MILLAINEN ON MEIDÄN KUUSIVUOTIAS?

No vihdoin! Pitkään olen lupaillut kirjoitella meidän kuusivuotiaasta, mutta voihan hektinen vauva-arki sentään. Täytyy tunnustaa heti alkuun, että tämä ei edes ole meidän synttäri-ilmapallo! Järjestettiin siskolleni 26 -vuotissynttärit syyskuussa ja tajusin siellä, että minähän voin ottaa tämän kutospallon ja kuvata eskarilaisen synttärikuvat, kun ei saatu aikaiseksi kuvata silloin elokuussa ennen kuin pallosta lähti helium. Ja kun menin lupaamaan hänelle kuvia pallon kanssa. Mutta kävipä hyvin, eikä tarvinnut ostaa uutta palloa turhaan!

Meidän keskimmäinen muru on siis jo kuusi vuotta vanha! Hän on aivan mahtava tyyppi, jollaista ei tietenkään toista löydy. Hän on tuore isoveli, ainainen pikkuveli, äidin ja isin keskimmäinen suuri rakkaus.

Eskari on lähtenyt hänellä tosi hyvin käyntiin ja hän tykkää eskarista. Mutta siinä missä meidän esikoinen halusi aina olla eskarissa mahdollisimman pitkään, tämä pikkuherra on mieluummin äidin kanssa kotona. Hän on siis eskarissa vain sen pakollisen 8.30-12.30 ajan ja lähtee tyytyväisenä puokkarina aina kotiin ruoan jälkeen. Hän oli kesälläkin touko-kesä-heinä-elokuun lomalla ja rakasti olla kotona, ja sitä ennen hän oli huhtikuun puokkarina päiväkodissa, ja kävi siis vain tuon 8.30-12.30 ajan hoidossa, sillä Turussa on se kokeilu, jossa viisivuotiaat saavat tuon saman eskariajan olla ilmaisessa varhaiskasvatuksessa. Esikoinen ei olisi noin paljoa viihtynyt kotona, kun hän on jo vuosia ollut niin paljon kavereiden perään, mutta tämä eskarilainen nauttii vielä meidän seurasta. Täytyy itse nauttia tästä niin kauan kuin tätä kestää! Kohta häntäkään ei näy enää ikinä kotona, kun iso koululainen saa sitten mennä vapaammin.

Eskarissa hänellä oli jo varhaiskasvatuskeskustelukin ja sieltä tuli samaa settiä kuin aina ennenkin. Hän on ihana ja taitava pikkutyyppi, joka on kaikkien kaveri ja erittäin suosittua leikkiseuraa. Ja sellainen hän on meidänkin mielestä! Siskoaan temperamenttisempi, mutta kuitenkin omalla tavallaan rauhallinen persoona. Hän tykkää hirveästi leikkiä kavereiden kanssa ja välillä meno villiintyy ihan täysin, mutta hän viihtyy myös hiljaa yksin legoleikeissä ja saattaa keskittyä tosi pitkään rakentamaan jotain hienoa. Hän on myös tosi taiteellinen! Hän tykkää piirtää, maalata, muovailla ja askarrella. Hän rakastaa myös kokkausta ja haluaa aina auttaa kaikessa. Munakokkelia hän osaa tehdä alusta loppuun ihan itse ja olenkin yrittänyt etsiä jotain kokkikerhoa, mihin pääsisi jo tämän ikäinen lapsi harjoittelemaan lisää.

Hän on myös tosi reipas! Hän uskaltaa pyytää apua ja suoriutuu hyvin kaikenlaisissa tilanteissa, vaikka yleisesti meidän lapset ovat vähän ujoja ja varautuneita. Vanhempiinsa tullut!

Meidän kuusiveestä tulee kuulemma ehkä isona poliisi. Hän harrastaa akrobatiaa kyllästyttyään jalkapalloon, ja haaveilee skeittailusta. Hän on myös tosi taitava matikassa! Hän laskee jo hienosti kertolaskujakin, usein tokaluokkalaista isosiskoakin nopeammin. Koulua hän odottaa innolla ja tulee varmasti siellä hyvin pärjäämään. Hän ei vielä osaa lukea, mutta eipä sen vielä ole väliä. Hän osaa kuitenkin jo niin hienosti laskea, että koulun alkaessa on sitten aikaa opetella sitä lukemista, kun matikka jo sujuu. Esikoinenkin oppi lukemaan ”vasta” koulussa, ja hienosti se meni.

Hän ei tosiaan itse lue, mutta nauttii kirjoista ja hänelle joka päivä niitä luetaankin. Hän rakastaa myös pelata kaikkea! Vähintään kerran päivässä hän tulee jonkun pelin kanssa keittiöön ja pyytää meitä pelaamaan. Hän on vain valitettavasti myös aikamoinen huijari. Tätä yritetään koko ajan karsia pois. Hänen lempilelunsa on Spiderman-asu, jonka hän sai syntymäpäivälahjaksi. Häneltä löytyy hurja valikoima naamiaisasuja ja roolivaatelaatikko pitikin päivittää roolivaatekaapiksi. Hän on kotonakin aina joku asu päällä ja aina yhtäkkiä hänen huoneestaan ilmestyykin Hulk, Thor, Spiderman, Captain America, Iron Man tai joku muu tuttu hahmo.

Meidän eskarilaisella on ihana pitkä ja paksu tukka, jota hän ei halua leikata, vaikka mummi ainakin on yrittänyt sitä monesti ehdottaa. Aina välillä käydään nappaamassa latvat pois kuitenkin. Curly girl -metodin ansiosta tukkaa on nyt myös helpompi hoitaa, kun se ei ole niin kamalassa takussa koko ajan ja selviää helpommin. Joskus vuosia sitten pitkä tukka lähti siitä, kun hän rakasti Frozenia ja halusi kasvattaa Elsa-tukan. Nyt kuitenkin Frozen-huuma on kadonnut ja hän vain tykkää pitkästä tukasta. Ja tukan kanssa hänestä tuli viime vuonna virpomisreissulla mahtava Thor, kun tukkakin oli ihan samanlainen! Hän myös tykkää aina tarkistaa, että kenellä meistä on pisin tukka, ja hän tuleekin hyvänä kakkosena äidin takana.

Hänellä on paljon kavereita eskarissa ja pihalla, mutta hänen parhaita ystäviään ovat isosisko ja Voldemort. Hänellä ja Voldella on aivan erityinen suhde! Volde on aina ollut ihan hänen peräänsä, kun tämä eskarilainen on aina ollut niin rakastunut meidän karvapalloon. Hän voi makailla tunninkin silittämässä Voldea, ja vielä pidempään he viihtyvät yhdessä leikkien. Musta on ihanaa seurata, miten lapsella ja koiralla voi olla niin läheinen suhde, ja miten he ovat niin tärkeitä toisilleen.

Ollaan niin onnellisia, että saadaan olla tämän mahtavan ihmistaimen vanhemmat! Juuri tällä hetkellä se istuu keittiössä pöydän ääressä Hulk -asussa pelaamassa muistipeliä siskon kanssa, ja yrittää piilotella hymyään, kun sisko ei huomannut, että hän taas huijaa. Äiti kuitenkin huomasi. Hän ei ole ihan niin ovela kuin luulee olevansa, mutta aivan ihana ja fiksu tyyppi kuitenkin!

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Ihana, niin valloittava eskaripoika!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä