NÄITÄ ON PAKKO SAADA HETI SYNNYTYKSEN JÄLKEEN

Kaikesta pahasta olosta ja muista vaikeuksista huolimatta raskausaika on ihanaa! Nyt kun olen selvinnyt (koputtaa puuta) siitä hyperemeesin akuuttivaiheesta, jossa mietin jo aborttia, tunnen taas oloni niin kiitolliseksi. Kunhan sitä pahoinvointia ei enää ole, selviän kyllä näistä supistuksista ja kamalista liitoskivuista ja päänsärystä ja kaikesta mahdollisesta. Jopa mielelläni, koska olen vain niin onnellinen, että olen raskaana! Tämä tavallinen pahoinvointikin on kuin pala kakkua, eikä tunnu missään hyperemeesin jälkeen, vaikka välillä se laittaakin ärsyttämään. Niin paljon kuin nautinkin raskausajasta, en voi sille mitään, että välillä iskee ihan hirveitä raskaushimoja, joiden takia alkaa jopa toivoa, että synnytys olisi jo täällä.

Mulla on onneksi ollut paljon sellaisia raskaushimoja, jotka olen voinut toteuttaa, kuten vietnamilaiset kesärullat, nam! Mutta mulla on myös ollut hirveästi niitä himoja, jotka joutuvat odottamaan synnytyksen jälkeistä aikaa. Kokosinkin nyt listan tähän mennessä iskeneistä himoista, joita odotan kauheasti! Postausta kuvittavat sitten taas meidän sunnuntaisen perinteisen perheillallisen kuvat.

Rieskarullia mun on tehnyt mieli ihan sairaan monta kertaa! Kaikissa parhaissa vaan on kylmäsavulohta tai savuporoa tai jotain muuta, mitä en saa syödä.

Voileipäkakkua odotan myös ihan hirveästi, sillä mun lempparia on tietenkin kylmäsavulohivoileipäkakku! Nam. Omnomnomn. Ja se täytyy olla nimenomaan mun kummitädin voileipäkakkua, hän tekee maailman parhaat!

Jos nyt jatketaan kalalinjalla niin sushia mun tekee ehkä kaikkein eniten aina mieli. Melkein joka päivä iskee ihan hirveä himo, ja kun siihen ei auta mikään vegesushi. Vaan haluan lohinigireitä!! Ne on mun lemppareita, siihen vielä kunnolla wasabia, soijaa ja inkivääriä, nam.

Ollaan käyty pari kertaa koko perhe ostosten lomassa syömässä Picnicissä, kun sieltä saa nopeasti suoraan ihanat uuniperuna-annokset. Oon itse ottanut sen aina kylmä- ja lämminsavulohella ja odotan hirveästi, että voin taas syödä niitä!

Toinen tosi tiheään tuleva himo on Naughty burgerin nimikkoburgeri! Siis omg, se on vaan niin hyvä, mutta kun siinä on sinihomejuustoa, ja oli vissiin jotain muutakin, mitä ei voi syödä. Voin kertoa, että synnytyksen jälkeen on lähipäivinä Wolt kovassa käytössä, kun tilailen burgereita ja sushia.

Juustoja tietenkin kaipaan myös paljon. Onneksi monia juustoja pystyy myös syömään ja löysin esimerkiksi yhden ihanan pastöroidun kovan vuohenmaitojuuston, mutta ai että, kun voi taas syödä pehmeitä juustoja!

Pihviä voi tietenkin syödä raskausaikana, mutta voi miten kaipaan pihviä mediumina. Ei se kypsä vaan ole mitenkään sama asia! Ensimmäisen pihvini raskauden jälkeen tilaan varmaan medium miinuksena. Jotain ihanaa naudan tai härän sisäfilettä. Mmmmm. Ja tämän jälkeen en enää ikinä syö kypsää pihviä!

Carpaccio tulee myös olemaan iloinen jälleennäkeminen. Haluan johonkin ravintolaan, mistä saa vaikka jotain ihanaa härkäcarpacciota alkupalaksi!

Länsikeskuksen Citymarketin patonkeja kaipaan hirveästi. Siis hirveästi! Ollaan haettu niitä tosi usein ja Topias ja lapset syö edelleen, mutta minä en enää voi. Pelkästään siinä majoneesissa on raakaa kananmunaa ja en ole tosiaan syönyt raskausaikana mitään tiskituotteita. Lemppareitani on paahtopaisti ja pulled pork, ah. Kesällä syötiin näitä niiiiiiin paljon, kun aina matkalla Jukuparkkiin haettiin patongit mukaan evääksi. Nam.

Sitruunamarenkileivokset on yksi mun lemppariherkkuja ja odotan niitä tosi paljon. Oon etenkin Cafe Brahesta tosi usein syönyt sitä sitruunamarenkikakkua ja en malta odottaa sitä! Heti synnytyksen jälkeen ekalle kunnon aterialle tilaan tätä jälkkäriksi.

Alkoholipuolelta odotan eniten Ginger Joeta! Se on mun lemppari, jota onneksi saa myös holittomana ja niitä oon useamman juonut tässä. Etenkin aina kevätrullia tehdessäni olen korkannut yhden, koska yhdistän sen mielessäni niihin, enkä osaa syödä niitä ilman Ginger Joeta. Se holiton ei kuitenkaan tietenkään ole ihan samanlaista, mutta ihan hyvää. Mulla on myös kaapissa yksi kuohari, joka odottaa testausta. Join yhtenä juhannuksena muutama vuosi sitten sikahyvän pullon, enkä muistanut enää sen jälkeen, mikä pullo se oli, kun mulla oli ollut mukana useampi erilainen. Olen testannut sen jälkeen useita ja mulla oli vahva fiilis, että se olisi tämä seuraava, mutta en vielä ehtinyt kokeilla. Synnytyksen jälkeen sitten!

Mulla on varmaan muitakin himoja, jotka nyt unohdan tästä, mutta ehkä nämä ovat ne tärkeimmät. Mitä te kaipasitte eniten raskausaikana?

Kommentit

34 kommenttia
Avatar

Postauksen aiheesta ei ole kokemusta, mutta tuo toisessa kuvassa oleva kermainen pata (?) näyttää todella herkulliselta 😊 Osaatko sanoa mitä siinä on?

Avatar

Heräs kysymys, miksei sitruunamarenkikakkua saa syödä? 🧐 Mä syön synnytyksen jälkeen varmaan 10 pussia salmiakkia, paketin kotijuustoa ja pötkön maksamakkaraa. Oon ymmärtäny jotta maksamakkaraa sais syörä kohtuurella mut mun kohralla se ei pysyis kohtuuren rajoissa 😂

Emilia Huttunen

No kun se marenki on simmosta massaa, mitä ei ole kypsennetty kokonaan, eli siinä on raakaa kananmunaa ☹️

Avatar

Moi!
Missä kielletään, ettei kokonaan kypsennettyä kananmunaa saisi syödä? THL:n (ruokaviraston) ohjeissa ei ainakaan ollut mainintaa kananmunasta laisinkaan.

Avatar

Kaipasin eniten juustoja (etenkin tuorejuustot ja sitä myötä juustokakut ja voileipäkakut), sekä lakuja. Ja no rv32 eteenpäin en saanut syödä juuri mitään, kiitos raskausdiabeteksen, jotenka silloin kaipasin kaikkea. 😂

Emilia Huttunen

Voi ei 😂

Avatar

Mulla oli maksamakkara!! Mutta hei! Teetkö itse kevätrullia? Jos niin miten?

Emilia Huttunen

Joo teen! Voisin vaikka tehdä niistä postauksen joskus 😚

Avatar

Jäin miettimään mitä sitruunamarenki leivoksessa ei voi syödä? Ainakin jos itse tekee, voi tehdä esim. italialaisen marengin, jolloin siinä ei ole raakaa munaa.

Emilia Huttunen

Siinä on juurikin se kananmuna 😚 en ole itse ikinä onnistunut tekemään sellaista oikeasti hyvää, joten odotan etenkin sitä valmista 😄

Avatar

Tiesithän että picnicin uuniperuna kastike sisältää tuorejuustoa? Mulla ois kauhee himo niihin mutta jää kastikkeen vuoksi syömättä kun sitähän ei suositella kuin kuumennettuna…

Emilia Huttunen

En muuten yhtään tiennyt, kiitos! Söin sitä kerran alkuraskaudessa, onneksi ei käynyt mitään!

Avatar

Hei. Pakko kysyä, kun en hoksaa (oikeasti), miksi voi syödä kylmäsavulohta uunipotuissa, muttei voileipäkakussa? Vai onko voileipäkakussa joku muu kielletty juttu..? Hienoa kuitenkin, että voit jo paremmin. Oon itse onnekkaasti ollut aina hyvinvoiva raskauksissa, joten kamalalta kuulostaa tuollainen jatkuva pahoinvointi, josta kärsit :/

Emilia Huttunen

Siis ei sitä voi kummassakaan 😄

Avatar

Käsittääkseni tekstissä mainittiin, että Emilia odottaa voivansa taas syödä niitä uuniperunoita? Luetun ymmärtäminen..

Avatar

Väitän myös, että hypermeesin jälkeen kaikki ruokahimot on voimakkaampia, kun ei ole kuukausiin voinut syödä mitään. I feel u! Mä oon aina jostakin syystä himoinnut energiajuomaa kamalasti, jota en edes yleensä juo. Ja feta-savulohisalaattia, jota olenkin saanut joka kerta kylmän ED:n kanssa synnäriltä palatessani. Ihana mies ❤️ tsemppiä himojen hillintään!

https://tusinakoti.blogspot.com/?m=1

Avatar

Tuo tuorejuusto ei pitäisi olla ongelma, Valion tuorejuustot on ainakin pästöroituja! Vai onko tuorejuustossa/pehmessä pastöroiduissa juustoissa jokin muu ominaisuus joka on haitaksi? 🤔 En oo vauvaihminen joten nää ruokarajoitteet on vähän vieras maailma mulle ☺ Raskaana oleva ystäväni ainakin mielellään söi meillä juustokakkua, hän sanoi että ilman muuta pastöroitua tohtii syödä. Se itse asiassa naurahti mulle kun sanoin että en loukkaannu jos et voi syödä sitä juustokakkua, kahvipöydässä kun on muutakin joka on on odottavalle kelpaavaa 😁

Avatar

Jos raakaa kananmunaa tulisi raskaana välttää, niin kai siitä olisi maininta meidän erittäin tarkoissa ja tutkituissa elintarvikkeiden turvallisen käytön ohjeissa?

Avatar

Suurin osa tuorejuustoja on semmoisia mitä voi syödä huoletta..esim. Valion..googlatkaa jos ette usko😊

Avatar

Itsellä alle kolme viikkoa laskettuun aikaan ja sairaalakassiin on pakattu paljon lakritsia ja salmiakkia. Lisäksi kaipaan lämppäreihin majoneesia ja salaatteihin fetaa ja jätskeistä (sitruuna)lakritsijätskiä. Ylipäätään kaipaan jo sitä, ettei tartte katella mitä syö ja missä syö.

Avatar

Lakritsijäätelössä on hyvin todennäköisesti niin vähän lakritsia (yleensä varmaan 1-5%) verrattuna koko jäätelöön, joten lakritsijäätelöä voit kyllä aivan huoletta syödä normaalin jäätelöannoksen verran.

On hyvin eri asia syödä pelkästään lakritsia kuin lakritsilla maustettua jäätelöä tms. vastaavaa tuotetta.

Avatar

Muistaakseni suosituksissa mainitaan edelleen erikseen, että lakritsijäätelö on ok 🤔😊 En näe myöskään mitään syytä, miksi majoneesia ei voisi lämppäreissä syödä, kun se kuumenee? Itse rakastan lisätä lämppäreihin sinihomejuustoa, joka sekin on suositusten mukaan täysin turvallista kuplivan kuumaksi kuumennettuna 🙂

Avatar

En ole tohon jätskiasiaan tutustunut sen kummemmin, olen vaan pitänyt sen linjan, etten syö sitten mitään lakritsia enkä salmiakkia odotusaikana, kun sitä ei kerran suositella. Ton majoneesin kanssa vähän sama juttu, parempi olla syömättä. Minä toimin näin, toiset saa toimia miten parhaaksi näkee.

Avatar

Ihana kuulla, että on muitakin yhtä tarkkoja neuvolan suositusten kanssa. Tuttavapiirissä liian moni kertoi maistaneensa ihan vähän tota ja pikkasen vaan sitä jne. Tuli jotenkin paha mieli asiasta ja mua tietenkin pidettiin nipona. Toki meillä myös lapsettomuustaustaa eli ei olisi tullut mieleenkään ottaa riskejä.

Avatar

Voihan salmiakki ja laku, mulla on jokaisessa raskaudessa ollut matala verenpaine, sain lääkäriltä luvan syödä niitä kohtuudella raskauden aikana. Minulla tulee ihan semmoisia paineen laskuja,kerran niin kävi mukavasti kaupassa ja siinä sitten yökin ja istuin pää polvissa.

Avatar

Miksi marenkia ei saisi syödä raskaana ollessaan? Ikinä kuullutkaan tuollaisesta kiellosta.

Avatar

Mä kaipaan eniten sushia😍🍣🍣 Tein sitä jo kerran itse, mutta ei se vaan ole sama asia kaikkien rajoitusten kanssa. odotan jo sitä imetyksen mukana tuoman valtavan ruokahalun ruokkimista sushibuffassa🤪🤤😅

Toinen mitä kaipaan on punaviini. Harmittaa jo ennakkoon, kun tiedän ettei se sitten kesällä maistu, vaikka saisikin. Tämä kyltymätön himo vain on peräisin pimeältä marraskuulta, jolloin olisi maistunut lasi jos toinenkin 😅

Avatar

Heippa! Mä ylipäätään kaipasin sitä tunnetta, ettei tarvitse miettiä voiko jotain syödä. Imetyksen vuoksi katsoin yli vuoden synnytyksestä vielä tosi tarkkaan mitä suuhun laittoi.
Olisi kiva jos raskausajan ruokarajoitteet olisivat enemmän tiedossa esim. ravintoloilla, pitopalveluilla, ruokapalvelutiskeillä tms.
Koin tylsäksi sen, että jotkut jaksoivat arvostella, että itse halusin noudattaa suosituksia ja olla syömättä vältettäviä ruoka-aineita.
Tsemppiä loppuraskauteen! 🙂

Avatar

Inkivääriä sisältäviä valmisteita ei myöskää suositella? (ginger joeta on ikävä!) Majoneesia on ihan joka paikassa! Se on tässä nyt havaittu aaarrghh..

Avatar

Mistä löytyy tieto ettei majoneesia/raakaa kananmunaa saisi syödä? Suurimmassa osassa teollisista majoneeseista kananmuna pastöroidaan, jolloin se ei ole raakaa. Ei nyt tietenkään purkkitolkulla kenenkään kannata syödä mutta kyllä itse uskalsin viime vuonna raskaanakin syödä muutaman kerran himoissani hampurilaisen.

Avatar

Inkivääriä, sushia, miehen tekemään koskenkorvagraavattua lohta, kuohuviiniä, kylmäsavulohivoileipäkakkua, fetaa kypsentämättömänä sekä, mozzarellaa valkohomejuustoa on eniten ikävä. Oon todennutkin, että ekat viikot synnytyksen jälkeen meillä syödään pelkästään graavilohta, brietä ja mozzarellaa. 😂

Avatar

Hei te jotka kaipaatte majoa, eikö vegaaninen kävis? 🙂

Avatar

Vinkki tuohon kalan kaipuuseen: vegaaninen porkkala! Erityisen kalaisalta se maistuu tahnassa, johon tulee lisäksi tilliä, punasipulia ripaus pippuria ja tilkka sitruunamehua. Epäluuloisimmatkin sukulaiset vetivät tätä hirveän määrän mun ylppäreissä! Helpoiten porkkala valmistuu Ps. Olen vegaani -youtubekanavan Porkkala 2.0 -ohjeella. Ja aivan täysin marengiltahan maistuvat kikherneliemestä valmistetut vegemarengit. Tymäkkää hajua ei tarvitse vispausvaiheessa säikähtää, se häviää kuivatuksen aikana täysin. 🙂 Ihanaa loppuraskautta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä