlata vieraslahjoihin, kun ei edes keksitty mitään kivaa vaihtoehtoa.

Tilattiin Maxikarkista kaikkia meidän omia lemppari-irtsareita, koska haluttiin ehdottomasti oikeasti hyvä karkkibuffa, eikä sitä sydänvaahtokarkki-sydänsuklaa-sydäntikkari -versiota. Rahaa näihin meni noin satanen ja kaikki meni turkkareita lukuunottamatta, niitä jäi vajaa puoli laatikkoa ja mä olen niitä kotona mutustanut koko kesän, viimeksi tänään. Oli muuten vaikeaa olla syömättä näitä, kun ne olivat aika pitkään meillä kotona pahvilaatikossa! 😀 Ainoa asia, joka piti meidän näpit kurissa oli se, että tiedettiin karkkien alkavan kovettua, jos mentäisiin avaamaan purkit.

Nomppu ei syönyt meidän häissä haarukallistakaan mitään ruokaa ja ihmeteltiin sitä, että miten hänelle ei yhtään maistu, mutta myöhemmin kuultiin yhdeltä vieraalta, että hän oli nähnyt Nompun viiden eri aikuisen kanssa hakemassa karkkia, aina mukamas ensimmäistä kertaa. Ja jokaisen pussin hän oli syönyt tyhjäksi! Ei ihme, ettei ruoka maistunut 😀 On se vaan fiksu. Tajusi kysyä aina eri ihmistä auttamaan, eikä kukaan tajunnut.

Jos te aiotte ottaa potretit vihkimisen ja hääjuhlan välissä, suosittelen ehdottomasti järjestämään vieraille sillä aikaa jotain juotavaa ja naposteltavaa, tai ainakin ohjelmaa. Mun mielestä tällaisista jutuista huolehtiminen pitkälti määrittelee juhlan ilmapiirin, sillä väsyneet ja nälkäiset vieraat eivät tietenkään luo samanlaista fiilistä kuin viihdytetyt ja virkistäytyneet vieraat.

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Jos kuvat otetaan juuri ennen kirkkoa, ei kiitoskortit varmaankaan ole valmiina häävieraiden lähtiessä. Ehdottamasi toteutus toimii esimerkiksi rippi/tai ylioppilasjuhlissa- pojilla, jolloin kuvat voi ottaa hyvissä ajoin.

Avatar

Itse ainakin (sitten joku kaunis päivä) kun menen naimisiinhaluan nimenomaan panostaa (jälki)ruoka puoleen. Karkkibuffet on ihan loistava idea, josta en oo ennen kuullu!

Avatar

Näin nimimerkin takaa voi sanoa, että olemme olleet vieraana häissä ihan liika viime kesinä olemme parit jättäneet välistäkin. Nyt onneksi onneksi suurin ystävistä/läheisistä osa on jo naimisissa.

MUTTA itse asiaan, olen huomannu että suurimmassa osassa on jäänyt kuvaukset kirkon jälkeen pois ja ne on korvattu First Look -kuvalla.. Konkarivieraan näkökulmasta ole tämän kannalla, kuitenkin odottelu on aina odottelua ja siltä se on tuntunut vaikka on yritetty järjestää jotain ohjelmaa. Onneksi olitte järjestänyt tarjoilua, olenpa ollut sellaisissa häissä mihin ei päässyt juhlapaikan aulaa pidemmälle ja ei ollut mitään juotavaa/naposteltavaa.

Viime kesänä olimme Jenkeiss häissä ja ne järjestettiin hotellissa ja suurin osa vieraista taisi yöpyä sielä. Vihkimisen ja juhliin siirtymisen välillä oli taukoa oikein kunnolla, mekin kävimme hotellihuoneessa ja taisi mies vähän torkahtaa. Alkuun olimme vähän ihmeissään, mutta käytännössä tämä oli ihan kiva ratkaisu.

Avatar

Oliko tannisten kanssa siis yhteistyö?

Avatar

Ainakin aiemmin on kirjoitettu, että hääkakun osalta olisi sovittu yhteistyö

Emilia Huttunen

Nämä macaronsit on ihan tilattu ja maksettu 🙂 Yhteistyöt kyllä merkitään aina selkeästi. Blogissani maksetun sisällön erottaa ”Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä yrityksen X kanssa” ja saadut tuotteet merkitään saaduiksi 🙂

Avatar

Joko se on coctail -tilaisuus tai sitten ei. Nyt oli tekstissä vähän sekä että. Ei haluttu järjetää ja päästii kivasti itsekin osallistumaan…
Itse kaipaisin makean sijaan (vaikka makean perään olenkin) ennemmin pientä suolaista syötävää, tai sitten sekä että. Jos on nälkäkin jo, ei maksea oikein ole se juttu.
Samoin coctail on mielestäni coctail, ei makuvesi.

Jos nyt ajatellaan, että odoteltavaa kirkon jälkeen juhlapaikalla olisi vaikka se tunti, ennen kuin ruokailu alkaa ja hääpari saa ruuan lautaselleen. Aika maltillinen arvio, mutta mennään tällä. Juhlaa suunnitellessa olisi hyvä miettiä, kuinka kauan todellisuudessa kestää siihen, että se viimeinenkin vieras on ruokaa saanut. Toisinaan jonotettavaa on paljon, jos ei sitten pöytiin tarjota, ja aikansa se ottaa sekin. Toki hääparilla on varmasti oikeus ”hääparin totuuteen”, mutta hyvien juhlien salaisuus on usein siinä, että ollaan osattu ajatella vähän pidemmällä, sinne viimeiseen vieraaseen asti.

Avatar

Minulta meni myös hieman ohi, että oliko häissä nyt sitten cocktail hour vai ei. Ilmeisesti oli? Oliko teillä ihan drinkkejä tarjolla?

Avatar

Meillä on tulossa varmaan myös karkkibuffa, mutta vasta illalla. Pelottaa liikaa että vieraat tylsistyy siinä kirkon ja juhlan välillä jos otetaan potrettikuvat siinä välissä. Otetaan siis first look -kuvat ja potretit ennen kirkkoa, niin päästään kirkosta suoraan juhlapaikalle. Mutta hyvä jos toimi tuolla tavalla! Kivaa pikkutekemistä ennen varsinaisen juhlan alkua.

Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

Avatar

Itse kaipaisin varmasti häävieraana mieluummin pientä suolaista makean sijaan ja ehkä sen drinkinkin, jos odotella täytyy 🙂

Avatar

Varmaan olisi ollut kiva tuohon väliin tarjota vieraille juotavien lisäksi hieman suolaista makean sijaan. Varsinkin vanhempia ihmisiä ja lapsia ajatellen. Varmaan kuiteskin menee oma aikansa ennen kuin kukaan saa ruokaa ja pitkä päivä jo takana. Makea kuuluu mielestäni sitten ruokailun jälkeen illalla. Mut kukin tyylillään.

Avatar

Oon käyny lähiaikoina monissa häissä ja tiiän monia kellä häät ollu, lähes kaikki on ottanu hääkuvat ennen kirkkoa niin ei oo tarvinu turhaa odotella. Tuntuis jotenkin pitkästyttävältä ja oudolta odotella kirkon jälkeen kun hääpari lähteekin kuvauksiin. Vaikka sitten olisikin jotain ohjelmaa.. Jos ite meen joskus naimisiin (toivottavasti) niin ehottomasti kuvat ennen kirkkoa. 🙂 Monet on myös tällä tavalla ehtinyt teetätyttää kiitoskorttikuvat niin, että ne on hääjuhlasta otettavissa mukaan niin säästää postikulut. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä