NURKAT TYHJIKSI

Minä olen kuluneen kahden viikon aikana siivonnut enemmän kuin koko elämäni aikana tähän asti. Siis kirjaimellisesti päiviäni on rytmittänyt ainoastaan ajatukset siitä, mihin aikaan pitää olla aina vaihtamassa uusi koneellinen pyykkikoneeseen, jotta saan joka päivä maksimoitua pestyn pyykin määrän.

Me alettiin kaksi viikkoa sitten vaihtaa huonejärjestystä ja edelleen setvitään tätä työmaata. Huoneet on vaihdettu, mutta kaikki on edelleen kesken. Meidän isoin ongelma on tavaramäärä, jonka läpikäymisessä on kestänyt ikuisuus. Ollaan lahjoitettu ja heitetty pois ihan uskomaton määrä tavaraa, siis ei ihme, että meillä on aina niin sotkuista. Meillä on vain niin paljon materiaa, että on ollut tosi vaikeaa pitää koti siistinä, kun tavarat eivät siististi mahdu piiloon. Nyt ollaan yritetty käydä oikeasti joka tavara läpi, jotta saataisiin tämä kaaos hallintaan.

Ihan kaikkein eniten meillä kuitenkin on vaatteita. Niitä on koosta 44cm kokoon 128cm asti ja ne ovat jääneet pölyttymään nurkkiin niin, että nyt ne piti kaikki pestä uudestaan. Niitä on ihan hullu määrä, eikä oikein tiedetty mitä tehdä niiden kanssa. Ei jaksettu lähteä mihinkään kirppikselle, koska se hinnoittelu ja ääääh. Kutsuin siis eilen kavereita meille kotiin katsomaan, löytyykö sopivia kokoja ja saatiin kivasti siinä jonkun verran pois. Tänään sitten laitoin fb-kirppikselle muutaman jutun ja huomenna vien loput Uffiin. Mutta, näitä kirppisjuttuja on vielä mooooonta kassillista, ja ne Ikea kassit on ollut jossain kellarissa niin, että sinne on mennyt hiekkaa ja pölyä ja nekin pitää kaikki pestä uudestaan, joten tämä sama rumba on parin viikon päästä edessä taas, kun saan ne pestyä.

Pikkuhiljaa nurkat alkavat kuitenkin olla tyhjempiä ja pian pääsen toivottavasti esittelemään meidän uuden huonejärjestyksen!

Tässä kodin parissa touhutessa en ole myöskään nähnyt ketään kavereita, kun on niin paljon puuhaa, joten eilinen oli myös kiva tekosyy nähdä vähän kavereita ja leipoa. Tein vuohenjuustopiirakkaa ja mustikkapiirakkaa, ja tänään sitten taas ollaan Topiaksen kanssa lähdössä kaveripariskunnan kanssa syömään ja leffaan, joten tämä viikko on täynnä herkkuja. Mutta lähinnä sitä pyykkiä. Niin paljon pyykkiä, että meidän kodin ominaistuoksu on vaihtunut pyykinpesuaineen tuoksuun. Sanonpahan vaan, että kiitos luojalle kuivaavasta pesukoneesta. Ehkä mun pitäisi tehdä siitä ihan postaus, kun olen nyt niin tarkkaan ja aktiivisesti tutustunut sen ominaisuuksiin.

Tällainen pyykkiviikko täällä. Toivottavasti tämä työ kantaa hedelmää, ja päästään jatkossa nauttimaan siistimmästä kodista! Jos jotakuta kiinnostaa vaatteet, niin Facebookissa Mini Style -kirppiksellä on meidän merkillisiä pieniä juttuja ja Turun seudun mamien kirppiksellä on merkittömiä tosi edullisesti.

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Täältä kans ääni hopelle! Vien nykyään myös omat vaatteet sinne kun oon aika mini 151cm ja vaatekoko S/36 ja kengänkoko 35-36, eli menee teinien vaatekoosta hyvin 😀

Avatar

Heips. Mun on pakko kommentoida, kun itsellä sama projekti menossa. Mut oon huomannu, et jos vaan jaksaa vähän myydä ylimääräisiä tavaroita, niin niistä kyllä kertyy huomattava summa rahaa. Mä oon ihan koukuttunu siihen, ja yritän aina miettiä et mitä voin laittaa pois. Ihanaahan se on, jos raskit lahjoittaa eteenpäin. Minullakin on välillä kausia, et kaikki vaan pois äkkiä! Itse myyn facessa oman alueen kirppiksellä. Onhan se välillä melkoista vaivaa ja säätöä. En kuitenkaan jaksa jotain euron bodyjä yksitellen myydä, vaan kokoan paketteja.

Avatar

Voisiko pieniä vauvanvaatteita lahjoittaa synnärille?

Avatar

Älä vie uffiin, vie mieluummin Hope ry:lle 🙂 menevät turun hopesta turun seudun vähävaraisille lapsiperheille toki vaatii sen, että ovat ehjiä ja puhtaita (tosin puhtaita nyt ainakin ovat :D), ja mielellään ei kesähepeneitä kun hopella on tosi pienet vsrastointitilat. Ulkovaatteista, kengistä, kuravaatteista ja perus sisävaatteeista on siellä aina kova menekki!

T. Hopen ex-vapaaehtoinen

Lisätietoja: https://hopeyhdistys.fi/paikallistoimisto/hope-ry-turku/ (hope toimii itäharjulla voimakatu 5)

Avatar

Jee, ootan innolla esittelyä teidän uudesta huonejärjestyksestä! Haluaisin samalla toivoa postausta teidän koko kodista, jotain esittelyjä vanhoissa postauksissa oonkin nähnyt mutta olisi kiva nähdä, miltä teillä nykyään näyttää! T. Sisustusfriikki 😀 Tsemppiä kaaoksen hallintaan ja vaatteiden myyntiin, juuri saman homman läpikäyneenä voin kyllä sanoa että se osaa olla melko ärsyttävää puuhaa mutta myös palkitsevaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä