VIIDET TREENIT VIIKOSSA – LIIKAA LAPSELLE?

Syksy on todellakin saapunut! Arki on ollut ihan älyttömän kiireinen, vaikka ei teekään töitä. Äitiysloman täyttää tehokkaasti kipeää vatsaa itkevä vauva ja isommista lapsista ohessa huolehtiminen. Aamulla hoidan isot eskariin ja kouluun, sitten pitelen, syötän ja nukutan vauvaa, kunnes haen eskarilaisen, ja sitten jatkan samaa. Kun Topias tulee töistä, minä silti suurimmaksi osaksi pidän vauvaa, koska hän tuntuu saavan paremmin lohtua minusta, mutta Topias sitten hoitaa myös vauvaa ja vuorotellen tehdään muita juttuja. Vauva on kuitenkin melkein koko ajan sylissä. Topiaksen työpäivän jälkeen meidän elämä onkin sitten yhtä harrastusta!

Meidän lapset ovat aina saaneet harrastaa ja heitä on kehotettu harrastamaan, koska harrastukset tekee hyvää, ainakin meidän mielestä. Tälle syksylle aloitettiinkin ihan uusia juttuja, sillä eskarilainen harrastaa nyt kerran viikossa akrobatiaa, ja tämä neiti esikoinen sitten taas on täyttänyt aikataulunsa harrastuksilla. Sanon näin jo ennen harrastusten esittelyä, että tiedetään, että tässä on todella paljon, mutta hän hirveästi halusi näitä kaikkia, ja jos hän väsyy ja tämä tuntuu liialta, niin sitten jotain lopetetaan. Harrastukset ovat kuitenkin kaikki sellaisia, joista hän nauttii, ja jos hän ei käyttäisi tuota aikaa treeneissä, hän kuitenkin juoksisi pihalla kavereiden kanssa, ja kyllä sekin väsyttää.

Meidän esikoisella on nyt kaksi kertaa viikossa cheerleading-treenit. Tämä on uusi harrastus ja hän on siitä tosi innoissaan! Hän pitkään mietti ratsastuksen ja cheerleadingin välillä, mutta päätti nyt kokeilla tätä ja pitää tauon ratsastuksesta. Onneksi sitä voi kyllä sitten jatkaa myöhemmin. Kerran viikossa hän sitten käy heppakerhossa, johon hän kulkee itse pyörällä kaverin kanssa. Ja kerran viikossa on liikuntakerho heti koulun jälkeen, joten sinnekin kulkeminen on helppoa, ja niinä päivinä otetaan kouluun eväät mukaan. Sitten vielä viimeisenä on kerran viikossa merenneitouinti, mutta merenneitouinti on kurssimuotoinen ja päättyy jo lokakuussa, joten se ei sitten pitkään ole mukana! Tosin kurssin jälkeen on tarkoitus jatkaa uintia itsenäisesti, mutta ei sitä sitten lasketa ehkä niinkään harrastukseksi, kun uinti on sellainen koko perheen juttu. Eli viidet ”treenit” viikossa tokaluokkalaiselle. Toistaiseksi hän on kyllä ihan innoissaan kaikesta, mutta seurataan tarkkaa, ettei ala väsyttää.

Sitten kun tuohon viiteen lisätään eskarilaisen treenit niin kuudet treenit viikossa vie kyllä aika paljon tilaa meidän aikataulussa. Tämän lisäksi Topiaksella on myös kerran viikossa sählytreenit, ja sitten tietty ne satunnaiset omat salikäynnit ja muut jutut. Eli ei ihme, että arki tuntuu kiireiseltä. Elämä on kyllä ollut yhtä kuskaamista ja vauvan hoitamista!

Voi sitä aikaa, kun tästä aiheesta olisi helpolla syntynyt kilometripostaus jollain syvällisellä näkökulmalla. Mutta voi hyvä luoja tätä väsymystä. Ei kulje ajatus sitten yhtään, joten tämä jää suosiolla harrastusten esittelyksi ja ehkä pian on taas aivotoiminta paremmin kartalla ja pystyy kirjoittamaan parempiakin postauksia. Hyvää yötä!

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Meillä esikoinen harrastaa uintia ja olen itse nykyään myös yksi apuohjaaja hänen treeneissään ja sitten käy kerran viikossa myös tenavajumpassa. Samat harrastukset myös nuoremmalle lapselle, kun hän on tarpeeksi iso, että pääsee mukaan. Itse nautin suuresti tuosta uimaohjauksesta ja olisi kiva tarjota mahdollisuus lapsille harrastaa vetämällä toista ryhmää, koska tulijoita harrastukseen olisi.

Itse en halua lapselle liikaa harrastuksia, vaikka alkuun meinasin ilmoittaa moneen eri harrastukseen. Itsellä jonkun verran ystäviä, joiden lapset ovat meidän lasten ystäviä ja haluan, että aikaa jää myös ystävien kanssa leikkiin ja tapaamiseen. Joo harrastuksissakin on ystäviä, mutta se ei ole sama asia kuin leikkiä ystävän kanssa.

Avatar

Meillä tokaluokkalainen harrastaa jääkiekkoa ja treenaa sitä kahtena päivänä viikossa yhteensä 3 tuntia ja jalkapalloa kerran viikossa tunnin verran. Jalkapalloa olis toisenkin kerran viikossa mutta päätettiin että välillä on vapaatakin hyvä olla. Lisäksi sitten viikonloppuna pelit. Tämä on ollut meillä hyvä määrä ainakin toistaiseksi. Lisäksi pikkusisko 5v käy kerran viikossa jumpassa.

Avatar

Kiva että teidän perheessä lapset ovat löytäneet itselleen mieleisiä harrastuksia. Kokeilemalla erilaisia harrastuksia löytyykin sitten se oma juttu mihin haluaa panostaa 🙂 meidän tokaluokkalainen harrasti viime kevääseen saakka joukkuevoimistelua ja treenejä oli vähintään 8h viikossa, siltikään hän ei sitä kokenut kuormittavaksi. Juurikin näin että lapset kyllä kuluttavat sitten sen energian jossain muualla vielä koulupäivän päätteeksi, vaikka ei mitään ohjattua harrastusta olisikaan. Hauskaa syksyä teille ja tsemppiä vanhemmille kiireisen arjen pyörittämiseen! 😊

Avatar

Itsellä 4 lasta. Esikoinen harrastaa jalkapalloa ja tennistä. Yhteensä 4 treenit ja päälle 1 peli viikossa. Toinen harrastaa jalkapalloa ja cheerleadingia, 3 treenit ja peli viikossa. Kolmas harrastaa tennistä ja voimistelua ja käy uimakoulussa. Kaikkia kerran viikossa. Neljäs käy jalkapallokoulussa 1x vko. Lisäksi lähes joka viikon turnaus jommalla kummalla isommista. Eli 13 ”tapahtumaa” viikossa + turnaukset. Ei tarvi itselle suunnitella mitään harrastuksia. Työpäivän jälkeen kyllä illat täyttyy kuskailuista. Osaan isommat kulkee tosin itse.

Mutta olen sitä mieltä että lapset saa harrastaa niin paljon kuin jaksavat (ja talous sallii). Vanhempina halutaan tukea ja mahdollistaa harrastukset kuskailemalla ym. Ainut mikä harrastuksissa stressaa on kaikenlaiset varojen keräykset, leipomiset jne. Niihin en jaksaisi enää revetä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä