MELKEIN VALMISTA

Meillä on täällä jouluvalmistelut hyvässä vauhdissa ja sen takia tällä viikolla onkin ollut hiljaista. Olen KERRANKIN ajoissa ja hankin kaikki lahjat tällä viikolla!

Meidän joulu menee tänä vuonna erilaisella kaavalla kuin yleensä, sillä normaalisti me vietetään kolme päivää sukuloimassa. Ensin minun suvun kanssa, sitten Topiaksen äidillä ja sitten Topiaksen isällä. Tänä vuonna kuitenkaan Topiaksen isä ei vietä joulua Suomessa, vaan lahjat on vaihdettu jo etukäteen, Topiaksen äiti ei tee enää jouluruokaa, vaan syödään jotain muuta (ja minä lupasin tehdä jonkun jälkkärin, johon pitää vielä nyt paneutua) ja minun sukuni ei ensimmäistä kertaa IKINÄ tee jouluruokaa, vaan mennään ravintolaan yhdessä. Kaikesta huolimatta päästään onneksi kuitenkin viettämään aikaa yhdessä, vaikka se perinteinen ruokaosuus onkin sitten erilainen.

Koska nämä ruokailut ovat nyt tällaiset, tehdään me sitten kotona oman pikkuperheen kesken enemmän jouluruokaa! Ei olla vielä päätetty mitä muuta tehdään, mutta must -juttuja meille on kinkku, itse tehty sinappi ja porkkanalaatikko. Tänä jouluna aiotaankin viettää ensimmäistä kertaa vähän enemmän aikaa kotona ja hengailla vaan lasten kanssa. Leivottiin ja koristeltiin viikonloppuna piparkakkutalo joulua ajatellen ja pakkasessa odottaa joulutorttutaikina, enää siivous puuttuu.

Mentiin tänä vuonna joululahjoissa sillä logiikalla, että vältettiin mahdollisimman paljon leluja ja pyrittiin ostamaan sellaisia varmasti käyttöön tulevia juttuja. Joulupukille kirjoittaessa sanottiin lapsille, että tänä vuonna saa toivoa viittä juttua, mutta kehotettiin toivomaan jotain muuta kuin leluja, ja mietittiin yhdessä kaikkia esimerkkejä siitä, mitä ne toiveet voisivat olla. Ollaan niitä toiveita sitten jaettu sukulaisille ja ostettu pari lahjaa itse, ja aika hyvin nuo alkaa olla katettu. Muutama lelukin on kyllä tulossa heidän toiveiden mukaisesti, mutta lisäksi listoilta löytyi toiveita sähköhammasharjasta, vaatteista, lahjakorteista, peleistä ja piirustustarvikkeista.

Meillä on sovittu, että aikuiset eivät osta toisilleen lahjoja, mutta isovanhemmille ja vanhemmille annetaan aina jotain pientä, yleensä ollaan annettu jotain lapsiin liittyvää, kuten taulu, tänä vuonna vähän poikettiin muotista. Muuten me sitten ostetaan lahjoja suvun lapsille ja kummilapsille, ja kun nyt on taas tullut kolme uutta lasta, alkaa tuo lahjalista olla jo aika pitkä. Pelkästään näitä serkkuja on jo kahdeksan. Sitten meillä on vielä se meidän perinteinen kympin lahja, joka suoritetaan secret santa-hengissä.

Olen tosi iloinen, että meillä on nyt kaikki joulujutut valmiina, sillä saadaan sitten tällä viimeisellä viikolla vain rentoutua, eikä tarvitse juosta mukana tuolla ruuhkassa (paitsi ruokaostokset pitää sitten vielä tehdä…). Meillä on tulossa kaikenlaista tällä viikolla vielä, pääsen nimittäin juhlimaan ystäväni synttäreitä ja odotan sitä hirveästi, ja sitten olen menossa katsomaan yhden kauan odottamani elokuvan, ja meillä on ensimmäinen koulun joulujuhla. Päiväkodin joulujuhla jo olikin ja oltiin historiallisesti siellä ensimmäisinä paikalla! Ajatelliin ehkä olla tämänkin juhlan kanssa siis ajoissa. Meillä kun on nyt putki päällä. Tässä on sopivasti tekemistä tälle viimeiselle viikolle ennen joulua, etten jää ihan kotiin jumiin, mutta ei ole liikaa. Ehtii siivota ja leipoa ja nauttia yhteisestä ajasta lasten kanssa. Nyt on vielä Topiaksen aamuvuoroviikko, niin saadaan viettää kaikki illat yhdessä.

Tällaisista kuvien lumisesta tunnelmasta ei olla enää päästy nauttimaan, mutta toivotaan, että vielä ehtisi tulla vähän lunta ennen joulua!

 

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Me mennään tänävuonna tosi löysästi joulu ja ruokakin syödään muualla. Siivotaan mikö jaksetaan ja tullaan aattona reissusta. Aattona öllötään kotona lahjojen parissa. Yleensä laitetaan joulua,mutta nyt ei ole voimia.

Avatar

Itse skippaan ihan huoletta tuon joulusiivouksen. Mitä sitä sitten suotta enempiä siivoamaan pelkän kalenterin mukaan. Kaksi koiraa kantaa sisään joka tapauksessa enemmän tai vähemmän hiekkaa ja kuraa, lasten lahjoja avatessa viimeisteen valtakunta peittyy pieneen epämääräiseen roskaan ja silppuun.

Leivon aj laitan jouluruokia vain sen verran, että pääsen tunnelmaan. Lahjalistakin on tänä vuonna harvinaisen lyhyt, kun oma talous on pitkän sairastelun vuoksi laihassa kunnossa.

Emilia Huttunen

Mekään ei siivota mitään perinteistä puunaus-joulusiivousta, vaan meille siihen kuuluu ihan perusjutut, kun tällä hetkellä on ihan räjähtänyttä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä