HÄÄJUHLA JATKUU – PUHEITA JA LEIKKEJÄ

Kuvat: Petri Mast ja Maria Ahokas

Kirjoittelin jo aiemmin meidän hääjuhlan alkupuolesta ja hääkakusta ja muista tarjottavista, joten nyt on hyvä jatkaa siitä, mitä tapahtui hääkakun jälkeen!

Meillä oli hääpäivän rakenne suunniteltu mun aikataulutuksen mukaan, mutta olin myös jättänyt meidän kaasoille ja bestmaneille tilaa suunnitella ohjelmat heille sopivaan tapaan. Hääkakun jälkeen meillä oli sopivasti taas sitä rentoa olemista, jolloin ehdin muunmuassa kuvien mukaisesti tanssimaan lasten kanssa, joiden mielestä mun muhkean mekon kanssa oli niiiiiin hauska tanssia ja pelleillä! Meillä oli myös ihana pikkuväen dance circle, johon meidän kummityttö Nova pöllähti supersöpönä keskelle. Ja Aden ja Alexin kanssa harjoteltiin hienoja kiepautuksia jajajaja. Oli niin ihanaa!

Tässä kohdin meillä oli sitten myös yksi hauska leikki! Meidän leikit noudattivat myös sitä aika perinteistä linjaa, mitä ohjelmalta haettiin, ja meidän hääseurue oli kyllä ihan nappiin suunnitellut kaiken. Tässä kohtaa leikittiin sitä tuttua ”kuka on tehnyt sitä ja tätä” -leikkiä, jossa siis jokainen nousee aina, kun mikistä kuuluu itseen osuva väite. Tässä kivasti näkee vähän, että ketkä täällä on niitä sukulaisia ja kuka on tehnyt mitäkin hääparin kanssa. Ja sitten sinne joukkoon kuuluu tietty laittaa niitä juttuja, mitkä laittaa naurattamaan! Kuten esimerkiksi meillä oli ”kuka on herännyt sulhasen vierestä”, ja niiden oletettujen bestmanien lisäksi mun siskoni nousivat ylös. Moni ehkä ihmetteli, että miksi Topias on nukkunut mun siskojen kanssa, mutta meillä tosiaan on tosi läheinen suku, ja Topias on usein baari-illan jälkeen mennyt meluisasti keskellä yötä mun vanhempien luokse ja kömpinyt nuorimman siskoni viereen nukkumaan. Kerran Alisa kertoi tulleensa itse jostain yöllä kotiin, mutta meni sitten vierashuoneeseen nukkumaan, kun hänen sängyssään jo nukkui rullakebab kainalossa sammunut Topias. Muista siskoista en nyt ihan varmaksi muista, miten nää menivät, mutta veikkaan, että ovat nukkuneet vierekkäin meidän porukoilla krapulaansa pois. Topias on kyllä vetänyt päikkäreitä varmaan jokaisen mun sukulaisen sängyssä vähintään yksin, se oiskin ollut muuten hyvä kysymys tähän.

Isäni puheen lisäksi myös bestmanit puhuivat, ja Eve piti siskojen puolesta puheen. Myös Henni oli kirjoittanut puheen, mutta ei uskaltanut sitten pitää sitä häissä, koska itkuksihan se vain menee. Mutta Henni on muuten antanut mulle luvan julkaista hänen puheensa täällä, joten jee!

Meillä oli sitten myös tietenkin perinteinen kenkäleikki. Kenkäleikki oli ainoa leikki, minkä kerroin toivovani häihin, joten se ei tullut yllätyksenä. Tosin kysymykset/väitteet/mitkä lie tulivat, koska jätettiin suunnittelu kuitenkin hääseurueelle. Mun täytyy sanoa, että en nyt ulkoa muista, mitä kysymyksiä tässä oli, mutta tämän takia meillä oli videokuvaaja 😀 heh. En myöskään muista vastattiinko samoja vai eri juttuja, mutta nekin näkee onneksi videolta. Kai meillä tärkeät jutut kuitenkin meni oikein, mutta mielipiteitä on erilaisia… 😉

Sitten meillä oli myös yksi tosi hauska leikki, missä meidän kilpailuhenkisyys vähän pääsi koetukselle. Ja siis hitto sentään, Topias voitti! 😀 Mutta ehkä nyt suodaan hänelle se, kun mä vein kakun. Tässä leikissä kaasot sanoivat yksitellen asioita, mitä meidän piti etsiä vierailta, ja aina tuoda kaasoille, ja ensimmäinen saa pisteen. Tästä kun nyt selaatte eteenpäin kuvia niin siellä näkyy esimerkiksi yksi söpö peppu, kun mä voitonhimoisena yritin ehtiä ensin ja heitin tosi kaukaa autonavaimet kohti kaasoja, kun Topias oli jo lähempänä, ja ne sitten lensivät tonne lavan alle. Mutta löytyivät onneksi vielä!

Me kyllä Topiaksen kanssa oikein painittiin voitosta ja molemmat otti ihan tosissaan, koska ollaan aina tosi kilpailuhenkisiä. Okei, minä vielä enemmän, mutta jos me ollaan kahdestaan vastakkain, niin Topiaksessa herää ihan hirveä voitontahto. Ja tehdään tätä ihan tyhmistäkin jutuista. Yhtenä päivänä oltiin lähdössä johonkin ja kuittailin Topiakselle, kun sillä kesti, ja se kuittaili takaisin, että mulla ei oo edes vaatteita päällä, ja sanoin, että mun vaatteet on tossa vieressä ja oon ihan varmaan sua ennen valmiina, ja seuraavaksi meillä olikin hirveä tappelu, missä molemmat kiskoi paitaa päälle, Topias samalla heitti mun farkut eteiseen ja mä hakkasin Topiasta sen omilla farkuilla. Ja lapset kannusti eteisessä toinen äitiä ja toinen isiä. Ja minä voitin, VAIKKA Topias huijasi ja aloitti ruman pelin.

Meidän häissä oli juuuuuuri sopivasti ohjelmaa ja oleskelua. Oli aikaa olla ja rentoutua, mutta ei liikaa. Mä rakastan kaikkea ohjelmaa ja itse aina järjestän hirveästi kaikkea, niin oli kivaa olla nyt itse mukana siinä, eikä järjestäjänä. Mun mielestä häät vaatii ohjelmaa, koska ne rikkoo kivasta jäätä, kun ihmiset ei tunne toisiaan. Hääpäivä on myös tosi pitkä, ja ohjelmanumerot tuo vastapainoa ”tyhjälle” ajalle ja saa ajan lentämään. Meidän mielestä meillä kaikki meni juuri täydellisesti, mutta tietenkin jokainen järjestää itsensä näköiset häät ja toiset eivät halua yhtään ohjelmaa, ja toiset haluavat tosi paljon.

Tähän loppuun vielä kuvamateriaalia minun puheestani Topiakselle, jonka siis olin videoinut etukäteen, koska Hennin tapaan homma olisi mennyt ihan itkemiseksi.

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Olipas hyviä ideoita hääleikkeihin! Hauskoja ja vähän erilaisia kuin ihan ne perinteiset. Taidan napata tuosta muutaman idean omiinkin häihin 🙂

Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä