TOPIAS OTTAA KANTAA KIRJOITUKSIINI

Topias on tänä vuonna ollut enemmän mukana blogihommissa, sillä hän on tosiaan minun lisäkseni päivittänyt instassa storyani. Pitkään Topias olikin ainoa, joka sitä päivitti, kun minä olin niin huonossa kunnossa. Topias myös vastasi teiltä tulleisiin kysymyksiin blogissa, ja se onkin ollut oikeastaan ainoa muoto, miten Topias on täällä varsinaisen blogin puolella ikinä ollut mukana. Topias kuitenkin sanoi tuossa synttäreidensä mailla, että jos minä (ja te!!) keksin hänelle helppoja postausaiheita, niin hän voisi alkaa tehdä vaikka jonkun kuukausittaisen jutun tänne blogiin. Topias ei kuitenkaan ole kovin kekseliäs kirjoittaja, joten ihan mitä tahansa teemaa ei voi hänelle heittää ja pyytää keksimään tekstiä. Edellisestä Topias vastaa -postauksesta sainkin mieleen tämän postauksen idean.

Olen kirjoittanut blogia vuodesta 2011, eli KAUAN! Tuntuu hassulta edes muistella aikaa ilman bloggaamista. Koko tänä aikana Topias ei ole ikinä lukenut blogiani. Tuntuu varmaan monelle oudolta! Ollaan kuitenkin naimisissa, oltu yhdessä pian 10 vuotta, blogi on päivittäinen osa elämääni, ja Topias ei ikinä lue sitä? Mutta se sopii meille. Musta on ihan mukavaa tietää, että Topias ei analysoi kaikkea sanomaani, ja toisaalta Topias kyllä tietää muutenkin kaiken, mitä elämässäni tapahtuu, joten miksi hänen pitäisi lukea blogista samoja juttuja. Välillä kuitenkin mietin, että mitäköhän Topias on tästä mieltä, tai jopa kysyn, että voinko sanoa blogissa näin ja näin. Kun lähdin miettimään tätä, miten Topias ei yhtään tiedä, millaista sisältöä täällä blogissa on, sain idean kerätä erinäisiä lauseita, joita olen joskus blogiin kirjoittanut koskien Topiasta, ja pyytää häntä sitten reagoimaan jotenkin näihin juttuihin. Tässä siis seuraavaksi copypastetut blogista poimitut otteet, ja nyt luovutan näppäimistön Topiakselle!

30.3.2018

Mun täytyy tunnustaa, että välillä Topias joutuu kuuntelemaan mun paasaamista mulle tärkeistä asioista, joita se ei täysin pysty ymmärtämään, koska haluamattaan hän on etuoikeutettu. Valkoinen hetero cis-mies. Topias kyllä aina kuuntelee ja ymmärtää, mistä milloinkin olen vihainen, mutta enhän minä oikeasti ole vihainen Topiakselle, vaan yhteiskunnalle.

Topias: Joudun edelleen kuuntelemaan paasausta kyseisestä asiasta, mutta mulla ei oikeen oo mielipidettä kyseiseen asiaan nii parempi vaan yrittää kuunnella ja ihmetellä + mikä helvetti on cis-mies? 😀

Se miten Topias saa tavalliseen flunssaan kolme eri lääkettä ja viikon saikun, mutta mun itkiessä munuaiskivuista lääkäri huutaa, että olen hysteerinen hullu, eikä hän suostu hoitamaan minua, jos en pysty olemaan paikoillani ja reagoimatta täysin käsittämättömään kipuun. Tiesittekö, että naiset joutuvat odottamaan kipulääkkeitä pidempään kuin miehet, ja että naisten kipua ei oteta yhtä tosissaan?

Topias: Höpöhöpö mun flunssat on niin pahoja ettei siihen voi mitään verrata. Eiköhän lääkärit tai hoitajat reagoi ihan samalla kipuihin sukupuoleen katsomatta

2.2.2013

Avan hoito jakautuu päivisin luonnollisesti minulle, koska Topias on töissä. Koulupäivinä Avan hoito on mun asia iltaan asti, Topias tulee yleensä vasta kun Ava on jo nukkumassa. Mutta viikonloppuisin ja silloin kun Topias on kotona, Topias tekee jopa enemmän kuin minä. Topias vaihtaa aina kakkavaipat, jos pyydän, kun äitin herkkä nenä ei kestä 😀 Topias myös tekee Avalle ruokaa ja syöttää/putsaa sotkut kun Ava yrittää syödä itse.

Topias: Enpä juuri muistanut että oon opiskellut, en oo päivääkään ollut sen alan hommissa. Mutta ei opiskelu mee koskaan hukkaan. Jotenkin vaikee muistaa aikaa kun Ava ollut noin pieni. Silloin iskän kainalopierut ja naamanvääntelyt oli maailman siistein juttu ja jos nykyään teen noita niin neiti lähinnä pyörittelee silmiä ja huokailee 😀 Kakkavaippojen vaihtoa ei oo kyl ollut yhtään ikävä, mutta pian se on arkea taas.

17.6.2012

Synttärit tuli ja meni, Topiaksesta mulla ei jäänyt mieleen muuta kun joku kaljupää, joka jörötti nojatuolissa ja pyöritti spinneriä kun pelasin sen yhden kaverin kanssa Twisteriä. Ja siihen kaveriin olin ihan ihastunut, koska se oli simmonen hauska ja avoin ja rento! Ja Topias vaan mökötti jossain nurkassa….. 😀

Tästäkin kun juteltiin myöhemmin niin selvisi, että Topias kuvittelee yrittäneensä iskeä mua tollon. Mun ei kyllä ikinä tarvii murehtia, että se iskee jostain baarista jonkun naisen, koska jos toi on sen käsitys flirttailusta niin mulla ei oo mitään hätää 😀

Topias: Oon selkeesti esittänyt vaikeesti tavoiteltavaa ja se on toiminut

Topias oli ensimmäinen ihminen, johon mä tunsin voivani luottaa täysin. Mä kerroin sille asioita, joita en ollut kertonut kellekkään. Se tuki mua niin paljon. Uskalsin kertoa myös niistä traumoista, jotka mulle jäi siitä tuhopolttajasta ja sen aiheuttamista painajaisista. Topias oli ihan mahtava, on edelleen. Aina kun heräsin yöllä huutaen ja itkien niihin painajaisiin, se lohdutti mua ja piti sylissä niin kauan, että nukahdin uudestaan. Se sai mun olon niin turvalliseksi, en enää osannut nukkua ilman Topiasta, vain se sai mut tuntemaan, että oon oikeasti turvassa.

Topias: Emilia ei kyl nukahtanut mun syliin. Se panikoi ja hengitti niin tiheesti että se pyörtyi melkeen aina syliin. Tuntuu myös kivalta että pysty luottamaan muhun ja toin sille turvaa

30.12.2012

Asioita joita rakastan Topiaksessa:

Tapaa millä Topias katsoo mua aamuisin ja sanoo, että olen seksikkäimmilläni silloin.

Topias: Edelleenkin sama 🙂

Sitä kun Topias aina jaksaa olla kannustava kun tahdon kokeilla jotain uutta, vaikka tietää, että tulen kyllästymään viikossa.

Topias: Esim yks kerta potkunyrkkeilyssä tms ja hehkutti että oli niin kivaa ja menee uudestaan, mutta kyllä se jäi siihen yhteen kertaan

Sitä kun Topias laittaa mun leivälle juuston alle kun tietää että haluan sen niin, vaikka se laittaa itselleen aina sen päälle.

Topias: En tee tätä nykyään, AINA juusto päälle PISTE

Sitä, miten se on vihdoin lakannut nauramasta mun ilmeitä kun se ottaa musta asukuvia.

Topias: 😀 tässä oli kyl joskus naurussa pidättämistä, mutta se taitaa kuulua noihin kuviin ettei ole naama väärinpäin vittuuntuneena

Sitä kun seison peilin edessä purskahtamassa itkuun ja kuin tyhjästä Topias tulee ja puristaa mun peppua ja heti on olo parempi 😀

Topias: Hyvä jos noin pieni teko helpottaa 🙂

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Tämä oli kiva postaus! Ja hyvä Topias, jatka samaan malliin! 👍

Avatar

Moikka!
Olen lukenu säännöllisen epäsäännöllisesti blogiasi lähes tulkoon alusta asti, nykyään taas säännöllisemmin. Ikinä en kuitenkaan ole kommentoinut.

Mulla tuli mieleen sellainen postausaihe teille molemmille, mutta etenkin Topiakselle, koska asiata ei juuri puhuta. Miten lapsen saanti, raskaus ja lapsettomuus vaikuttaa mieheyteen/naiseuteen ja seksuaalisuuteen. Tämä aihe siksi, että tällä hetkellä opiskelen ko. aihetta, niin olisi mielenkiintoista lukea kokemuksistanne.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä