NT-ULTRASSA

Meillä oli tänään sitten se kauan odotettu nt-ultra, tai np-ultra, eli ensimmäinen seulonta, jossa mitataan niskaturvotusta. Kuten aiempienkin ultrien kanssa, olin todella hermostunut, vaikka olinkin viimeksi ultrassa vasta perjantaina, ja olen jo päässyt kotonakin kuuntelemaan sydänääniä. Sykkeen lisäksi tällä kertaa kylläkin jännitti sitten moni muu asia, kuten se niskaturvotus ja muut näillä viikoilla näkyvät rakenteet.

Ultra aloitettiin ja heti ruudulle lävähti sikiön syke. Vauva oli kuitenkin ihan paikoillaan, mikä oli tosi outoa ja pelottavaa, koska tähän mennessä hän on jokaisessa ultrassa liikkunut ihan hulluna! Kuunneltiin siinä sitten ensin syke, joka oli normaali, ja katsottiin kaikki tästä asennosta näkyvät rakenteet ja pää-peppu-mitta. Kaikki oli kunnossa ja koko ajan oli helpottuneempi olo. Sitten piti kuitenkin saada se niskaturvotus ja muita juttuja, joten vauva piti saada liikkumaan. Tosi pitkään siinä yritettiin sitten kaikin keinoin saada vauvaa hereille, mutta hän vain nukkui käsittämättömän sikeästi, eikä suostunut liikahtamaankaan. Alkoi jo maha sattua kunnolla, kun yritettiin ravistaa vauvaa hereille, mutta lopulta hän sitten vihdoin heräsi ja lääkäriäkin nauratti, että nyt suututettiin hänet, kun vauva alkoi potkia ja pyöriä niin hulluna, että ei vieläkään saatu mitään mittoja. Tässä tuli taas yksi valtava helpotus, kun alkoi jo jännittää se liikkumattomuus, mutta meidän pienellä taitaa vain olla hyvät unenlahjat. Ainakin toistaikseksi!

Niskaturvotus oli onneksi ihan olematon, lääkäri siinä arpoi, että saako tätä edes mitattua, kun laitteet ei suostu määrittämään niin pientä väliä. Ja kaikki loput rakenteet olivat myös paikoillaan ja kunnossa, joten päästiin lähtemään kotiin hymy huulilla.

Ultra oli tosi nopea, ja ilman tuota herättelyosuutta oltaisiin oltu sisään ja ulos alle viidessä minuutissa. Tämän takia me aiotaankin vielä ennen rakenneultraa varata yksityiseltä 4D ultra ihan vain sen takia, että päästään ihailemaan vauvaa kaikessa rauhassa, ja voidaan keskittyä katselemaan kasvonpiirteitä ja vauvan liikkeitä. Lisäksi halutaan, että lapsetkin pääsevät ihailemaan vauvaa, ja yksityiselle voi sitten ottaa lapsetkin mukaan.

Tuntuu ihanalta olla jo näin hyvillä viikoilla ja tietää, että kaikki on hyvin! Lisäksi hyperemeesipotilailla on tavallista pienempi keskenmenoriski, joten sekin parantaa tavallaan mielialaa, kun tietää, että tästä pahoinvoinnista seuraa sentään jotain hyvää. Ensimmäisessä raskaudessa eivät nämä ajatukset kylläkään piristäneet, koska silloin hyperemeesi oli sitä kaikkein pahinta laatua ja tällä kertaa olen päässyt helpommalla.

Vauva vastasi ultran mukaan viikkoja 12+3, ja laskettu aika olisi 12.8.2019. Kierron mukaan laskettu olisi 13.8. ja neuvolan merkkaaman väärän ajan mukaan 14.8. eli tiedä nyt sitten, mitä uskoa. Toivon, että ultran jälkeen neuvolassa suostuttaisiin vaihtamaan tuota laskettua aikaa, vaikka sieltä sanottiinkin, että virheestä huolimatta sitä ei vaihdeta, ellei ero ole ainakin viikon. Mun mielestä tämä kuitenkin tuntuu hölmöltä, mutta olkoot. Katsotaan, mitä helmikuussa sanotaan!

Kaikenkaikkiaan ultra siis meni loistavasti. Alkaa pikkuhiljaa tuntua todemmalta koko raskaus!

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Jänskättävää ❤❤❤ Oon tosi iloinen teiän puolesta, tsemppii ja voimia loppuraskauteen ❤😊

Avatar

Miksi sitä päivää täytyisi vaihtaa? Pari päivää sinne tai tänne.

Avatar

Miksi se laskettu aika -päivämäärä pitäisi muuttaa? Eihän päivällä tai kahdella ole mitään väliä.
Joku syyhän siinä on lääkäreillä/neuvolassa, että se päivä muutetaan vasta jos se heittää viikon. Lapsihan voi silti syntyä ihan koska vaan ja laskettu aika on vaan ennuste.

Avatar

Mulla ainakin muutettiin viralliseks lasketuks ajaksi nimenomaan nt-ultran mukainen päivämäärä, kun se kuukautisten perusteella laskettu ei periaatteessa ees kerro koko totuutta… toki mittojenkin mukaan mentäessä ne on vaan viitearvoja. Rakenneultrassa oli sitten taas kierron mukaan lasketun kokoinen mut sillon sitä ei enää muutettu kun kyse oli 6päivän heitosta.

Avatar

Mitä väliä lasketulla ajalla on miten se on merkattu?? Jos nuo päivät ovat peräkkäisiä. Eikö vauvat synny yleensä viikoille 38-42 eli lasketulla ajalla ei ole sen kanssa mitään ainakaan sen kanssa mitään tekemistä? En vaan ymmärrä. Paljon onnea kuitenkin odotukseenj hyvää vointia.

Avatar

Mulla laskettu aika oli ultran mukaan neljä päivää aiemmin kuin neuvolan määrittelemä laskettuaika. Neuvolan laskettuaika pidettiin. Ihan hyvä. Lapsi syntyi päivää ennen laskettua.

Avatar

Ei meillä ainakaan muutettu laskettua-aikaa vaikka ultran ja neuvolan laskuissa oli eroa pari päivää. Enkä kyllä koe asiaa mitenkään epäreiluna, päivä sinne tai tänne.

Avatar

Mulla (helsingissä) kyllä muutettiin laskettu aika, vaikka ei heittänykkään viikolla. Neuvolassa laitto la 14.2. ja ultrassa totes et vastaa la 10.2. ja se pistettiin viralliseks lasketuks ajaks. Tuntuu et kaikessa neuvolan ja synnytys sairaaloiden toiminnoissa on kaupunki kohtasia eroja. Tämä voi olla tosiaan myös yks niistä 😂

Avatar

Mulle todettiin neuvolassa (Helsingissä) että päivää ei muuteta ellei heitä kovin paljoa. Heitti kahdella päivällä (26.7.-> 28.7.) ja kyllä ne sen muutti sitten kuitenkin ja viime neuvolassa vahvistettiin että mennään tuolla ultran antamalla päivällä. Ei sillä, että sillä kahdella päivällä nyt kovin suurta merkitystä ole, mutta onpa nyt tietty päivä joka on sama kaikkialla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä