VUODEN SUOSITUIMMAT POSTAUKSET

Vuoden 2018 vedellessä viimeisiään ajattelin kurkata vähän kulunutta vuotta ja koota tänne blogiin tämän vuoden 10 suosituinta postausta. Nämä listat ovat ainakin bloggaajalle itselleen aina mielenkiintoisia, kun tulee pidemmältä ajalta kurkattua, että mikäs tänä vuonna oikeasti on sitten kiinnostanut. Vuosi 2018 keräsi miljoonia käyntejä ja suosituimpia teemoja olivat selkeästi lapsettomuus, streptoon sairastumiseni ja häät. Ja mukana oli sitten vielä yksi yllättäjä! Mutta mennään nyt tähän listaan, jossa nämä postaukset ovat nyt suosituimmuusjärjestyksessä.

Vuoden 2018 suosituin postaus oli Lapsettomuushoitojen ensimmäinen askel. Ennen tätä postausta olin kolme vuotta blogissa esittänyt, etten tiedä haluanko kolmatta lasta, tai että ei olla ainakaan vielä valmiita siihen. Todellisuudessa kolmas lapsi on ollut hartaasti toivottu koko tämän ajan, mutta ei haluttu kenenkään tietävän meidän yrittämisestä, koska ei se ole asia, josta puhutaan. Tässä postauksessa kuitenkin ensimmäistä kertaa kerroin rehellisesti tästä meidän yritysajasta ja lapsettomuudesta, ja tämä postaus aloitti monet tämän jälkeen tulleet postaukset hoidoista ja lapsettomuusteemasta.

Vuoden toiseksi suosituin postaus oli Potilas X. Sairastuin 2017 loppuvuodesta ja 2018 alkuvuodesta tilani oli mennyt niin pahaksi, että päädyin TYKS:in infektio-osastolle eristyksiin. Tässä postauksessa kerroin tilanteesta ja ihmettelin oireitani, joita ei vieläkään ollut onnistuttu diagnosoimaan. Tämä sairastuminen oli iso osa 2018 postauksiani, sillä etenkin jälkioireet kestivät todella pitkään, ja olin kuukausia todella huonossa kunnossa.

Lapsettomuusteema on myös kolmanneksi suosituimman postauksen paikalla, sillä Lapsettomuushoitojen aloitus keräsi myös kiinnostusta. Sekundaarisesta lapsettomuudesta kirjoittaminen on ollut rankkaa, ja nythän en olekaan hetkeen kirjoittanut siitä, kun kyllästyin ihmisten reaktioihin. On vaikeaa käydä läpi näitä asioita, eikä tätä todellakaan helpota se, että vieraat ihmiset tulevat sanomaan tosi törkeitä juttuja aiheesta. Pieni tauko oli paikallaan, mutta aion myös jatkossa kirjoittaa sekundaarisesta lapsettomuudesta ja lapsettomuushoidoista. Vaikka tämä välillä väsyttää, on tärkeää, että aiheesta puhutaan.

Neljänneksi suosituin postaus oli yllättäjä. Näin järjestät täydelliset juhlat aikuisille sisältää otsikon mukaisesti omia ajatuksiani hyvien juhlien järjestämisestä. Olen tunnetusti kaveriporukassani aikamoinen juhlasuunnittelija ja tykkään hirveästi suunnitella kaikkea hauskaa ohjelmaa. Tämä postaus on kuitenkin keväältä 2016 ja sen takia olin tosi yllättynyt huomatessani sen suosituimpien postauksien kärkijoukossa!

Epäonnen bloggaaja TYKSissä päätyi myös suosituimpien postauksien joukkoon, vaikka ei ole kovin kummoinen tai pitkä postaus, mutta suosio johtunee hauskahkosta otsikosta! Mulla kävi taas tuttuun tapaa huono tuuri, kun onnistuin saamaan aivotärähdyksen lapsillekin sallitusta vesiliukumäestä, ja lainasin otsikkoon tätä nimitystä, jota kuulemma edelleen musta palstoilla käytetään.

Seuraavalla sijalla on meidän ensimmäinen häävideo! Tämä häävideo oli yksi kolmesta, jotka olen jakanut, se ensimmäinen lyhyt vilkaisu hääpäivän tunnelmaan. YouTube-kanavaltani löydät myös ne muut videot!

Kun avioehto vaihtui yhteiseen tatuointiin on dramaattisella otsikoinnillaan ansaitusti kärkikympin joukossa. Postaus kertoo ihan otsikon mukaisesti siitä, että me jätettiin sittenkin tekemättä se avioehto ja sitten häämatkalla otettiin vähän extempore mätsäävät tatuoinnit. Ei kaduta kyllä yhtään, ja siitä lisää tuolla postauksessa!

Naimisissa on listan lyhyin postaus, sillä siinä on vain pari lausetta ja yksi kuva. Kaikki ensimmäiset hääkuvat kuitenkin kiinnostivat kesällä tosi paljon!

Huomenlahjakuvat kiinnosti myös paljon! Sain paljon ihania postauksia ja esittelin tässä vain pienen osan, mutta olen käyttänyt niitä kuvituksena myös myöhemmissä postauksissa.

Diagnoosi ja edistysaskelia mahtui vielä viimeisenä top kymppiin. Tässä postauksessa kerroin vihdoin saamastani diagnoosista, joka oli siis se a streptokokin aiheuttama märkivä infektio, ja kerroin onnellisena edistyksestäni ja iloitsin tulevaisuudesta. Edessä oli kuitenkin vielä pitkä toipuminen.

Oletteko te lukeneet nämä kymmenen suosituinta postausta? Yllättikö listan sisältö?

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Olen täsmälleen samaa mieltä. Bloggaaja saa itse päättää, mitä blogiinsa kirjoittaa. Siksi en oikein ymmärrä, miksi pitää ylipäätään kirjoittaa kolmannesta lapsesta mitään? Miksi on pitänyt ”esittää” ettei sellaista halua, vaikka olisi voinut olla kirjoittamatta koko asiasta?

Valitettavasti tämä vaikuttaa lukijalle todella ristiriitaiselta ja varsinkin, kun asiaa aletaan jälkikäteen selitellä ja syyllistää asiasta kyseleviä lukijoita hatereiksi? Mielestäni on aivan luonnollista, että lukijoissa herää kysymyksiä aiheesta.

Lisäksi erittäin ristiriitaista on se, että hedelmöityshoidoista ollaan ”tauolla” heti, kun on ollut bloggaajan mukaan muutama kemiallinen raskaus. Silloinhan pitäisi kaiken järjen mukaan jatkaa, kun raskaus on kuitenkin muutaman kerran alkanut (jos on).

Avatar

Tuntuu tosi pahalta kuulla, että olet niin pitkään esittänyt blogissa asioita, jotka eivät vastaa todellisuutta. Tämä ei ollenkaan tue sitä imagoa, jonka olet blogin kautta itsellesi rakentanut. Jonkin tasoisena julkisuuden henkilönä toki haluat pitää kiinni siitä yksityisyydestä mistä voit, mutta ehkä esittämisen sijaan olisi ollut parempi olla ihan vaan hiljaa lapsisuunnitelmiin liittyen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä