UUSI KIRJA- JA SARJARAKKAUS

Olen käyttänyt viime viikkoina kaikki vapaat hetkeni uuden kirjasarjan parissa. Ei siis muille ehkä uuden, mutta minulle uuden.

Aloin noin kuusi viikkoa sitten katsoa A Discovery of Witches -sarjaa mainonnan uhrina, ja huomasin jääväni siihen koukkuun. Sitten kävi niin, että yhden jakson jälkeen olin sen verran koukussa, että lähdin googlettamaan lisäinfoa sarjasta ja huomasin, että se perustuu kirjaan. Ja siitä meni sitten alle viisi minuuttia, kun aloin lukea ensimmäistä kirjaa, ja aiemmin tällä viikolla olin lukenut kaikki kolme.

Kuten yleensä, tässä kävi niin, että kirja oli paljon sarjaa parempi! Mutta en silti hauku sarjaa yhtään, koska se antaa kivan lisän ja odotan edelleen tosi innoissani uusia jaksoja. Ja on myös hauska nähdä, miten osa tapahtumista on toteutettu, kun kirjassa kaikki tapahtuu niin pitkästi, että telkkariin pitää tietty tehdä ihan eri tavalla. Ja tässä on kyllä onnistuttu yllättävän hyvin! Osa hahmoista on tosi täydellisiä, osa sitten taas ihan erilaisia kuin kirjassa. Mutta tykkään molemmista.

Sarja siis kertoo Diana Bishop -nimisestä noidasta, joka ei käytä voimiaan, kunnes hän eräänä päivänä saa kirjastosta käsiinsä kirjan, joka osoittautuukin sarjan keskipisteeksi. Mukana on Matthew -niminen vampyyri tuomassa vähän romantiikkaa, ja yleisesti sarjan maailmassa on siis ihmisiä, noitia, vampyyreja ja demoneja. Nää on aina tosi jänniä, miten erilaiset tällaisiin juttuihin perustuvat sarjat ja kirjat kuvailee näitä olentojen ominaisuuksia, ja tässäkin ne on tosi erilaiset verrattuna kaikkeen, mitä olen aiemmin lukenut.

En nyt kerro mitään juonipaljastuksia, koska lämpimästi suosittelen sekä sarjaa että kirjoja, mutta kerron vähän mielipiteitä ja pohdintaa. Tykkään itse aina kirjoissa vahvoista naishahmoista ja tämä oli kyllä mulle sopiva kirja. En tarvitse itsenäistä naista, joka ei tarvitse kenenkään apua, mutta haluan nähdä hahmon kehittyvän, löytävän itsensä ja vähintään loppupuolella sitten oppivan itse huolehtimaan itsestään. Tykkäsin näistä kirjoista kyllä ihan tosi paljon, ja Topias voi todistaa, että olen ollut ihan liian keskittynyt lukemiseen taas viime aikoina. Meni oikeastaan aika sopivasti, kun olin tossa viime viikolla ja tällä viikolla kipeänä, niin en muutenkaan jaksanut tehdä mitään muuta ja ei sitten mennyt kovin montaa päivää näiden lukemiseen.

Kirjasarja etenee eri tahtiin, välillä asiat kehittyy tosi nopeasti, ja välillä jäädään pitkäksi aikaa ihan muihin asioihin ja unohdetaan se pääaiheen kehittyminen. Joka tapauksessa, missään vaiheessa en minä ainakaan kyllästynyt. Ei tietty kaikki ole täydellistä, mutta ai että, tämä kirjasarja jäi nyt ehdottomasti historiaan omissa lemppareissani. Kirjasarjaan taidetaan viitata All Souls -trilogiana, tai sillä nimellä minä ainakin ostin koko paketin kerralla. Suosittelen lämpimästi! Ja sarjaa voi seurata HBO:lla ainakin, uudet jaksot tulevat lauantaisin.

Harmittaa jo etukäteen, kun tämä eka kausi loppuu! Toivottavasti toinen kausi sitten toteutuu.

Kuvat: IMDb

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Ootko ollu vielä koulussa kun et oo puhunu mitään siitä?

Avatar

Ihanaa, kiitos kirjavinkistä! Vaikuttaa just sellaselta mikä on pakko ahmia kerralla.

Ootko muuten miettinyt tätä postaustahtiasi, kun välillä tulee useampi postaus yhden tai kahden päivän aikana ja välillä menee useampi päivä ilman postausta. Esim oisko mahdollista, että ajastaisit postauksia siten että tulisi max yksi päivässä, niin ei tulisi välillä niin pitkiä taukoja ja sitten toisaalta välillä ei tarvisi pitää yllätysmaratoneja kun postauksia onkin ilmestynyt useampi? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä