JOS TULISIN NYT RASKAAKSI…

Tässä yritysaikana tulee joka kierrossa mietittyä samoja juttuja. Entä, jos tällä kertaa tulen raskaaksi? Milloin olisi laskettu aika? Millaiset rattaat haluan? Millaisia vaatteita pitäisi ostaa? Raskaudessa on ihan hirveästi kaikkea ihanaa mietittävää, ja vaikka kierto toisen jälkeen saa pettyä, ei näitä asioita voi silti olla pohtimatta. Tällä kertaa ajattelinkin nyt pohtia ihan ”ääneen” ja kirjoittaa tänne ylös, miten asiat nyt sitten menisivät, jos tulisin tästä kierrosta raskaaksi.

Laskettu aikani olisi kesäkuun lopussa. Tämä olisi oikeastaan aika hauska, koska sitten lasketut aikani olisivat aina vähän aiemmin. Ensimmäisessä raskaudessa laskettu aikani olisi ollut lokakuun lopussa ja toisessa syyskuun puolivälissä. Vauvat syntyivät lokakuussa ja elokuussa, joten kesäkuun vauva menisi synttäreiden puolesta hienosti tähän joukkoon.

Vatsani alkaisi luultavasti näkyä jo marraskuussa, jos aiempien raskauksien merkkeihin voi luottaa. Menisin tosin innoissani ostamaan äitiysvaatteita jo lokakuun puolella, heti positiivisen testin tehtyäni. Kävisin varmaan varhaisultrassa marraskuun alussa, ja np-ultra olisi sitten marras-joulukuun vaihteessa. Ensimmäisen ultran jälkeen ostaisin myös ensimmäinen vauvajutun.

Lokakuussa alkaisin sitten myös oksentaa, tai ihan viimeistään marraskuun alussa. Raskaudesta myös kerrottaisiin julkisesti jo pian varmistuksen saatuamme, koska ollaan kerrottu myös yrittämisestä, ja viimeistään tämä oksentaminen sitten paljastaa meidät.

Helmikuussa sitten oltaisiin puolivälissä ja olisi rakenneultran aika. Se kaikkein jännittävin ultra! Siellä saadaan tietää, onko vauvalla kaikki hyvin, ja lisäksi haluttaisiin selvittää sukupuoli. Olisi siistiä odottaa syntymään, mutta ei meistä ole siihen jännitykseen! Sinänsä sukupuolella ei ole mitään väliä, koska me ostetaan vaatteita kuitenkin sukupuolesta riippumatta mistä tahansa värimaailmasta, mutta sukupuolen selvittäminen helpottaa nimen päättämistä ja henkistä valmistautumista vauvaan. Siinä vaan saa jotenkin henkilökohtaisemman tunteen tulevasta vauvasta, kun tietää yhden yksityiskohdan lisää.

Puolivälin jälkeen alettaisiin sitten miettiä rattaita ja turvakaukaloita sun muuta, joten keväällä olisi aika alkaa hankkia kaikki tarvittava. Haluan olla ajoissa valmiina, joten teen mieluiten hankinnat heti, kun on mahdollista. Etenkin kun minusta ei ikinä tiedä, koska päädyn taas TYKS:iin makaamaan. Olen kuitenkin optimisti ja toivon, että taas puolivälissä loppuisi se oksentaminen, kuten toisessa raskaudessa. En tiedä, miten selviäisin toisesta samanlaisesta raskaudesta kuin ensimmäiseni.

Minulla olisi jonkin verran mahaa jo talvella, joten pitäisi hankkia talveen sopivat raskausvaatteet. Eli lähinnä siis meinaan takkia ja toppahousuja, jos vain olen siinä kunnossa, että voin ulkoilla. Sisävaatetta sitten taas pitäisi hankkia talveen ja kesään, tai ainakin kevääseen. Keväällä voi jo pitää takkia auki ja vaikka huivia edessä, jos ei jaksa hankkia enää kevyempää odotustakkia. Toisaalta sijoitan siihenkin mielelläni, jos löytyy takki, jota voi käyttää sekä odottaessa että kantaessa. Haluaisin nimittäin ehdottomasti kantaa vauvaa!

Raskauteni olisi täysiaikainen jo kesäkuun alkupuolella, vaikka laskettu aika olisikin vasta lopussa. Aiemmat synnytykseni on käynnistetty 37+4 ja 36+4, jos en nyt ihan väärin muista päiviä, joten mahdollisuus on aika suuri, että tämäkin vauva tulisi ennen laskettua aikaa. Aiempien kanssa olen aina ollut mukana jossain sen kuukauden odotusryhmässä ja sitten on saanut jännittää, että tuleeko vauva siinä vai edellisessä kuussa, mutta tämän kanssa voisi olla melko varma, että kesäkuussa se tulee.

Saataisiin siis kesävauva! Tämä olisi tosi outoa. Esikoinen kun syntyi lokakuussa ja kuopus elokuussa niin, että siinä sairaalassa ollessamme kesä vaihtui syksyyn, ei olla ikinä puettu kesävauvaa. Meidän pitäisi hankkia kesään sopivia vauvanvaatteita, ja ensin selvittää, että mitä niille kesävauvoille edes kuuluu pukea? Syysvauvan kanssa on niin helppoa pukeutua ja lähteä ulkoilemaan! Kesävauvan kanssa kaikki olisi aivan erilaista. Olen seurannut tässä kesällä nyt siskoani ja ystävääni heidän kesävauvojensa kanssa ja on kyllä ollut vaikea samaistua niihin tilanteisiin, kun en ole ikinä käynyt samaa läpi.

Ristiäiset pidettäisiin sitten varmaan heinäkuussa. Esikoisen kohdalla pidimme ristiäiset vasta 3 kuukautisena, mutta se johtui siitä, että hänen sylikumminsa tuli Saksasta ja piti odottaa loma-aikoja. Kuopuksen kanssa taas pidettiin ristiäiset kahden tai kolmen viikon ikäisenä, en nyt muista kumpi se oli!

Kesävauvassa olisi muuten se huono puoli, että sitten en pääse ihan heti uimaan, mutta se nyt on järjettömän pieni juttu siitä onnesta, että meille suotaisiin kolmas lapsi. Kesävauvalla myös ikävästi synttärit on kesälomalla niin, että kaverisynttärit on aina hankalammat, mutta senkin kanssa voi säätää. Meidän elokuun kuopuksellamme on kaverisynttärit nyt vasta syyskuun lopussa, ei se ole niin tarkkaa. Toisaalta kesäsynttärit ovat aivan mahtavat, koska sitten vauva voisi isompana pitää synttärit allasbileinä! Minä aina halusin allasbilesynttärit, mutta valitettavasti olen syntynyt maaliskuussa.

Vauvan syntyessä minä olisin sitten jo täyttänyt 27 ja Topias olisi jo 30 -vuotias. Hurjaa! Aika pitkälle ollaan tultu siitä, kun Emilia 18v ja Topias 21v tekivät ensimmäisen positiivisen raskaustestin. Hurjaa ajatella, että kolmannen lapsen syntyessä me tullaan joka tapauksessa olemaan ihan vähintään 27- ja 30 -vuotiaita.

Vauva olisi sitten talven tullessa kivasti noin puolivuotias, eli täydellinen aika nauttia kylmistä parvekepäikkäreistä ja ulkoilla vanhempien lasten kanssa pienimmän nukkuessa vaunuissa. Keväällä lumien sulaessa taas on loistava aika opetella kävelemään, niin kesällä se yksivuotias täystuho saisi jo hienosti juoksennella ympäriinsä pehmeällä nurmikolla.

Voi miten ihana näitä juttuja on miettiä! Ja mitä antaisinkaan, että nämä nyt toteutuisivat!

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Niin tiedän tunteen! Meille toivotaan kovasti esikoista, ja hoidot/tutkimukset vasta alkutaipaleella..

Avatar

Voi mitä ihania mietteitä <3
Hei voisitko tehdä opinnoistasi postausta? 🙂
Juuri että mitä olet tykännyt, valmistumis aikataulusta, koulun haastavuudesta yms yms.
Olisi kiva lukea semmoisesta!

Avatar

Opiskeletko vielä?

Avatar

Pakko kommentoida, aivan sairaan upee toi viiminen kuva susta ! Niiin herkkä, kaunis ja toisaalta rohkee, kyyneleet valuu ku kattoo ja haaveilee ite lapsista. 🙂

Avatar

Kyllä sitä itsekin joskus noita samoja asioita mietti ainakin viimeisen 2 vuoden aikana, mutta aina joutuu pettymään 🙁
Kyllä sitä aina toivoo, että tulisi raskaaksi mutta niin ei vaan käy. No tulee sitten kun tulee. On se hauska vaan miettiä noita asiota 🙂

Avatar

Moikka Emppu!
Asut Turussa ja minä seuraan blogiasi. Auta nyt minua. Tori.fi -palstalla on semmoinen hylly, jonka haluaisin niin. Jos käväset hakemassa sen, koska ilmoittaja ei pysty postittamaan sitä. Korvaan tottakai kulut.

Avatar

Ihania ajatuksia. ❤ Muistan samanlaiset mietteet omilta yritysajoilta.

Avatar

Apua mä taas en mitenkään pysty ajattelemaan tällaisia, meillä yritystä takana 3 vuotta.. Tällaiset ajatukset sattuu vaan ihan liikaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä