VOIKO KOIRA VAISTOTA RASKAUDEN?

Aina välillä uutisoidaan tapauksista, joissa esimerkiksi koira on vaistonnut emännän kohdussa olevan jotain pielessä ja pelastanut vauvan hengen, ja onhan meillä paljon koiria, jotka esimerkiksi tunnistavat lähestyvän sairaskohtauksen, mutta silti se on monelle vaikeaa uskoa, että koira oikeasti ymmärtää ihmisen olevan raskaana. Me emme kuitenkaan henkilökohtaisesti enää ikinä epäile näitä koirien uskomattomia taitoja, sillä meidän Voldemort on reagoinut tähän raskauteen todella vahvasti. Ehkä hän ei ymmärrä, että täällä mahassa on vauva, mutta hän ymmärtää kyllä, että siellä on jotain tärkeää.

Voldemort on maailman kiltein koira ja joka päivä mietitään, kuinka onnekkaita ollaan, kun meillä on hänet. Lapset rakastavat Voldea, me rakastamme Voldea, ja ollaan vaan kaikki sitä mieltä, että ollaan saatu maailman paras koira. Meidän perheessä arvojärjestys on aina ollut selkeä ja minä olen aina ollut Voldelle se alfa, mutta Volde on kuitenkin ollut ihan Topiaksen koira. Olen usein kirjoittanutkin siitä, miten läheisiä Topias ja Volde ovat, ja instaa seuraavat ovat ainakin huomanneet varmaan Volde-juttujen lisääntyneen Topiaksen alettua myös päivittää storyani. Joudun koko ajan komentamaan Topiasta, kun Topias hemmottelee Voldea liikaa, mutta noi kaksi on vain ihan mahdottomia. Volde on aina pitänyt Topiaksesta hirveästi huolta ja seurannut häntä joka puolelle. Volde putsaa joka päivä huolella Topiaksen korvat ja naaman, ja hyppää koko ajan viereen. Volde on aina ollut Topiaksen, eikä minun vieressäni, jos on valinnanvaraa, ja iltaisin heillä on ollut omat rutiinit. Joka ilta nukkumaan mennessä Topias ottaa Volden syliin, he tulevat yhdessä antamaan minulle iltapusun ja menevät kahdestaan sänkyyn. Tiedän, tiedän. Mutta minkäs teet, se on seonnut tosta koirasta!

Nyt kun olen raskaana, Volde ei kuitenkaan enää suostu menemään nukkumaan Topiaksen kanssa, joten iltarutiinimme on kuukausien varrella muuttunut. Topias on ollut tosi yksinäinen, eikä alkuun saanut ollenkaan unta, kun ei ollut Voldea vieressä. Volde ei vaan suostu lähtemään viereltäni vaan odottaa, että minä menen nukkumaan, jolloin hän ryntää vauhdilla perään, hyppää sänkyyn ja herättää Topiaksen pusuilla, ja sitten käpertyy meidän väliin.

Heti kun tulin raskaaksi, ehkä viikolla 5, Volde alkoi reagoida raskauteen. Ensimmäisenä hän alkoi hypätä koko ajan syliini ja käpertyä mahan päälle vahtimaan. Volde ei siis yleensä ikinä ole tullut tohon, vaan pitää pienen turvavälin ja pysyttelee jalkojeni lähellä. Nyt hän kuitenkin alkoi tulla ihan kiinni. Lisäksi Volde alkoi seurata minua kaikkialle paljon aiempaa enemmän, ja tutkailla tarkkaan kaikkea, mitä teen. Ja sitten tuli tämä, että yhtäkkiä Volde ei enää suostunut lähtemään nukkumaan ilman minua, vaan odottaa tuossa vieressä, että olen valmis sänkyyn.

Topiakselle on oikeasti ollut vaikeaa tottua tähän, mutta nyt ollaan jo päästy kivasti uuteen rytmiin. Mua välillä jopa ärsyttää, kun Volden on pakko olla kiinni, kun tykkään omasta tilasta, mutta onneksi tuo on niin söpö, että sitä on mahdoton olla rapsuttelematta. Volden käytös muita ihmisiä kohtaan ei ole muuttunut, mutta hän on koirille ollut nyt kiukkuisempi ja ensin ihmeteltiin sitä, kunnes tajuttiin, että sehän johtuu varmaan myös tästä raskaudesta.

Odotamme molemmat innolla, että pääsemme näkemään, miten Volde ja vauva toimivat yhdessä. Mahtaako Volde tajuta, että mikä tää vauva nyt oikein on? Ainakin hän tykkää muista vauvoista ja taaperoista ja on aina heti pusuttelemassa kaikkia, joten uskotaan, että heistä tulee hyvät ystävät. Haaveilen jo meidän söpöläisistä nukkumassa olkkarissa viltin päällä päikkäreitä kylki kylkeä vasten. Musta on ihanaa, että yksi meidän lapsista saa kasvaa alusta asti koiran kanssa, vaikka se varmasti tuo omat haasteensa. Onneksi olemme kuitenkin onnistuneet Volden kanssa ja voimme luottaa, ettei hän tee vauvalle ikinä mitään. Vaikka yritetään aina olla varovaisia muiden lasten kanssa, on Volde joutunut kärsimään pientä taaperoiden pahoinpitelyä, mutta hän vain surkeana katsoo sitten mamia päin, tai varovasti kävelee kauemmas, eikä ikinä murise tai tee mitään. Aiomme kyllä alusta asti opettaa vauvalle, että koiraa ei revitä yhtään ja koiran annetaan olla rauhassa, mutta tietenkin pienten kanssa aina voi sattua vahinkoja. Täytyy vain yrittää pitää koko ajan silmät auki ja vahtia molempia.

Meidän oli tosiaan tarkoitus ottaa tänä keväänä toinen koira, mutta tämä raskaus oli vaikeampi kuin odotettiin ja jouduttiin sen takia hylkäämään suunnitelma. Aiomme kyllä edelleen ottaa toisen koiran, mutta lykätään nyt sitä siihen asti, että elämäntilanne on taas sellainen, että voimme panostaa siihen koiraan täysillä. Tällä hetkellä musta ei ole yhtään ulkoiluttamaan koiria, joten ei olisi mitään järkeä ottaa vielä pentua. Olisimme halunneet pennun ennen vauvaa, jotta ehdittäisiin ennen vauvan liikkeelle lähtöä opettamaan koira sisäsiistiksi, mutta nyt mennään näin. Onneksi minä olen nyt joka tapauksessa vauvan kanssa ainakin pari vuotta kotona, joten tässä on hyvin aikaa ottaa toinen koira heti, kun näyttää sopivalta hetkeltä. Voldenkin kanssa ajoitettiin koiran hankinta niin, että minä pystyin jäämään kotiin.

Ollaan tässä tämän 1,5 koiravuoden aikana Topiaksen kanssa pikkuhiljaa innostuttu myös pienimuotoisesta kasvatustoiminnasta ja harkittu pentujen teettämistä. Jos Volde olisi jalostustarkastuksen mukaan jalostukseen sopiva, meistä olisi ihanaa lähteä kasvattajakurssille ja alkaa opiskella aihetta enemmän, ja aloittaa sitten kevyesti teettämällä Voldella pentue, josta voitaisiin sitten pitää se yksi pentu. Tämä ajatus lähti alunperin siitä, että kun se oma koira on tietenkin maailman ihanin ja täydellisin, niin siitä tulisi täydellisiä pentuja, mutta ajan myötä ollaan alettu ajatella asiaa enemmän tosissaan. Tämä rotu on vain vienyt meidät niin mukanaan, että olisi hienoa olla mukana myös jalostustoiminnassa ja huolehtia niiden rodunomaisten piirteiden säilymisestä.

Nyt kuitenkin keskitytään vauvaan ja lähitulevaisuuteen ja jätetään nämä jutut muhimaan. Ovatko teidän lemmikkinne reagoineet raskauteen?

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Mites sun koulu? Et oo puhunu siitä enää ollenkaan. Oletko vielä koulussa vai ootko lopettanut sen kokonaan?

Avatar

Tutulta kuulostaa, meillä nuorempi kissa liimaantui vatsaani kiinni aina kun mahdollista ollessani raskaana, tätä ei ollut tehnyt aiemmin lainkaan samassa mittakaavassa. Tytön ensimmäiset potkutkin tuntuivat kissan maatessa vatsan päällä, tyttö koetti selvästi potkia ylimääräistä painoa pois 😊

Avatar

Kuulostaa tosi tutulle Volden käytös. Meillä myös koira ja kissa reagoi tosi vahvasti mun raskauteen. Kissa nukkui alusta alkaen mahan päällä ja koira kyljessä kiinni. Näin oli raskauden loppumetreille saakka. Kun tultiin vauvan kanssa kotiin molemmat oli siellä missä vauvakin. Näin neljä vuotta myöhemmin nuo kolme ovat parhaimpia ystäviä ❤️

Avatar

Meillä toinen kissa on nukkunut pennusta saakka mun oikealla puolella kainalossa. Ennen kuin tiesin itsekään raskaudesta kissa vaihtoi nukkumaan vatsani päälle. Tämä ihmetytti ja hieman ärsyttikin mua, aina siihen saakka kunnes tajusin mistä kyse. Muutaman kerran kyllä loppu raskaudesta huvitti, kun kissa asettui vatsan päälle nukkumaan ja vauva potkaisi napakasti ja kissa oikein hyppäsi kummissaan ylös! Lapsen synnyttyä kissa vaihtoi nukkumaan taas tutusti kainaloon.

Avatar

On❤️ edesmennyt koira nukkui vaan mun kanssa kotikotona ollessa. Koira tuntui ”juttelevan” mahassa olevalle vauvalle ja oli korva mun mahaa vasten että kuuli vauvan ääniä❤️

Avatar

Meidän cotton käpertyi aina raskausaikana mun mahalle sohvalla makaamaan ja seurasi kaikkialle. Vauvaa hän rakasti heti. Ensimmäisenä kun tultiin sairaalasta kotiin, kävi meidän Sulo antamassa vauvalle pusun. Jos vauva nukkui sylissä, tuli sulo ihan kylkeen makaamaan. Jos vauva nukkui eri huoneessa, juoksi sulo heti vauvan luo kun aisti vauvan alkavan heräillä. Lapsi on nyt melkein 3v ja sama linja jatkuu. Sulo on aina mukana iltatoimissa ja lapsen nukutuksessa. Makoilee lapsen sängyn alla kunnes lapsi nukahtaa. Jos lapsi itkee, Sulo ulvoo 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä