ÄITIYSLOMALAISEN ARKIPÄIVÄ

Postauksen kuvissa saatuja tuotteita

Tänään aamulla heräsin samaan juttuun, mihin heräilin läpi yön ihan koko ajan. Kamalaan käsivarren kipuun! Mulla on joku hermopinne tai jotain tuolla olkapään seuduilla, sillä synnytyksen jälkeen mulla on koko ajan pahentunut toisen käden puutuminen ja kipu, joten täytyy varmaan pian varailla jotain lääkäriaikaa. Kun kerran heräsin tuohon kipuun niin nousin ottamaan särkylääkettä ja syömään pientä aamupalaa, ja sitten menin herättämään vauvan. Käyn aina aamulla herättämässä vauvan vaipanvaihdolla ja pukemisella ja sen jälkeen nukutan hänet tissille päivävaatteissa, jotta voin mennä laittamaan isommat lapset kuntoon ja vauva nukkuu sillä aikaa nätisti. Menin siis isojen seuraksi katsomaan päivän vaatteita, tarkistamaan reput ja harjaamaan hiuksia ja hampaita, ja sitten kahdeksan jälkeen lähdin viemään keskimmäistä eskariin. Vauvan nostin vain kaukaloon uniltaan ja hän jatkoi siellä nätisti vientireissun ajan. Esikoinen jäi kotiin katsomaan telkkaria, kun oli kerran ehtinyt jo laittaa kaiken valmiiksi ja hänellä oli kympin aamu.

Seuravaaksi tulin takaisin kotiin ja imetin vauvan samalla, kun kulutettiin esikoisen kanssa sohvalla aikaa ennen lähtöä. Kympiksi vein sitten hänet kouluun ja sen jälkeen ajoin suoraan Myllyyn, kun mulla oli muutama juttu ostettavana. Matkalla vauva heräsi ja oli heti nälkäinen, joten Myllyssä menin Arnoldsiin syömään toastin aamupalaksi, kun se aikainen aamupala jäi pieneksi, ja siinä toisella kädellä syödessäni imetin samalla taas vauvan. Seuraavaksi lähdettiin kiertämään kauppoja ja ehdin sovittaa muutaman vaatteen etsiessäni mekkoa häihin (mahdotonta, ei löydy), kunnes vauva taas heräsi ja halusi tissille. Imetyksen jälkeen kello olikin sitten jo yli kaksitoista ja piti lähteä hakemaan eskarilaista.

Vaunut saatu OzBabylta

Eskarilaisen haettuani tultiin kotiin kolmestaan ja minä yllätysyllätys imetin vauvan. Imetyksen jälkeen olikin sitten taas saatu puoli tuntia kulumaan ja oli aika lähteä hakemaan koululaista. Taas siis pakattiin perhe autoon ja lähdettiin kohti koulua. Esikoinen tuli sopivasti juuri samaa aikaa jättöpaikalle ja kurvattiin koululta kohti Mäkkäriä, vauvan nukkuessa tyytyväisenä takapenkillä. Mulla oli hirveä nälkä, joten otettiin tästä nopea lounas matkalle, sillä seuraavaksi piti lähteä hakemaan Topiasta töistä. Topias oli mennyt poikkeuksellisesti työkaverin kyydillä, koska aamuyölla oli niin kamala sade, ettei pyöräily oikein maistunut. Haettiin siis Topias töistä ja ajettiin sitten kotiin, jossa Topias ulkoilutti äkkiä koiran ja kävi suihkussa, ja minä poikkeuksellisesti olin tyhjän panttina, sillä olin valmistautunut imettämään, mutta vauva nukkuikin läpi tämän vaihdon, joten minä istuin syömässä keksejä eilisistä juhlista.

Seuraavaksi jätettiin isot kotiin ja lähdettiin kolmestaan vauvan neuvolaan. Meillä oli tällainen välineuvola ennenaikaisuuden takia, jotta voidaan tsekata paino, mutta eipä sitä tarvitse tsekkailla, kun vauva oli hypännyt alakäyriltä -1 -käyrälle, pian siis ollaan jo keskikäyrällä tällä tahdilla! Hän oli ottanut kahdessa viikossa melkein kilon lisää painoa ja painoi nyt 4180g. Iso tyyppi! Meni heittämällä aiempien lasten ohi kasvutahdissa. Kyllä hän myös syö enemmän kuin aiemmat.

Neuvolan jälkeen Topias meni kaupan kautta kotiin heitettyään ensin minut Myllyyn vauvan kanssa jatkamaan ostoksia. Kauheasti puuttuu sitä sun tätä, kun lapset taas kasvavat niin nopeasti! Vauvan kanssa vierähti sitten muutama tunti Myllyssä, kun piti taas imettää aika tiheään, eikä häntä oikein kiinnostanut nukkua. Mulle tuli sillä aiemmalla reissulla oikein huono omatunto, että täällä mä vain hengaan Myllyssä, mutta niinhän mun kuuluukin nyt vain hengailla! Olen äitiyslomalla! Isojen täytyy olla eskarissa ja koulussa, joten hyvillä mielin saa sillä aikaa nauttia kahdenkeskisestä ajasta uuden vauvan kanssa.

Kukat saatu Kukka Fiorilta

Tulin sitten Myllystä kotiin bussilla ja vauvalle iski kotona kauheat vatsavaivat, joten ilta onkin mennyt huutaessa. Nyt tossa vauva taas huutaa siihen malliin, että taidan vapauttaa Topiaksen ja ottaa hänet omaan syliin, mutta tässä tämä postaus jo olikin aikalailla. Seuraavassa kuvassa vielä loppukevennys! Kokeilin jotain uutta vauvan olon helpottamiseen ja se oikeasti toimi, ainakin jonkin aikaa!

 

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

37+0 on täysiaikainen 🙂

Avatar

Minulla vieressä imettäminen tekee tuon kivun niska/käsi..ylipäätän imetys jumittaa helposti kropan joka suunnasta. Siirsinkin sinnikkäästi vauvaa heti synnäriltä kotiutuessa omaan sänkyyn, ja nousin imettämään istueltani, koska kerta kaikkiaan kroppa ei kestä sitä vieressä nukkuvaa/imevää nyyttiä. Niin ihana kun se tuhisija siinä onkin❤️

Avatar

En tajua viimeisen kuvan kevennystä🙈Suloinen vauva:) Tsemppiä vauva-arkeen!

Avatar

Moi Oliko sun mäkkäriateriassa juustoa? Meillä aikoinaan esikoinen sai vatsavaivoja siitä yhdestä viipaleesta 🤪

Avatar

Ihmettelen hieman tuota ennenaikaisuuden mainitsemista, vauvahan syntyi täysiaikaisena, rv37+0. Hyvä kuitenkin, että painoa seurataan, jos siitä on (ollut) yhtään huolta. Ei voi liian tarkka koskaan olla vauvojen kanssa! 🙂

Avatar

Täysiaikaisuuden raja lienee 38 rv.

Avatar

Kaiken ikäisten vatsavaivoihin auttaa juuri tuo vatsalla makuuttaminen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä