JOULU OHI, MISSÄ KESÄ?

Kuvissa näkyvät lakanat saatu

Mulla ei ole meidän joulunvietosta yhtään kuvia. Nämä kuvat lapsista ovat ainoat kamerastani löytyvät kuvat joulupäiviltä, ja puhelimessani on yksi instastoryssa nähty kuva telkkarin ruudusta. Ja se tuntuu hyvältä! Joulu on tuntunut niin rentouttavalta, kun on pysynyt poissa somesta ja tekniikasta. Ainoa tärkeä tekninen osa meidän joulunvietossa on ollut telkkari, sillä joululeffoja ja muita leffoja ollaan katsottu koko perheen kanssa vaikka kuinka paljon! Meidän joulu on ollut lähinnä pulkkamäkeä, leffoja, herkkuja, radio-ohjattavia autoja ja koiran kanssa leikkimistä. Jouluaattona me oltiin syömässä mun suvun kanssa, ja sieltä mentiin perheen kanssa mun vanhemmille, jossa oltiin iltaan asti. Joulupäivänä oltiin Topiaksen perheen kanssa taas iltaan asti. Muuten me ollaan vaan oltu ja hengailtu!

Saatiin kaikki tosi ihania lahjoja ja jäi joulusta tosi ihana fiilis. Käytiin tänään koko perhe Myllyssä käyttämässä lasten lahjakortteja, ja käytettiin samalla mun ja Topiaksen saaamat lahjakortit ja käytiin syömässä, sekä ostamassa Topiakselle toppahousut. Molemmat lapset saivat lahjalistoiltaan ne kaikki viisi tuotetta, joita he toivoivat, ja he ovat olleet niin onnellisia! Me oltiin onnellisia maltillisesta lahjojen määrästä, joka on tasaantunut, kun lapset kasvavat ja suvun lapsimäärä kasvaa. Ja oli ihanaa, että toiveiden mukaisesti lahjoissa oli lähinnä vain ne lelut, mitä lapset olivat toivoneet, eikä tullut yhtään mitään ylimääräistä! Suurin osa lahjoista oli kirjoja, lahjakortteja, rahaa, vaatteita ja muita käytännöllisiä juttuja. Me ostettiin itse lapsille (mä ostin, Topias ei ostanut yhtään lahjaa kellekään :D) tänä vuonna vain muutama lahja. Kirjoja, korvikset, vaatelahjakortit, piirustustarvikkeita ja koulutarvikkeita. Lapset saivat tänä vuonna itseasiassa vähemmän lahjoja kuin koskaan, mutta he eivät mitenkään itse huomioineet määrää, vaan olivat hirveän onnellisia ja kiitollisia jokaisesta lahjasta. Tuli sellainen olo, että ollaan menty kasvatuksessa oikeaan suuntaan, ja oltiin tosi ylpeitä lapsista.

Materialismin vähentämisen lisäksi meillä on vuosi vuodelta pikkuhiljaa toteutettu joulupukkivierotusta. Kerrottiin jossain kohtaa, että joulupukki tuo lahjoja vain lapsille, mutta aikuiset ostavat lahjoja toisilleen. Sitten kerrottiin, että osa lahjoista tulee aikuisilta, mutta ei enää korostettu joulupukin osuutta. Tänä vuonna jo otettiin lapset mukaan lahjaostoksille ja he näkivät, että ostettiin kaikille sukulaislapsille lahjat. Ollaan vuosien varrella hellästi valmisteltu heitä siihen, kun usko loppuu, eikä pukilla ole niin isoa osaa joulussa, että totuuden tajuaminen tulisi suurena järkytyksenä. Tämä vuosi oli myös ensimmäinen kerta, kun meillä ei käynyt joulupukkia.

Meillä on ollut tosiaan aivan ihana joulu ja ollaan nautittu niin paljon tästä yhteisestä ajasta, kun Topiaskin on välipäivät kotona. Nyt on kuitenkin aika palata paremmin arkeen, vaikka onneksi tässä vielä saa nauttia rauhasta ja kotoilusta! Vielä 5 päivää lomaa jäljellä, ja sitten katseet kohti kesää.

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Kiva joulu! Meillä täällä Vantaalla tokaluokkalaiset uskovat vielä vahvasti joulupukkiin. 😊

Avatar

Heippa! Ihan mielenkiinnosta kysyn, miksi toteutatte ns. joulupukkivieroitusta? Lapsen usko joulupukkiin tuskin on mitenkään haitallista. Mukavaa loppuvuotta! 🙂

Emilia Huttunen

No kun koulussa se usko väkisinkin sitten lähtee, ja meistä on parempi itse pikkuhiljaa tuoda totuutta esiin kuin antaa lapsen sitten yksinään järkyttyä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä