PUM PUM PUM

Tiedättekö sen bloggaajan, joka sairastui aika vakavasti, kun vähätteli oireitaan, meni turhan myöhään lääkäriin ja joutui sitten TYKS:istä parin viikon päästä vapauduttuaan makaamaan monta kuukautta kotisohvalla? Ja sitten tää bloggaaja vannoi, että jatkossa menee aina lääkäriin ajoissa.

Nojoo, sehän olin minä! Ja arvatkaa vaan oonko pitänyt lupaukseni 😀

Mulla on nyt ollut muutaman kuukauden vähän samoja oireita kuin viimeksi, ja nyt iski sitten taas uusi flunssa-kuume -aalto. Kesällä laitoin kaiken allergian piikkiin, sitten ajattelin, että no kaksi flunssaa on vielä sattumaa, mutta nyt kolmannen kohdalla alan miettiä, että viimeksi se seuraava askel oli sitten se päänsärky, jonka takia hakeuduin päivystykseen ja onnekkaasti infektioni bongattiin, joten ehkä nyt kannattaa soittaa lääkäriin.

Joten huomenna on se päivä! Huomenna lähden selvittämään, onko tämä vain normiflunssa, vai voiko se olla taas/vieläkin se sama juttu. Todennäköisestihän mulla on vain vähän flunssaa, mutta yritän nyt viisastua aiemmasta ja ajatella, että parempi tarkistaa. Mun on vain aina niin vaikea lähteä lääkäriin! En halua olla vaivaksi ja tuntuu ihan turhalta olla siellä ja lähteä kotiin sen ”ota buranaa ja tuu sit takas jos ei helpota” -setin kanssa. Paitsi että viimeksi ei tietenkään käynytkään niin, kun tulehdusarvot olivat niin huimat.

Nyt aion kuitenkin iskeä kaksi kärpästä yhdellä kivellä ja jonottaa terveysaseman soittopalveluun ja kysellä aikaa tuplahomman takia, sillä mulla on nyt parin viikon aikana alkanut tulla huomattavasti normaalia enemmän rytmihäiriöitä. Ne johtuvat luultavasti vain stressistä, mutta ongelma on siinä, että niitä tulee jo monta kertaa minuutissa, eivätkä ne lopu edes yöllä ja herään jopa niihin, eivätkä beetasalpaajat auta. Ne saattavat välillä vähän vähentää, mutta kertaakaan nämä eivät enää ole loppuneet sen jälkeen, kun ne viime viikon keskivaiheilla alkoivat olla tällaisia, että perusrytmini on jo pum pum pum rytmihäiriö pum pum pum pum pum rytmihäiriö pum pum.

Rytmihäiriöthän on tosi yleisiä, eikä niille kai kauheasti mitään tehdä, niin on tuntunut tosi turhalta lähteä niiden takia mihinkään. Mutta en oikein tiedä, että onko se ihan normaalia, että ne yhtäkkiä muuttuvat näin rajusti? Mulla siis ilmeisesti meni tämä jotenkin niin, että sydän ensin jättää lyönnin välistä, ja sitten ottaa ekstralyöntejä, jos nyt oikein muistan.

Mutta nyt kun mulla on tämä flunssa ja tuo alkuvuoden diagnoosi taustalla niin on hyvä syy hakea apua ja sitten samalla kysellä tästä sydämestä, niin ehkä en sitten liikaa ole turhaan vaivaksi ja vie aikaa muilta potilailta, jotka sitä enemmän tarvitsevat.

Tämä uusi sairastuminen on nyt taas ihan uusi, kun eilen mua vähän yskitti niin, että ajattelin sen taas olevan allergiaa, sitten alkoi vähän kurkku kutista, ja yöllä heräsin siihen, että mulla oli aivan järkyttävä olo. Ja tänään sitten nousi kuume. Mun piti kirjoittaa tänään tähän viikonloppukuulumisia, mutta en nyt tässä lääkkeiden vaikutusta odotellessani jaksa keskittyä muuhun kuin omasta olosta valittamiseen, joten palaillaan niiden kanssa ehkä huomenna!

Nyt jatkan sohvalla viltin alla lepäämistä ja yritän saada käsiteltyä kuvia, jotka olen luvannut siskoilleni vähän turhan kauan sitten. Postauksen kuvituksena Eveliinan ottama ihan aito tilannekuva Kosilta. Ja tää ei ollut sarkasmia, en ollut tietoinen tästä, että musta voi saada salaa otettua kuvan, jossa en kaiva nenää, rapsuta kainaloa tai tuijota puhelinta kauhealla kaksoisleualla. Tää kuva lämmittää mun tärisevää vartaloa sisältäpäin!

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Mulla kanssa rytmihäiriötaipumus ja alkuraskaudessa kärsin pari viikkoa ihan jäätävistä oloista😬 Hormonit varmaan teki tän..!? Onneksi meni ohi sit,mut meinasi epätoivo iskeä.

Avatar

Tuli mieleen että voisiko hormonihoidot vaikuttaa? Oon huomannut että itsellä esiintyy rytmihäiriöitä tietyssä kierron vaiheessa enemmän joten kaippa hormoneilla jotain yhteyttä saattaa ainakin jossain tilanteessa olla. Kerro mitä sanottiin ja että joudutko tarkempiin tutkimuksiin.

Emilia Huttunen

Eihän mistään tietty ikinä tiedä! Mutta tässä kohtaa niillä ei vaikuttaisi olevan yhteyttä, mutta varmasti lääkärit sitten pohtivat kaikkia vaihtoehtoja ☺️

Avatar

Ihana rehellinen kuva👍🏻

Emilia Huttunen

Kiitos! 😍 Oon niin onnellinen, että oon elämässä siinä kohtaa, ettei mua häiritse tällaisissa kuvissa makkara tai pari ❤️ muutama vuosi sitten en olisi ikinä julkaissut tällaisia 😅

Avatar

Miehelläni oli rytmihäiriöitä ja mainitsi niistä joskus lääkärille josta tutkimukset lähti liikkeelle. Holter-tutkimuksessa sitten selvisi että rytmihäiriöitä tosiaan on runsaasti ja syke nousee vaarallisen korkealle. Sitten tehtiin eft-tutkimus jossa huomattiin että sydämessä oli ylimääräisiä johtoratoja. Niitä sitten poistettiin parissa sydämen ablaatioleikkauksessa ja nyt ei sellaisia pahoja rytmihäiriöitä jotka elämää häiritsisi enää ole. Joten kannattaa ihmeessä tutkia koska apua voi tosiaan myös saada.

Emilia Huttunen

Joo mä menin sitten sinne lääkäriin, ja kyllähän ne nätisti piirtyi sinne, kun tulevat niin tiheään. Lääkäri oli sitä mieltä, että pitää odottaa, että tämä flunssa menee ohi ennen kuin voi tutkia enempää, mutta meen nyt tällä viikolla labroihin ja ensi viikolla on soittoaika lääkärille ☺️ mulle ei vielä kerrottu mitään oikeastaan näiden laadusta tai mistään, puhuttiin vaan, että tarvitaan sitten kardiologia, ja sitä odotellessa vedän vain beetasalpaajia maksimiannostuksella.

Avatar

Ihanat kuvat! Mulla rytmihäiriöt oli raudanpuutetta, eli ferritiinin suosittelisin mittaamaan! Ihanaa joulun aikaa ❤️

Emilia Huttunen

Kiitos! <3 Mulla on ferritiini ihan ok, voisi olla parempikin, mutta lääkäri sanoi, ettei välttämättä tarvitse lisärautaa 🙂 Mutta täytyy kyllä pitää toi mielessä!

Avatar

Mulla on taipumusta lisälyönteihin ja tihäelyöntisyyteen ja just esim flunssa tai muu tulehdustauti provosoi ne esiin, mutta vasta on jouduttu jäämään tauolle hormonihoidoista juurikin runsaiden rytmihäiriöiden vuoksi. Estrogeenitasojen muutoksethan mm vaikuttavat rytmihäiriöihin.. Ootko kokeillut magnesiumia? Itse käytän Diasporal jauhetta pussin päivässä ja pahimpina rytmihäiriökausina se kyllä vie puolet lisäreistä pois 🙂 suosittelen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä