YÖKYLÄILYÄ

Siis A-P-U-A taas mikä viikko. Joka ilta on pitänyt postata, eikä ikinä ehdi tai jaksa. Vauvalla on ollut aika kipeä ja itkuinen kuukausi ja se alkaa tuntua koko perheessä. Eilen otettiin Topiaksen kanssa pari tuntia vapaata, kun tämä väsymys on aiheuttanut kotona ärsyttävää kinastelua, ja teki hyvää olla hetki ihan kahdestaan. Lapset menivät mukkilaan hoitoon ja me käytiin leffassa. Oli ihan hurjan pelottavaa jättää vauva hoitoon! Hän oli itkenyt ilmeisesti jonkin verran, syönyt kerran ja nukkui sitten tyytyväisenä, kun mentiin hakemaan lapsia. Minä itkin, kun oltiin ajettu pois pihasta, mutta pystyin kyllä sitten ihan nauttimaan, tuntui vain tosi oudolta olla ilman vauvaa. Imetin vauvan lähtiessä, ja palatessamme vauva nukkui ja jatkoi unia aamuviiteen, joten pumppasin vielä ennen nukkumaanmenoa. Tissit pärjäsivät hyvin, eikä tullut mitään pakkautumistakaan, kun tämä maidontulo on niin kivasti tasaantunut.

Tänään me sitten otettiin vähän vielä ekstrameteliä kotiin ja pidettiin yökyläily kuuden lapsen kanssa! Otettiin siis kolme ylimääräistä suuta ruokittavaksi, kun lasten serkut ja minun pieni serkkuni saapuivat meille yökylään. Meillä on ollut kiva päivä ulkona ja sisällä leikkien, ja leffaa katsellen herkkujen kanssa. Nyt lapset menivät nukkumaan, Topias on koiran kanssa ulkona ja minä hyödynnän tämän hetken blogin parissa, kun vauvakin kerrankin nukkuu ihan sängyssä.

Huomenna jatketaan vielä tätä serkkujen laatuaikaa ja mennään koko porukka bussilla SuperParkkiin, vähän jännittää se matka monen pienen kanssa, mutta eiköhän kaikki mene hyvin, ja ainakin lapset varmasti sitten nauttivat menosta.

Nyt minä menen äkkiä syömään iltapalaa ja laittamaan koneellisen pyykkiä ennen kuin vauva taas herää! Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Moikka,

Vähän hassua musta että lähettivät d-vit mittaukseen. Kiva että oli lämmin vastaanotto, mutta äidinmaidon d-vit ei koskaan riitä. Ainoastaan korvike maidossa on tarpeeksi sitä. Kannattaa vähän googlailla riisitautia ja kalsiumvajetta. Tossa valitettavasti on riskinä se, että lapsi saa riisitaudin ja luut ovat pehmeitä ja murtuma alttiita tai sitten lapsesta voi tulla hypokalseeminen ja alkaa kouristamaan. Kannattaa kokeilla vesiliukoisia d-vit tippoja, ne eivät aiheuta vatsavaivoja. Huomaan kyllä, että lapsen kokonaisvaltainen hyvinvointi on sinulle erittäin tärkeää, siksi suosittelenkin perehtymään yllä mainitsemiini asioihin! 🙂

Avatar

Moikka! Oletko huomannut onko itkuisuus ja masuvaivat pahentuneet D-vitamiinin aloittamisen jälkeen? Suosittelisin kokeilemaan suuhun suihkutettavaa d-vitamiinia mikä siis imeytyy suun limakalvoilta ja ei tällöin ärsytä suolistoa. Myydään ihan apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa. Monen vauvan masuvaivat helpottaneet d-vitamiinin vaihdon jälkeen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä