IHANA KESÄINEN SAVULOHISALAATTI

Mulla onkin nykyään ollut todella vähän ruoka-aiheisia postauksia, mutta tänään halusin jakaa mun lempparikesäruoan teidän kanssa! Tämä on siis erittäin helppo, nopea ja yksinkertainen salaatti, ja tätä pohjaa voi käyttää vaikka minkä raaka-aineen kanssa, mutta oma kesälempparini on savulohi. Usein ostan ihan valmiin savustetun fileen, kun teen tätä vain itselleni, mutta nyt raskausaikana en uskalla syödä niitä, joten ollaan savustettu itse. Ja onhan itse savustettu suoraan pöntöstä niiiiin paljon parempaa!

Meillä Topias aina hoitaa tuon savustuspuolen, kun mä en osaa noita vehkeitä käyttää, mutta satuin tänään lukemaan kivan Jyrki Sukulan savustusohjeen ja ajattelin ensi kerralla pyytää Topiasta opettamaan mua, jotta voin alkaa yksinkin savustaa. Me ollaan siis aina laitettu suolaa pintaan, mutta Sukulan mukaan se suola edesauttaa kypsymistä ja sitä kautta kuivattaa kalaa, joten hän suosittelee keittämään suolalientä, jossa lohta liotetaan noin vartti. Ja tätä aion kokeilla!

Mutta siihen salaattipohjaan! Se on siis erittäin yksinkertainen, mutta täydellisen herkullinen. Tämä määrä ruokkii meidän koko perheen, ja seuraksi reilu puoli kiloa lohta. Lapset rakastavat savulohta, joten yhtään ei kyllä meillä jää tästä jämiä.

Tammenlehtisalaattiruukku
Basilikaa ruukullinen
Noin 250g rasia kirsikkatomaatteja
Kurkku
Kevätsipuli tai kaksi
Avokado
Noin 250g rasia mansikkaa
Vähän sitruunamehua

Tätä pohjaa olen käyttänyt myös muiden pääraaka-aineiden kanssa. Toinen oma lemppari tähän savulohen lisäksi on mozzarella! Mun mielestä mansikat on kesäsalaateissa ihan must, siis niiiiin hyvää. Ja tammenlehtisalaatti on ehdottomasti lemppareitani, mitä salaatteihin tulee, mutta kun sen vielä yhdistää basilikaan niin voi nam. Joskus jätän tästä kurkun kokonaan pois, se ei siis ole mitenkään pakollinen, mutta mitään muuta en kyllä jättäisi pois. Avokado on ainoa uusi lisäys, jota olen alkanut käyttää vasta tänä vuonna, sillä raskauden myötä aloin yhtäkkiä himoita avokadoa, kun ennen en ole siitä niinkään välittänyt.

Voi nam. Syötiin tätä viimeksi tiistaina ja nyt on kyllä pakko saada uudestaan. Topias lähtee mökille viikonlopuksi, joten ehkä mun pitäisi mennä kilttinä tyttönä mukkilaan pyytämään, että iskä savustaa mulle lohifileen, en nimittäin taida malttaa ensi viikkoon.

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Instassa oli sama juttu merkittynä kaupallisena yhteistyönä.

Avatar

Merkintä kaupallisesta yhteistyöstä puuttuu?

Avatar

Miksi tämä olisi kaupallinen yhteistyö?

Avatar

Eihän tää ole yhteistyö?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä