33 KYSYMYSTÄ

Kuvat: Jere Satamo

 

Multa oli ihan mennyt ohi, että blogeissa on kuulemma kiertänyt tällainen 33 kysymyksen kysymyshaaste, joka on alunperin lähtenyt Pupulandia-blogista, mutta näin sen sitten pari päivää sitten Iinan blogissa, ja ajattelin itsekin tarttua tähän ja lähteä tekemään, koska mun mielestä ainakin noita vastauksia oli hauska lukea! Sain myös viimeksi listamaista postausta julkaistessani palautetta, että näitä on helppo lukea, jos kärsii keskittymisvaikeuksista, joten sehän olisi ihan kivaa tehdä muutenkin useammin näin rakennettuja postauksia. Itsekin usein luen juttuja niin, että joudun keskeyttämään koko ajan, kun tekee montaa asiaa kerralla, ja tällaisiin kohdittain listattuihin on sitten aina helpompi palata. Ja hei, kysymykset on aina kivoja, koska se tuntuu ihan ystäväkirjalta. Joten tässä tulevat sitten vuorostaan minun vastaukseni!

Avioliittoja: 1

Me mentiin tosiaan kesäkuussa naimisiin, joten ensimmäinen avioliitto on kestänyt jo neljä kuukautta, ja toivon mukaan kestää sinne hautaan asti.

Kihloissa: yhden kerran

Kihlauduttiin 2.1.2017, eli päivää sen jälkeen, kun meille tuli täyteen seitsemän vuotta seurustelua. Se 1,5 vuotta, joka meni kihlauksesta häihin oli kyllä niin ihanaa ja jännittävää aikaa! Oli ihanaa sanoa olevansa kihloissa, mutta tuntuu vielä paremmalta olla naimisissa. Minua on kyllä kosittu joskus aikoinaan Facebookissa, silloin kun elettiin sitä aikaa, että ulkomaalaiset miehet lähettelivät vaaleille suomityttösille kummia tarjouksia, mutta jotenkin en ikinä sitten lähtenyt siihen mukaan, kun oli sellainen viba, että seuraavaksi sieltä pyydetään rahaa lentolippua varten.

Lapsia: 2

Tähän täytyy tietenkin vastata kaksi, mutta toivottavasti päästäisiin ensi vuonna vastaamaan kolme. Meillähän on 10/2011 ja 08/2013 syntyneet muruset, ja jos tuuri käy niin kolmas olisi jo 06/2019.

Lemmikkejä tällä hetkellä: 1

Periaatteessa meillä kai on yksi lemmikki, koska vain Voldemort asuu meillä, mutta ajattelen myös lapsuudenkodissani asustavan Oliivin olevan myös minun lemmikkini. Oliivi käy meillä välillä majailemassa, ja me ollaan koko ajan vanhempieni luona, ja Oliivi on edelleen mulle tietenkin ihan hirveän tärkeä ja rakas. Oliivi ei voi meillä olla kauhean pitkään, kun olen hänellä nykyään allerginen, mutta se on sen arvoista kuitenkin, että saa viettää toisen kanssa aikaa. Ensi vuonna myös tähän on toivottavasti vastaus kaksi, vinkvink!

Leikkauksia: 7

Multa on leikattu kitarisat, sitten multa leikattiin kaksi kertaa polvi, umppari napattiin kai 18 -vuotiaana, sitten raskausaikana kaksi kertaa munuaisen takia, ja pari vuotta sitten leikattiin nukutuksessa neljä viisaudenhammasta. Viime vuonna lisäksi leikkauspöydällä nukutuksessa poistettiin mun kurkusta se luunpalanen, mutta en laske sitä leikkaukseksi.

Tatuointeja: 4

Mulla on tatuoinnit kummastakin lapsesta selässä, siskoista vasemmassa kädessä ja Topiaksen kanssa otettu paritatuointi oikeassa kädessä. Voldesta on suunnitteilla joku hauska hp-teemainen tatuointi, ja jos saadaan kolmas lapsi niin hänestä tietty myös 😀 Tatuoinnit on ihania, mutta itselle en aio ikinä ottaa muuta kuin oikeasti merkityksellisiä tatuointeja. Mulla on pari muutakin ideaa muhinut, mutta harkitsen näitä aika pitkään (tota häämatkalla otettua paritatuointia lukuunottamatta), koska mun mielestä tatuoiminen sattuu ihan sikana, enkä tykkää siitä yhtään!

Lävistyksiä: 0 tai 1

Jos korvikset lasketaan niin yksi, mutta se nyt on aika perus. Mulla on korvissa kolme reikää, ja sitten olen ottanut napakorun neljä kertaa, mutta sitä mulla ei ole ollut johonkin 8 vuoteen. Ensimmäisellä kerralla se repesi, toisella kerralla se kasvoi ulos, kolmannella kerralla jouduin umpparileikkaukseen lävistyksen ottamisesta seuraavana päivänä ja se piti ottaa pois ja se meni tietty leikkauksen aikana umpeen, ja neljännellä kerralla siinä oli jo niin paljon arpikudosta, ettei se pysynyt enää.

Muuttoja: 6

Olen muuttanut Naantalista Lietoon, Liedosta Lietoon, Liedosta Lietoon, Liedosta Lietoon ja Liedosta Lietoon, ja sitten vielä Liedosta Turkuun. Ja täältä toivottavasti jonain päivänä muutetaan vielä takaisin kotiin Lietoon, mutta ei kiirehditä, koska rakastetaan asua myös Turussa, eikä missään nimessä haluta muuttaa ennen kuin molemmat lapset ovat koulussa, koska meidän alueen päiväkoti ja eskari ovat vaan parhaat mahdolliset!

Ampunut aseella: kyllä

Meidän isä on aina harrastanut metsästystä ja ampumista. Hän on jo joskus ihan pienenä opettanut meitä ampunaan maalitauluun, ja se oli tosi jännää! Innostusta ei jäänyt, eikä minusta tullut harrastajaa, mutta monesti päästiin kyllä kokeilemaan. 

Ottanut lopputilin: kerran

Lukiossa kokeilin siipiäni puhelinmyyjänä, mutta en kestänyt sitä hommaa. Inhosin sitä jo toisena päivänäni, mutta jos halusit saada palkkaa, piti olla minimissään viisi päivää, tai jotain sinnepäin.

Ollut saaressa: kyllä

Monilla eri saarilla, isoilla ja pienillä.

Autosi: Volkswagen Passat

Meillä on tällä hetkellä kaksi autoa, Passat ja Golf, molemmat farkkuja. Topias käy Golfilla töissä ja minä käytän Passattia, mutta jos ollaan yhdessä liikkeellä niin Passat on aina meidän ykkösauto. Farkku on vaan niin näppärä malli meille! Pääsee aina helposti kuljettamaan isompiakin ostoksia, kuten pesukoneita ja kaikenmaailman Ikean ihastuksia.

Ollut lentokoneessakyllä

Olen lentänyt varmaan aika normaalin määrän. Lapsena käytiin aina kerran vuodessa lomalla, mutta jossain kohtaa vaihdettiin lennot autoon, kun innostuttiin rantalomailun sijaan laskettelusta. Tämä on varmaan kiireisin lentovuoteni, kun käytiin kahdella matkalla. Minä vähän pelkään lentämistä aina, kun lennetään lasten kanssa, koska pelkään vaan yli kaiken, että heille sattuu jotain, mutta muuten lentäminen on kivaa. Tietenkään ei ikinä valita lentämistä, jos on mahdollista matkustaa jollain muulla tapaa. Esimerkiksi Suomen sisällä olen lentänyt vain kerran, ja se johtui siitä, että kyseessä oli blogimatka. Itse valitaan aina auto, bussi tai juna.

Onko joku itkenyt vuoksesi: kyllä

On kyllä monikin, eri tavoilla. Ilon kyyneleitä, mutta myös niitä surullisia.

Ollut rakastunut: kerran

Tasan kerran olen ollut rakastunut ja se on tietenkin Topiakseen!

Ollut ambulanssissa: kyllä

Meille on jouduttu soittamaan ambulanssi esimerkiksi kun sain niin pahan paniikkikohtauksen hämähäkistä täällä kotona, mutta kyytiin asti olen joutunut esimerkiksi törmätessäni skootterilla peuraan, ja kun olin hyperemeesin takia niin pahassa kunnossa. Mut on mun mielestä myös jostain futispelistä ainakin viety ambulanssilla.

Luistellut: kyllä

En erityisemmin välitä luistelusta. Ehkä, koska olen aika huono. Ja jostain syystä mulla on aina luistimissa särkenyt jalat ihan hirveästi.

Surffannut: en

Apua en ikinä menisi edes uimaan sellaiseen paikkaan, missä voi surffata. Pelkään liikaa haita, ja uskon, että niitä on kaikkialla.

Ollut risteilyllä: kyllä

Ruotsinristeilyillä PALJON! Ja Tallinnassa muutaman kerran. Pitäisi taas mennä, lapset kyselivät juuri yksi päivä, että koska voitaisiin mennä laivalle. Viimeksi oltiin juhannuksena, kun lähdettiin huonoa säätä pakoon.

Ajanut moottoripyörällä: en

Olen kyllä ollut moottoripyörän kyydissä useaan otteeseen, mutta ajanut en ole ikinä. Skootterilla sitten senkin edestä 😀 Mopolla en myöskään ole ikinä ajanut, mutta poikien kyydissä tuli istuttua teininä. Topias haluaa moottoripyörän, ja meidän iskäkin aikoo kuulemma hankkia sellaisen seuraavilla pyöreillä synttäreillä, joten pian pääsee sitten taas kyytiin.

Ratsastanut hevosella: voi kyllä

Heppatyttö92! Mulla on ollut nyt yli vuoden selkä niin huonossa kunnossa, etten ole pystynyt ratsastamaan ja se surettaa mua ihan hirveästi. Tuntuu tosi kurjalta, kun on niin kova ikävä selkään. Avan ratsastamista on myös kyllä ihana katsella, mutta ei se voita sitä tunnetta, kun saa itse ratsastaa. Mun kypäräni ja varmaan hanskatkin on edelleen mun aiemman vuokraheppani tallilla, kun optimistina ajattelin pääseväni pian palaamaan, mutta viimeksi olen sitten ollut 2017 kesällä…

Lähes kuollut: en 

Mulla on kyllä paljon ollut sellaisia pelottavia ”mieti miten tossa olisi voinut käydä” -hetkiä, mutta en ole siis ikinä ollut fyysisesti lähellä kuolemaa.

Ollut sairaalassa: kyllä

Ihan liikaa. Ekassa raskaudessa vietin puolet ajasta TYKS:issä, toisessa raskaudessa myös tarpeeksi maksukaton ylittämiseen. Lisäksi sitten nämä kaikki leikkaukset ja tänä keväänä se pari viikkoa a streptokokin takia.

Suosikkihedelmä: omena

Mun lempihedelmäni on aina ollut omena, mutta en ole syönyt sitä 2013 -kesän jälkeen. 2013 tulin ihan yhtäkkiä allergiseksi omenalle, ja tämä on ihan kamalaa! Mun allergiani on viime vuoden aikana vähän lieventynyt ja voin taas juoda omenapohjaisia siidereitä, enkä saanut enää allergiakohtausta pienestä määrästä kypsennettyä omenaa, tai esimerkiksi omenaviinietikkaa, mutta raaka omena tekee kyllä edelleen suun täyteen vesikelloja. Haaveilen silti päivästä, kun pääsen vielä syömään omenaa.

Aamu vai ilta: ilta

Vihaan aamuja. Vihaan vihaan vihaan. Voisin tehdä kaikki illat yksinäni vaikka mitä ja mua harmittaa, kun illalla pitää jo olla hiljaa, kun lapset nukkuu ja asutaan kerrostalossa. Aamuisin en vaan saa mitään aikaiseksi, enkä ikinä herää ajoissa. Voin laittaa 30 herätyskelloa ja nukkua kaikkien ohi. Topias todistaa.

Lempiväri: valkoinen

Lempivärini vaihtelee tosi paljon, mutta tänä vuonna mun lempivärini on valkoinen, koska häät. Mulle jäi päälle sellainen morsianviba, että haluaisin vain valkoista koko ajan.

Viimeisin puhelu: Topias

Ei mitään hajua, mistä ollaan puhuttu.

Viimeisin viesti: äitille

Viesteiltiin äitin kanssa niistä korvauksista, joita haetaan meidän myöhästyneistä lennoista.

Nähnyt jonkun kuolevan: en ja kyllä

En ole kenenkään ihmisen nähnyt kuolevan, mutta eläimen kyllä.

Kahvi vai tee: ei kumpikaan

Multa aina kysytään, että saisiko olla kahvia tai teetä, ja aina kysyn, että saisinko vain lasin vettä.

Paras piirakka: vuodenjuusto-basilikapiirakka

Rrrrrrakastan sellaista ihanaa suolaista piirakkaa, mihin tulee mm. kinkkua, vuodenjuustoa, tomaattia ja basilikaa. Nam!

Kissa vai koira: koira

Koira, ihan täysillä! Rakastan koiria, ja pelkään kissoja. Olen myös kissoille enemmän allerginen kuin koirille.

Paras vuodenaika: kesä

Kaikissa vuodenajoissa on jotain ihanaa, mutta kesä on mun lempparini, koska silloin saa eniten viettää aikaa perheenä, ja silloin on niin helppo tehdä kaikkea ihanaa lasten kanssa, eikä tarvitse miettiä niin paljon pukeutumista ja kaikkea.

Näihin oli kiva vastata! Toivottavasti opitte kaikki jotain uutta minusta. Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

En ole lentänyt elämässäni ikinä. Samanikäinen paras ystäväni noin 100 kertaa. Kuka määrittelee mikä on keskivertoa?
T. 21v

Avatar

Hei, onpa hauskaa huomata, että tämä haaste on lähtenyt oikeasti kiertämään! 🙂 Näitä on kyllä niin kiva lukea!

Avatar

Hei, vuodenjuustolla tarkoitat varmaan vuohenjuustoa

Avatar

Tosi kiva ja erilainen postaus! Jäin kyllä miettimään, että tarkoitatko vuodenjuustolla siis vuohenjuustoa? 😀

Avatar

Hei, tarkoitatko vuohenjuustoa? Rakastan juustoja ja heti innoissai googlasin vuodenjuustoa muttei google osannut auttaa, siksi ajattelin josko olet kuullut nimen väärin.. 😀

Avatar

Oi, hauska tällainen postaus ja tulee mieleen ne lapsuuden ystäväkirjat. Onko teillä joskus ollut lemmikkinä jotain pieniä, oliko ne gerbiilejä? Vai sekoitanko nyt johonkin toiseen.

Avatar

Hei!
Olisi kiva saada lukea niistä hääsuunnitelmista ja valmistelusita, joita tehtiin ja ideoitiin, mutta joista ei lopulta tullut toteutuskelpoisia.
Oliko esimerkiksi kaasoilla lopulta ompelemiasi käsilaukkuja/pussukoita ja miten käsi eriparisten kynttilänjalkojen?

Avatar

Haluan tuon piirakan ohjeen! 🙂

Avatar

Väitän että oot kyllä lentäny enemmän kuin keskimäärin ihminen. Ite oon esim. lentäny vain kerran, Islantiin.

Avatar

Väitän että sinä olet lentänyt keskivertoa vähemmän.

Avatar

Hei, mihin teidän gerbiilit on menneet?
Sitä mietin, että olisi tärkeää että vastaisit kommentteihin ne kun ovat kuitenkin suuri osa blogia! Minusta on mälsää, bloggaaja esim. kysyy johonkin asiaan lukijoiden mielipidettä ja sitten lukijat vastaa, mutta bloggaaja ei itse vastaa heille. Esim.puutalobabyssa Krista vastaa tosi hyvin, samoin siskosi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä