HANKINNAT VAUVAA VARTEN

Meidän vauvan vaatekaappi alkaa olla aika hyvässä kunnossa ensimmäisiä paria kuukautta varten. Olen toistaiseksi ostanut vain kokoja 44-56, ja pari 62cm vaatetta, ja isompia ostetaan sitten sitä mukaa, kun niitä tarvitaan. Näissä kuvissa ei ole kaikkia vaatteita, sillä kuvaamisen jälkeen tuli vielä postissa pari pakettia, joissa oli mukava kasa vaatetta, ja nyt alkaa olla pienet koot aika hyvässä kondiksessa. Housuja varmaan tarvitsee vielä muutamat.

Suurin osa näistä vaatteista on ostettu ennen vauvan sukupuolen selviämistä, ja sukupuolen selvittäminen ei vaikuttanut mitenkään ostoksiin, vaan ollaan pysytty samalla linjalla, jonka päätin jo alkuraskaudessa. Lempparijuttuni tässä raskaudessa tuntuu olevan mahdollisimman yksinkertaiset värit ja vaatteet, eli tosi vähän löytyy mitään kuvioita, ja yleisin vaatekappale onkin valkoinen kietaisubody.

Meidän vauvalle on nyt pelkästään valkoisia kietaisubodeja odottamassa 8 kappaletta, koska siis valkoinen on vaan niin ihana väri vauvalle! En kuitenkaan halua ihan pelkkää kokovalkoista vaatekaappia, joten pakko on ollut löytää myös mieluisia värejä. Mulle ei kuitenkaan ole nyt iskenyt mikään vaaleanpunainen, vaaleansininen tai perinteinen vihreä, mutta onneksi ollaan löydetty kivoja sävyjä keltaisesta ja punaisesta. Musta on myös aivan ihana, mutta sitä on todella vähän tarjolla pienessä koossa.

Meillä taitaa olla tällä hetkellä koossa 44-56cm suunnilleen 11 housut, 18 bodya, 10 sukat, yksi yökkäri, yksi villasekoitehaalari ja sitten satunnaisia pipoja ja muita juttuja. Näillä siis pitäisi kyllä alkaa pärjätä, mutta saattaa olla, että joudutaan vielä vaateostoksille, kun meidän perheessä ei ole mikään maailman nopein pyykkihuolto. Niin joo, ja tilasin pari kevyempää puuvillahaalaria lämpimiin kesäpäiviin, jos sellaisista päästään nauttimaan.

Näistä bodyista kolme on nepparillisia tai napillisia, mutta muuten olen ostanut vain kietaisubodeja, koska ne on mun mielestä vain helpoimpia ja parhaita. Oon aina kokenut ne aiempien vauvojen kanssa toimivimmiksi ja tällä kertaa yritän jo valmiiksi panostaa hyväksi todettuun. Vauvanvaatteissa mun suurin ”inhokki” on bodyissa ne kaulukset, joissa on sellainen pieni kääntyvä taitos kummallakin puolella, kaikki äidit varmaan tietää, mitä tarkoitan, mutta en tiedä sitä nimeä. Aiempien vauvojen kanssa ainakin ne on aina mennyt ihan kamaliksi, kun ne lerpahtaa ja ei pysy yhtään hyvännäköisinä. Joten niitä en ole suostunut hankkimaan yhtään, vaikka olisi ollut muuten kuinka ihana vaate.

Mitä merkkiin tulee, niin meillä on paljon eri merkkejä! Tässä raskauden aikana ostetuissa vaatteissa on nyt edustettuna Lindex, Kappahl, H&M, Polarn o Pyret, Gugguu ja Vertbaudet, mutta säästetyissä vaatteissa on sitten vielä muitakin. On ollut muuten jännä huomata, että näissä merkeissä on ihan todella isot kokoerot. Meidän isompien lasten vaatteissa en ole havainnut mitään valtavia kokoeroja, mutta vauvanvaatteissa se ero on paljon huomattavampi. Mikä ei kyllä sinänsä haittaa, koska ihan hyvä vaan, että osa vaatteista mahtuu sitten pidempään.

Ennen vauvan tuloa alkaa sitten kesällä uralla, kun pitää pestä hajusteettomalla pesuaineella ja silittää kaikki vaatteet, kun haluan raskausaikana vauvan vaatekaapin valmiiksi. Mutta kun vauva syntyy, niin voin luvata 100 prosenttisella varmuudella, että en tule juhlavaatteita lukuunottamatta silittämään yhtäkään vaatekappaletta. Samoin vaihdetaan varmaan todella pian vauvanvaatteet normipyykin sekaan, kun päästään toteamaan, että hänellä ei ole mitään hajusteallergioita.

Mulla tuntuu olevan nyt tosi nirso vaatemaku ja on ollut välillä jopa vaikeaa löytää sellaisia vaatteita, joita oikeasti haluaa hankkia. Tosin en ole kiertänyt kauheasti muuta kuin peruskauppoja, ja sitten jotain nettikauppoja. Sekin rajoittaa, että monet merkit valmistavat vaatteita vasta isommassa koossa, ja en ole vielä halunnut hankkia isompia kokoja. Ristiäisasua olen miettinyt jo valmiiksi paljon ja se on tuottanut tuskaa, sillä Suomesta ei ole löytynyt mitään sellaista, mitä haluaisin. Etsyssä mahdollisesti olisi yksi kiva valkoinen pellava-asu, mutta en oikein uskalla vielä tilata, kun en tiedä, mitä kokoa tullaan tarvitsemaan. Joten se päätös jää sitten siihen, kun vauva syntyy, ja täytyy vain toivoa, että paketti ehtii ajoissa, jos sillä aikaa sopivaa ei löydy Suomesta. Näissä kuvienkin vaatteissa on muutama ostos, joka on jälkikäteen kaduttanut, kun olen ihan alussa mennyt ostamaan. Mutta kyllä ne käyttöön silti tulevat.

Vauvan hankintojen kanssa me mennään ehkä puolivälissä. Monia juttuja jo on, ja monia puuttuu. Kantoreppu, rintapumppu, turvakaukalo, hoitolaukku ja muut isommat hankinnat ovat ehkä 50/50 valmiina, mutta pikkujutuista meiltä puuttuu vielä kaikki. Ei ole kuolalappuja, tutteja, tuttipulloa, nännirasvaa, hoitotarvikkeita tai muita vastaavia juttuja, mutta niillä nyt ei onneksi ole vielä kiirekään. Tykkään vain aina saada kaiken ajoissa valmiiksi, mutta näiden pikkuhankintojen kanssa odotetaan varmaan sitten siihen, että hoitopöytä on täällä valmiina, niin saa sitten ne suoraan paikoilleen. Tällä hetkellä kaikkien vauvahankintojen säilytyspaikkana toimivat vaunut, jotka ovat ainoa kotona valmiina odottava isompi juttu.

Meidän turhin hankinta on ehdottomasti nuo ensimmäisen kuvan lenkkarit. Koska kamoon, ne onkin tosi käytännölliset ja hyödylliset, ja pysyy varmaan kauan vauvan jalassa. Mutta kun ne on vaan niin söpöt! Kyllä välillä pitää saada tehdä myös turhia hankintoja, jos ne tekevät sinut onnelliseksi.

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Itse en ostaisi yhtään vauvanvaatetta uutena kun niitä on nii ölytön kasa saatavilla käytettynä 🙂 Ja siihen vielä riittoisa äitiyspakkaus päälle. Luin just hyvää blogia mininalistisesta vauvantarvikelistasta joka vaikutti tosi loogiselta – ei vauva tarvii paljon mitään verrattuna isompaan lapseen. Meillä on omatkin vauvanvaatteet söilytettynä eli omat vauvat sais samat vaatteet päälle mitä itselläni on ollut 🙂 jotenkin absurdia ajatella, että joku pieni lapsi tai äiti, joka erotettu omista lapsistaan on tehnyt noi hm ja lindex vaatteet vauvalle (netflixistä löytyy true cost dokkari). Toivottavasti kohtelette niitä arvostuksella.

Avatar

Hyvältä näyttää! 😊 tarttet kyllä muutaman yökkärin lisää😃

Avatar

Se kaula-aukko on venepäätie eikä mustakaan ollut toimiva. Sellainen lerpahtava ja tuntui, että ne bodyt putosi myös olkapäätä.

Avatar

Mä oon aina ihastellut noita ihan pikkuisia vauvanvaatteita 😍 meillä vaan on heti päästy/jouduttu käyttämään 60-62cm vaatteita, kun vauvat on ollut 4220-4905g syntyessään ja pituudeltaan 53-54cm 😂
Itsekin olen ollut aina ajoissa laittamassa kaiken valmiiksi, pesin vaatteet hyllyyn jo rakenneultran jälkeen 😂

Avatar

Ihan kivalta näyttää 🙂 itse huomaan että kun on toinen lapsi tulossa, sitä pyrkii ostamaan vähemmän kaikkea ns. turhaa. Koska sitä vain muuten kertyy, ja siitä on myös joskus päästävä eroonkin. Eikä ole edes kovin ekologista.

Olenkin ottanut paljon käyttöön esikoiselta jääneitä mieluisimpia vauvanvaatteita, ja käytettynäkin olen ostanut. Kun ostaa vähän kalliimpaa ja laatua, kestää myös seuraavalle. Pyrin myös pesemään vaatteita useammin, niin yksinkertaisesti sekin vähentää tarpeen määrään. Toki välillä olen hullaantunut myös uutena ostamaan. Mutta paljon järkevämmin onneksi kuin esikoisen aikana. Koska nopeastihan ne vaatteet jäävät pieneksi 🙂

Avatar

Hei,
Oletko miettinyt vauvanvaatteiden ostamisen ympäristövaikutuksia? Oliko yksikään vaatteista kirpparilta vai pelkästään ketjuliikkeistä? Onko vaatteet valmistettu ihmisoikeuksia ja ympäristöä kunnioittaen? Vaatteita kuitenkin käytetään vain pieni hetki ja kohta ne ovatkin jo pieniä. Tällaisessa voisit näyttää parempaa esimerkkiä…

Avatar

Ihania vaatteita, itsekin tykkäsin kietaisubodeista 😍 Vauvanvaatteet kannattaa kyllä pitkään pestä hajusteettomilla, järkyttävä määrä kemikaaleja hajusteissa. Suosittelen mielummin etikkaa ja eteeristäöljyä jos välttämättä haluaa hajuja 🙂

Avatar

Nuissa pienissä vaatteissa on sitä jotain, ne on niin ihania! Kaupassakin pitää aina vähintään vilkaista, mitä kivaa on vaaveille.
Minua väreissä miellyttää nyt minttu, okra ja murrettu roosa. Kietaisubodyt on todettu hyviksi kolmen lapsen kokemuksella ja yöpukuja tosiaan meillä ainakin tarvittiin useita, aina vaippa falskasi yöllä, tai sotkeutui pukluun.
Tuo on niin parasta, pienten vaatteiden hypistely<3

Avatar

Ihania vaatteita ❤️ Mikä merkki on tuo ihana keltainen yökkärihaalari?

Täällä myös kolmas tuloillaan (rv 22) ja hankinnat hyvällä mallilla. Toisen lapsen jälkeen lapsiluku ”oli täynnä”, joten kaikesta ehditty luopua / myydä eteenpäin. Nyt ainakin tosiaan tietää mitä kannattaa hankkia ja mitä ehdottomastikaan ei kannata.

Tsemppiä odotukseen! 😍 luen innolla päivityksiäsi, mennään niin samassa vaiheessa raskautta.

Avatar

Facessa Ommeltujen vaatteiden kirppis, sieltä voi kysellä josko joku ompelisi haluamasi vaatteen ristiäisiin. Siellä ihmiset suhteellisen edullisesti telee näitä. Tai vaikka kysyisit blogin kauttakin yleisesti, varmasti lukijoista löytyy näitä harrasteompelijoita. Siskoni tilasi tyttärelleen tätä kautta haluamansa asun tyttärelleen ja oli kyllä täydellinen asu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä