ENSIFIILIKSET SYNNYTYKSESTÄ

Kuvat: Sonja Siikanen

Synnytyksestä on nyt kulunut alle vuorokausi, Topias tuijottaa tuossa nukkuvaa vauvaa ja minä ajattelin lepäillessäni kirjoittaa ylös ensimmäisiä tunnelmia eilisestä. Tosi vaikea uskoa, että meillä on nyt oikeasti vauva! Molemmat ollaan tosi hämmentyneitä.

Synnytys siis käynnistettiin eilen ballongilla noin klo 11, ballonki irtosi noin klo 15 ja kalvot puhkaistiin noin klo 16. Ja vauva syntyi sitten 22.00 ihan muutaman minuutin ponnistusvaiheella.

Kun aiemmat synnytykset on menty oksitosiinin voimin, ajattelin että omat supistukseni olisivat huomattavasti helpompia. Ja kyllä ne olivatkin, mutta täytyy sanoa, että vaikka olen kaksi lasta synnyttänyt, kipu oli paljon kovempaa kuin olin odottanut. Synnytys käynnistyi kunnolla viiden maissa, kun omat supistukseni yhtäkkiä räjähtivät käyntiin, eli koko hommassa meni noin viisi tuntia, joten onneksi operaatio oli aika nopea, mutta hitto että sattui.

Olin jo etukäteen valmistautunut siihen, että oksitosiinia tarvitaan käynnistyksen takia, mutta ei muuten tarvittu. En vieläkään voi uskoa, että synnytin ilman oksitosiinia! Fiilis on tosi ylpeä ja onnellinen. Mulla oli toiveena synnyttää ammeeseen ilokaasun voimin, mutta jumalauta sitä tuskaa, se haave hylättiin siinä kohtaa, kun en kestänyt enää, vaan aloin huutaa epiduraalia. En ole kuitenkaan pettynyt, koska epiduraali oli paras mahdollinen valinta, siitä lisää varsinaisessa synnytystarinassa.

Oksitosiinia ei sitten tarvittu missään kohtaa ja senkin ansiosta jäi tosi hyvä fiilis synnytyksestä. Kätilöt olivat aivan ihania ja koin saavani juuri sitä kannustusta ja tukea, mitä tarvitsin. Kaikki meni oikeastaan ihan täydellisesti! En kyllä olisi ihan heti lähdössä uudestaan synnyttämään, kun on se kova kipu liian tuoreessa muistissa, mutta olen kuitenkin todella tyytyväinen synnytykseen ja iloinen, että pääsin kokemaan sen.

Vauvan kanssa kaikki on mennyt nyt tosi hyvin ja en malta odottaa, että päästään kotiin. Isommat kävivät tänään katsomassa vauvaa ja tuntui ihanalta nähdä kaikki kolme yhdessä. Perhehuonetta ei saatu, joten vähän harmittaa olla yksin täällä, mutta Topias on onneksi suurimman osan päivästä ollut seurana. Toivottavasti kaikki on aamulla hyvin ja päästäisiin huomenna kotiin!

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Ei varmaan ollut vapaita huoneita?
Vähän ihmeellinen kommentti 😀 Ei kai siinä sen kummempaa syytä voi takana olla, vai mitä oikein mietit??

Avatar

Mulla on takana yksi oksitosiinilla käynnistetty synnytys, ja yksi luonnollisesti omilla supistuksilla käynnistynyt.
Käynnistetyssä supistuksessa oksitosiinia jouduttiin käyttämään aikalailla koko ajan supistusten aikaansaamiseksi.
Kaikki on aina mulle sanonut, että ”oksitosiinilla tehdyt supistukset on kivuliaampia kun luomut”. No ei ainakaan mulla ollut! Oksitosiinisupistukset pystyin ottamaan järki kädessä vastaan, mutta omissa supistuksissa karjuin kivusta ilokaasumaskiin :’D

Hirmuisesti onnea pienokaisesta koko perheelle <3

Avatar

Ihanaa, että kaikki meni hyvin! Onnea ihanasta pienestä pojasta! Ensihetket vauvan kanssa ovat niin ihania.

Avatar

Mulla takana viis synnytystä, kahdessa puhkastu kalvot ja niillä kerroilla kipu ollu ihan sietämätöntä. Yhdellä kerralla kalvot puhkes vast ponnistaes ja kahdel kerral puhkes ku synnytys alko käynnistyä, joka kerta kun kalvot puhjennu luonnollisesti, on kivut ollu loppuun asti siedettäviä 🙂

Avatar

Miksiköhän ette perhehuonetta saaneet? Kertoivatko syytä, koska olen samalla osastolla ja vielä täälläkin (jo osastollamme ollessamme) kysyttiin, että haluammeko perhehuoneen. Samaa kysytty tämän kahden päivän aikana nyt useampaan kertaan, lähes jokainen kätilö tätä asiaa tarkistanut.

Avatar

Pyysin myös perhehuonetta aika ajoissa, ei yksikään ollut muka vapaana, olisihan se ollut mukavaa eikä olis tarvinnut olla yksin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä