34. RASKAUSVIIKKO

Vielä ehtii kirjoittaa 34. raskausviikosta, kun ylihuomenna alkaakin 35. viikko, mikä kuulostaa jo huuuuurjan isolta luvulta! Tämä viikko on mennyt aika huomaamattomasti ohi. Normaalistikin aika siis kuluu nopeasti, mutta nyt en edes muista kunnolla mitään, mitä tällä viikolla on tapahtunut, sillä olen suurimmaksi osaksi vain nukkunut.

Viime viikkoon asti raskaus on vaikuttanut uniini niin, etten enää osaa nukkua pitkään, vaan olen heräillyt aina aikaisin. Tai siis itselleni aikaisin, kun en millään ole saanut nukuttua yhdeksää pidemmälle. Viimeviikkoisen rautainfuusion jälkeen olen kuitenkin ollut hirveän väsynyt! Aiemmin olen ollut vain uupunut, mutta infuusion oireena tuli lisäksi tämä oikea väsymys, ja olen nukkunut tosi paljon. Olen nukkunut iltapäivään melkein joka päivä, ja jos on pitänyt herätä jostain syystä aikaisemmin, olen sitten ottanut päikkärit. Mitään energiaa ei vieläkään ole tullut, mutta muutamia pieniä parannuksia olen huomannut. Tajusin tuossa vähän aikaa sitten, että levottomat jalat on helpottanut tosi paljon! Ajatus myös kulkee mielestäni vähän paremmin, kun olen taas uskaltanut rattiin. Enää ei ihan niin pahasti unohdu liikennesäännöt. Sain myös aikaiseksi täyttää hoitopöydän, pakata sairaalalaukun ja viettää esikoisen kanssa tyttöjen omaa päivää. Niin ja päänsärky on vähentynyt tosi paljon, enää ei mene kolme panadolia päivässä!

Meidän kämppä on edelleen ihan katastrofi tuota vauvan omaa nurkkausta lukuunottamatta, mutta toivon, että musta olisi pikkuhiljaa vähän siivoamaan. Edelleen voimat loppuu tosi nopeasti, eikä ole tullut mitään ihmeparantumista, mutta pikkuhiljaa hengitysvaikeudet ovat vähän vähentyneet ja olen jaksanut kävellä vähän paremmin. Joten ehkä tässä ollaan kuitenkin suuntaamassa parempaan.

Topiaksella alkoikin nyt sitten kesäloma ja se on aivan ihanaa! Kesäloman jälkeen hän saakin varmaan jäädä suoraan isyyslomalle, joten hetkeen ei tarvitse mennä töihin. Nyt kun Topias on lomalla, niin tässä alussa ei yhtään haittaa nuo luvatut sateet ja kylmemmät ilmat, sillä onpahan syy pysyä sisällä ja SIIVOTA. Siis ihan oikeasti, meidän on pakko saada kämppä edes jotenkin kuntoon ennen vauvan syntymää. Koko raskauden olen vain maannut sängyn pohjalla, eikä Topias tietenkään yksin pysty kaikkea tekemään, joten näiden 7 kuukauden aikana meidän kämppä on räjähtänyt aivan totaalisesti. Siis ei oikeasti kehtaa ketään päästää tänne sisälle. Mietinkin juuri eilen, että mitä jos jotain sattuu ja pitää vaikka soittaa ambulanssi, ei tänne voi edes ensihoitajia päästää! Nolottaa oikein tämän kodin järkky sotku, mutta yritän olla armollinen itseäni kohtaan ja muistaa, että tärkeintä on kuitenkin se, että saan levättyä, jotta vauvakin voi hyvin, ja että saan tehtyä sen minimin, jotta lapsilla on vaatteita päälle ja ruokaa tarjolla.

Nyt kun on tullut vähän niitä parempia päiviä, niin paljon mieluummin käytän sen energian johonkin kivaan lasten kanssa kuin tähän siivoamiseen. Etenkin kun kauaa ei ehdi näiden isojen kanssa tehdä enää mitään ilman vauvaa. Siivota kyllä ehtii sitten vauvankin kanssa, mutta ei ole kauhean kiva kutsua ihmisiä katsomaan uutta tulokasta, jos ei voi avata ovea. Joten onneksi Topiaksella alkoi loma! Nyt kun meitä on kaksi kotona, saadaan paremmin tsempattua.

Muuten edellisestä raskausviikkopostauksestani ei mikään ole muuttunut. Supistukset ovat itseasiassa ehkä jopa vähentyneet, mahtaisiko sekin johtua tuosta rautatipasta? Liitoskivut ovat samanlaisia kuin aiemminkin ja pahaa oloa tulee silloin tällöin, mutta kaikenkaikkiaan voin ihan hyvin! Vauva liikkuu hirveästi ja tuntuu koko ajan todemmalta. Vaikka ei sitä täysin silti käsitä ennen kuin on synnytyksen aika.

Synnytys. Se on ihan pian.

Apua!

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Jokaisen lääkkeen kohdalla harkitaankin kumpi on pienempi paha, migreeni vai panadol, korkea kuume vai panadol. Vai sitten niskajumi ja panadol tai vähän flunssainen fiilis ja panadol.

Toisissa on parempi syödä särkylääkettä, kun toisissa tapauksissa taas kannattaa keksiä muita luonnollisempia keinoja.

Parasetamoli ei tule yhtään sen paremmaksi ja turvallisemmaksi vaihtoehdoksi jos lääkäri määrää sitä. Sen sivuvaikutuksia kun lääkärin tekemä resepti ei poista.

Mutta jokainen toki osaa myös pohtia missä vaiheessa on turvauduttava mihinkin apuun.

Avatar

Tiesithän, että enää edes panadolia (parasetamolia) ei erityisesti suositella syömään raskauden aikana tai ainakaan viimeisellä kolmanneksella? Suosittelen lukemaan useampiakin viimeaikaisia tutkimuksia, jotka löytyvät helposta googlettamalla.

Toki jos esimerkiksi kuume nousee korkeaksi, on parempi alentaa se särkylääkkeellä kuin jättää se ottamatta. Mutta päänsärkyyn suosittelisin ennemmin venyttelyä, lämpötyynyä tai kylmätyynyä ja muita vaihtoehtosia menetelmiä.

Parasetamolin on todettu vaikuttavan moneen asiaan. Vaikka sitä on pidetty ennen turvallisena, niin asioita tutkitaan jatkuvasti lisää.

Ja kyllä, tiedän mitä on päänsärky raskaana. Olen itse raskaana ja kärsin usein useamman päivän päänsäryistä mm. niskoista johtuen. Mutta siihen auttaa hieronta, lepo, kylmä ja oikeat asennot.

Avatar

Itse kärsin kovasta kroonisesta migreenistä niin lääkäri määräsi panadolia 3g per päivä.joitakin lääkkeitä on vaan pakko syödä.migreeni vie toimintakyvyn niin sentäs kipua saa vähän helpotettua

Avatar

Hyvä että vointi on parempi 🙂 Jos sää sallii voisiko lapset olla aina hetken pihalla, niin saisitte Topiaksen kanssa laittaa kaikki mieluisaan järjestykseen? Tietty lapsetkin osaa omia leluja vähän järjestää 🙂 Varmasti lepo ja perheen yhdessäolo on hyväksi nyt, että on energiaa kun lähdette synnärille. Tsemppiä ja voimia vielä loppuraskauteen. Onnea teille jo nyt ja siunausta, ihana kun saatte uuden pikkuisen <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä