VAUVAN HOITOTARVIKKEET

Meillä alkaa täällä olla kaikki vauvahankinnat aika hyvällä tolalla! Olen onneksi hankkinut kaikkea tässä pitkin raskautta varastoon odottamaan, mutta kyllä tässä alkoi silti tulla pieni paniikki, kun tajusin, kuinka lähellä synnytys jo on. Joten pari päivää sitten lähdin kauppaan ja tein kaikki viimeiset pikkuhankinnat! Nyt meidän kyllä pitäisi pärjätä.

Maanantaina saatiin kaukalokin kotiin, joten kaikki tärkeimmät pitäisi nyt olla hankittu. Se kaukalo tosin oli ollut jo viikon OzBabyssa odottamassa, kun tilattiin se Topiaksen nimellä ja sähköpostilla, ja olen joka päivä kysynyt, että oletko satavarma, ettei siitä ole tullut ilmoitusta. Ja hän on tietenkin ollut satavarma ja vastasi jo ärtyneenä, että kai hän nyt osaa yhtä sähköpostia itse lukea, mutta kun vaadin vihdoin tarkistusta niin siellähän se oli odottanut. Että niin. Maanantaina aamupäivällä sitten kuitenkin päästiin vihdoin hakemaan ja kaukalo oli onneksi tosi hyvä, vähän jännitti, kun en ollut juuri tätä mallia tsekkaillut etukäteen livenä.

Mutta näihin pikkuhankintoihin! Näistä osa on tätä hoitopöytäkamaa, ja osa tulee mulle käyttöön, mutta kokosin nyt kaikki nämä pikkujutut yhteen kuvaan ja ajattelin eritellä, mitä kaikkea ollaan hankittu.

Kuvien tuotteista osa Philipsin tuotteista on saatu pr-näytteenä ja osa Liberon, Muumin ja Libressen tuotteista on saatu Libero-kassista ja lapsimessuilla jaetusta ilmaiskassista.

Vaippoja – Vaippoja ollaan saatu pari näytepakettia Libero-kassista ja lapsimessuilta, mutta ostettiin vielä lisäksi paketti ykkösiä, jotta on kotona varmasti vaippoja ekoille päiville. Vielä ei tiedä, mitä kokoa vauva tulee tarvitsemaan, mutta eiköhän näillä pääse vauhtiin. Toivon, että nuo ykköset sopivat, eikä tarvitse taas lähteä metsästämään keskosvaippoja.

Puhdistuspyyhkeitä – Vaipanvaihdossa käytetään sekä vettä että puhdistuspyyhkeitä, mutta pyyhkeet on kyllä ihan ehdoton ainakin, kun lähtee kotoa. Hoitolaukkuun pääsee sitten myös noi Liberokassista saadut käsi- ja kasvopyyhkeet.

Liivinsuojia – Ostin sekä kertiksiä että kestosuojia ja aion käyttää molempia, kunnes miellyn johonkin enemmän. Muistaakseni viimeksi käytin enemmän kestoja, mutta niitä myös meni välillä sellaista tahtia, että kertiksiä tarvitsi välissä. Luulen, että maidontulon tasaannuttua pärjää kestoilla.


Maidonkerääjät ja rintakumit – Halusin molempia valmiiksi kotiin, sillä mulla on aiemmin ainakin ollut nännit niin verellä, että välillä halusi kokeilla rintakumin kanssa, jos se veisi pahimman kivun. Maidonkerääjät on ihan ehdoton hankinta, en halua tuhlata yhtään tätä eliksiiriä, ja mulla on aina toinen rinta tiputtanut tai jopa ruiskinut imettäessä/pumpatessa.


Ruiskuja ja minigrip-pusseja – Näitä hankin valmiiksi odottamaan niitä ensimmäisiä pakastettavia maitoja. Ruiskuja en ole ennen kokeillut tähän hommaan, mutta ne on kuulemma tosi näppäriä niiden ekojen ihan pienien määrien kanssa. Jos mulla alkaa tiputtaa maitoa vielä tässä loppuraskaudessa, laitan nekin sitten talteen.


Tuttipullot ja korviketta hätävaraksi – Pyritään täysimetykseen, mutta haluan, että kotona on varmuuden vuoksi korviketta. Kun ei sitä ikinä tiedä, mitä voi sattua! Korviketta ei kyllä lähdetä tarjoamaan, ellei oikeasti vauvan paino nouse ja näkee, että maito ei riitä. Tai jos tulee joku hätätilanne, että mä vaikka joudun sairaalaan ja pakkasessa ei ole maitoa tms. Pulloa ei haluta tarjota alkuun, ettei se häiritse imetystä, mutta tarkoitus on kuitenkin opettaa vauva myös pullolle oman maidon kanssa. Helpottaa elämää, kun isäkin voi joskus syöttää, jos mä vaikka haluan rauhassa salille tai jotain.


Tutteja – Imetyksen takia ei tuttia myöskään lykätä nyt turhaan suuhun, mutta jos imuotteessa ei ole ongelmia ja vauvalla on kova imemisen tarve, niin aiotaan ehdottomasti tarjota. Meidän aiemmat lapset eivät syöneet tuttia, ja välillä olisi kyllä ollut ihanaa, kun olisi lykätä tulppa suuhun. Ei tarvii kommentoida tätä, oli nyt tällainen humoristinen heitto 😀


Niistäjä – Niistäjä on ollut tosi näppärä kaikkien räkäpallojen metsästämiseen. Jos oikein joku flunssa iskee, niin sitten pitää hankkia taas sellainen kunnon imuri, mutta arkikäyttöön tämä on tosi näppärä.


Pesuaine ja öljy – Libero-kassista tuli näistä näytepakkaukset ja ne riittävät meille. Ei aiota käyttää tässä alkuun turhaan mitään aineita, vaikka tosi kylpyveteen voisi joskus lisätä pari tippaa öljyä.


Harsotaitoksia ja pumpulipuikkoja – Mun mielestä nämä apteekin taitokset ovat paljon parempia kuin vanulaput! Tykästyin jo esikoisen aikaan sairaalassa. Näillä on hyvä putsata etenkin niitä vastasyntyneen silmiä. Pumpulipuikot ovat napaa varten.


Kynsisakset – Ostettiin nyt varmuuden vuoksi tällaiset tylppäkärkiset sakset, jos vauva on kova huitomaan, ettei käy mitään vahinkoja perussaksien kanssa.


Vaippapusseja – Hoitolaukkuun heitettäväksi ostin vaippapusseja, niin on kivempi vaihtaa vaippaa muualla kuin kotona, kun voi heittää suljetussa pussissa roskikseen. Kotona heitetään ihan sellaisenaan, paitsi jos tulee joku kauhea räjähdys.


Lanoliinia – Lanoliinia ostin jo kaksi purkkia, isomman kotiin ja pienen hoitolaukkuun. Ainakin viimeksi tää oli ihan pelastus mun vuotaville nänneille! Tätä aiotaan myös käyttää, jos tulee vauvalle paikallisia rasvatarpeita. Ja jo tässä odotusaikana olen käyttänyt tätä meidän esikoiselle, jolla on kasvoissa välillä vähän atooppista taipumusta. Kahtena iltana lanoliinia ja ihottuma hävisi!


Siteitä – Siteitä ostin vain yhden paketin, mutta sitten noista näytekasseista tuli myös kaksi pakettia. En halua niitä turhaan pyörimään kotiin, kun jälkivuodon jälkeen mulla ei ole niille käyttöä, vaan kuukautisten alkaessa siirryn taas kuukuppiin. Viime synnytyksen jälkeen mua kadutti, ettei ollut omia siteitä sairaalakassissa, sillä kaikki sairaalan siteet oli aivan liian isoja. Mulla oli tosi niukka vuoto ja se meni myös nopeasti sitten ohi. Siteitä ei siis tarvinnut paljoa. Jos tällä kertaa tarvitseekin, niin niitä saa aina kaupasta lisää.

Tästä puuttuu vielä vauvalle pehmeä harja, joka meillä pitäisi olla edellisten jäljiltä jossain tuolla lipaston pohjalla. Muuten luulen, että meillä on nyt hollilla aikalailla kaikki, mitä tarvitaan! Ja nyt pääsenkin tekemään jotain ihanaa, nimittäin Topias kasasi äsken hoitopöydän makkariin, joten minä pääsen nyt täyttämään sitä vauvan tavaroilla!

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Itseäni mietityttää nuo puhdistuspyyhkeet, että kuinka hyväksi ne ovat vauvan iholle kun niillä irtoaa esim tussitkin seinistä. Muuten tosi näppäriä, mutta mieluummin käyttäisin pelkkää vettä, tai valitsisin mahdollisimman luonnollisen vaihtoehdon, muistelen että esim.life myy hellempiä tuotteita.
Samoin en suosittele tuota liberon vauvaöljyä, vaan jotain luonnollisempaa!
Mutta muuten tosi kattava valikoima jo:)
Kolmen lapsen äitinä huomasin, että yllättävän vähällä pärjää, tai sitten oli tuotteita joita tuli käytettyä tosi harvoin.

Avatar

Jos rinnanpäät hiertyvät rikki ihmetyksen alkutaipaleella, noita miadonkerääviä kannattaa käyttää ihan vuorokauden ympäri. Silloin rinnanpää saa olla ikään kuin ilmakylvyssä, eikä edes liivien kangas pääse sitä hankaaman.
Itse koin kaikkein pahimmaksi aina ne paperiset liivinsuojat. Kuivattavat rinnanpäitä kovasti.

Avatar

Jos tulee tarve niille ihan pienille vaipoille, niin Myllyn Prismasta löytyy. Itsehän etsittiin niitä ihan joka paikasta, kunnes sieltä sitten bongattiin.

Avatar

Itse käytin vauvan kynsiin viilaa aluksi. Koin helpommaksi kuin sakset.

Avatar

Hyvä vinkki noi harsotaitokset. Näin ensimmäistä odottaessa, kun ei ole kokemusta näistä asioista niin on kiva lukea perusteltuja vinkkejä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä