KUUSI PÄIVÄÄ VANHA VAUVA

Kuva: HannaSNy Photography

Meidän ihana pienokainen on sitten huomenna jo viikon vanha! En voi uskoa, miten nopeasti aika menee. Raskaus meni ihan hujauksessa ohi ja vauva-aika näyttää menevän vielä nopeampaa. Tuntuu, että juuri vasta oltiin synnyttämässä, mutta samalla kuitenkaan en enää voi kuvitellakaan elämää ilman vauvaa. Rakastan häntä niin paljon! Olin ihan tippa linssissä tänään sohvalla, kun katselin, miten Topias piteli vauvaa sylissä ja isommat katselivat selän takaa ja kaikki yhdessä nauroivat vauvan ilmeitä. Meidän perhe on aivan täydellinen! Olen niin käsittämättömän onnekas.

Vauvan paino oli lähtenyt hienosti nousuun aiemmin ja veikkaan, että hän on varmaan jo syntymäpainossa, tai ainakin ihan pian. Syntymäpaino oli siis 3085g ja perjantaina hän painoi 2800g ja jotain päälle, mutta lauantaina paino oli jo yli 2900g. Maanantaina oltiin neuvolassa vielä tsekissä ja hän painoi 2990g, joten nyt voidaan hyvin olla syntymäpainossa, kun maitokin on noussut kunnolla.

Vauva on ihan hirveän rauhallinen ja tyytyväinen. Hän nukkuu, syö, tarkkailee ympäristöään ja kakkaa koko ajan. Vielä ei ole ainakaan antibiootitkaan aiheuttaneet vatsavaivoja, ja viime yönä nukuttiin itseasiassa tosi hyvin. Nukutaan vauvan kanssa perhepedissä niin, että vauvan ja Topiaksen välissä on suoja, ja minä nukun kiinni vauvassa. Hän on joka yö nukkunut pienen pätkän myös unipesässä meidän välissä, mutta parhaiten hän nukkuu tissi poskella. Minun on vaikea nukkua kiinni missään, mutta nyt olen alkanut tottua nukkumaan vauvan kanssa ja viime yö sujui jo tosi hyvin. Vaikeinta oikeastaan on tissin vaihto, kun kipeänä joka paikkaan sattuu ja tuntuu inhottavalta yöllä nousta vaihtamaan puolta.

Imetys on lähtenyt tosi hyvin käyntiin ja olen vain kaikkeen niin tyytyväinen. Imuote on hyvä ja maitoa tulee jo yli tarpeen ja saadaan kivasti pakkaseen varastoa. Maitoa ei kuitenkaan vielä ainakaan tule tarpeeksi sitä luovutuksen rajaa ajattelen, joten säilötään nyt vain tulevaan omaan tarpeeseen.

Huomenna meillä on kiireinen iltapäivä, kun mennään ensin vauvan kanssa hammaslääkäriin, sitten labraan ottamaan multa näytteitä, ja sitten vielä TYKS:iin tarkistettavaksi. Tuntuu aika jännältä mennä hammaslääkäriin, mullahan on siis kamala kammo, enkä ole ikinä vienyt lapsia hammaslääkäriin, ettei kammo tartu heille, mutta näin pienen kanssa on pakko mennä mukaan. Toivottavasti selviän kunnialla! Odotan kyllä innolla pääseväni kuulumaan, onko tuolla ikenessä tosiaan hammas, vai onko se jotain muuta. Paras skenaario olisi, että siellä on vain jokin harmiton rakkula, joka menee ajallaan ohi, sillä en kyllä vielä kaipaisi hampaita tähän nännien kiusaksi.

Meidän koko perhe on sopeutunut niin hienosti uuteen tulokkaaseen ja voi miten onnellisia me kaikki ollaan. Elämä on ihanaa!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä