MIELIÄ PAHOITTAMASSA JO VUODESTA -92

Mulla on ollut ihan lapsesta asti tapana pahoittaa mieliä siellä sun täällä suorapuheisuudellani. Ennen se oli äitini, joka kauhistuneena piilotteli hyllyn takana esittämässä olevansa jonkun toisen äiti, ja nyt se on Topias, joka aina häpeää minua. Olinpa sitten avautumassa tupakoivien odottajien itsekkyydestä blogissa, kirjoittamassa lappua rappukäytävään tai lähettämässä annokseni takaisin keittiöön, Topias on aina sellainen ”älä tee noin” -tyyppi, joka valittaa jälkikäteen itsekseen, muttei tee asialle mitään. Siskojeni kanssa me sitten taas ollaan tällaisia muiden mielten pahoittajia, kun aina joku suuttuu meidän tekemisistä tai sanomisista. Ennen minä olin se ”pahin” ja äitini on jopa pyytänyt minua hoitamaan siskojeni koulujuttuja opettajien kanssa, joille hän ei ole uskaltanut puhua tarpeeksi terävästi. Nykyään kuitenkin nuorimmainen siskoni on minuakin tarkempi näissä asioissa ja onkin ylittänyt minut palautteen antamisessa ja monessa muussa aiheeseen liittyvässä lajissa. Kun ollaan siskoni kanssa kahdestaan jossain liikkeellä, voikin olla varma, että egoja loukataan ja mieliä pahoitetaan.

Tällä hetkellä olen niin onnellisuuskuplassa väsymyksestä huolimatta, että en ole jaksanut niin hirveästi puuttua mihinkään epäkohtiin, mutta siskoni on kyllä minunkin puolestani läksyttänyt jonossa etuilijoita ja lapsensa vahtimatta leikkipaikalle jättäneitä vanhempia. Minä sitten taas aiheutan näinä päivinä pahennusta lähinnä imettämällä.

En yleensä imettäessäni katsele ympärilleni, mutta aina silloin tällöin huomaa katseita. Yleensä ne on punastelevia teinipoikia ja satunnaisesti aikuisia miehiä, jotka katselevat lähelläni kattoon, etteivät vain vahingossa näkisi mitään. Tosi rauhassa olen kuitenkin saanut imettää, eikä kukaan ole sanonut mitään, vaikka ehkä joku toki on saattanut paheksua itsekseen. Tasan yhden kerran olen nyt törmännyt oikeaan paheksuntaan.

Ajattelin etukäteen, että jos joku alkaa paheksua imetystäni, aiheutan vihaisena jonkun kamalan kohtauksen, mutta nyt kun se osui kohdalle, olikin lähinnä huvittunut olo. Tiedän ruokkivani lasta juuri meille parhaalla mahdollisella tavalla, eikä siinä ole mitään hävettävää tai piiloteteltavaa. En siis jaksa tippaakaan välittää muiden mielipiteistä, vaan imetän huoletta ihan kaikkialla. Kaupassa, kirkossa, ravintolassa, you name it, I’ll feed my child there.

Tällä kertaa kuitenkin en voinut olla huomaamatta jatkuvasti tätä erästä reaktiota imettämiseen, sillä istuimme ravintolassa ja minua vähän vinosti vastapäätä seuraavassa pöydässä istui tämä kyseinen nainen. Kun ensimmäistä kertaa imetin, huomasin, kuinka hän piti kättä suun ja nenän edessä pahoinvoivan näköisenä ja tuijotti minua jatkuvasti. Mainitsin asiasta Topiakselle ja jatkoin rauhassa, mutta aloin samalla tuijottaa naista takaisin, jotta hän lakkaisi tuijottamasta. Seuraavalla kerralla, kun vauvalle iski nälkä, hän piteli kättä otsalla ikäänkuin suurta myötähäpeää kokien, tuijottaen samalla minua ja selittäen intensiivisesti seuralaiselleen jotakin, jonka kielimuuri esti ymmärtämästä, mutta eleet antoivat ymmärtää. Tässä kohtaa alkoi jo ärsyttää ja jäin tuijottamaan häntä silmiin ja nostin kysyvästi kulmakarvojani, jolloin hän teki sellaisen leffoista tutun dramaattisten hahmojen harrastaman sarkastinen pikahymyn. Vastaukseksi minä nauroin hänen reaktiotaan ja jatkoin katsekontaktia joka kerta, kun hän palasi tuijottamaan minua.

Vähän oli ärsyyntynyt olo, mutta lähinnä kyllä tosiaan huvitti koko juttu. Mun mielestä on kuitenkin aika hyvin, että tämä on ainoa tällainen kokemukseni nyt julki-imetyksen kanssa! Olen tosi onnellinen siitä, että olen saanut imettää rauhassa. Tosin, somesta ei voi sanoa samaa, sillä siellä ei saa imettää kovin rauhassa.

Julkaisin imetysviikolla näitä kuvia instassa ja menetin sen takia yli 200 seuraajaa. Ja joka kerta, kun storyssa julkaisen imetyskuvia, lähtee parikymmentä seuraajaa. Mutta eipä sitä kannata seurata sellaista, mitä ei halua nähdä, joten parempi niin! Imetys on ihanaa.

En näköjään olekaan sitten niin agressiivinen asiaan puuttuja imetyksen paheksumisen kanssa kuin luulin, mutta jos olen liikkeellä siskoni kanssa, kannattaa varoa 😂

Kommentit

34 kommenttia
Avatar

Eiköhän meistä lähes jokainen ole saanut vauvana äidinmaitoa….

Avatar

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että imettää saa missä vaan vauvalle nälkä iskee ja imetänkin missä vain: kaupassa, kylässä, kirkossa, rannalla, ravintolassa yms. Olemme aina liikkuneet lasten kanssa paljon ja mulla ei ole ollut ongelmaa imettää missään. Yhdestä asiasta tosin oon vähän eri mieltä sun kanssa sun kuvista päätellen. Musta on kohteliasta ja muut huomioiva peittää rinta. En ole millään lailla konservatiivinen ja toki esim rannalla ollaan puolipukeissa, mutta esim ravintolassa ja kaupassa on kohteliasta peittää rinta. Siihen ei välttämättä tarvitse edes erityisiä imetysvaatteita eikä se ole iso vaiva. Tiedän, että olet ollut mukana #freethenipple-jutuissa ja totta on että naisen rinnat on yliseksualisoitu. Nännit saa näkyä paidan alta, ihan niin kuin miehilläkin, mutta ymmärrän pahastumisen, jos nainen imettää rinta paljaana paikoissa, joissa kuitenkin on muita ihmisiä ja ihmisiä, joilla on erilaisia arvoja ja aatteita.

Mitä imetyksen arvosteluun tulee, joo olen kerran kohdannut arvostelua kun imetin kaupassa takki päällä ja ihmettelin tätä, kun mitään paljasta pintaa ei näkynyt. Mieheni kanssa yhdessä todettiin tälle paheksuvalle pariskunnalle vauvalla olevan nälkä. Vauva oli tuolloin 2kk ja kauppareissu kesken.

Saa olla suora ja omien aatteiden takana, tietenkin. On hyvä kuitenkin osata myös ajatella muitakin, varsinkin kun se ei tarkoita esim vauvan parhaan ravinnon vaarantumista. Kaupassa nyt vaan ei voi käyttäytyä samalla lailla kuin kotona, monessakaan asiassa. Imetys tissit paljaana on vain yksi asia 🙂

Avatar

Samaa mieltä. Imetää saa joka paikassa ja imetys on ihana ja luonnollinen asia, mutta juuri esin kaupassa tai ravintolassa missä tietää että jotkut ihmiset voivat siitä häiriintyä niin miksi ei voi esim huivilla tms edes vähän yrittää rintaa peittää. Ei se ole imetyksestä eikä vauvan ravinnon saannista pois jos ajattelee myös sellaisia kanssaihmisiä joita julkinen imetys häiritsee

Avatar

Oon suurimmaksi osaksi samaa mieltä Annikan kanssa. Minua ei häiritse, jos joku imettää ns. ”julkisella” paikalla, mutta tosiaan olisi ihan kohteliasta edes vähän yrittää peittää rinnat…en kuitenkaan halua ravintolassa ruokaillessani nähdä kenenkään paljaita hinkkejä, kuten en myöskään haluaisi katsella paidatonta miestä ko. tilanteessa.

Omat kaksi lasta imetin puoli vuotiaaksi ja itse en imettänyt missään muualla kuin kotona, ja vieraiden läsnäollessa menin aina makkariin tmv. ”piiloon”. Olisin kokenut oloni todella vaivautuneeksi imettää kenenkään muun kuin oman perheen nähden. Senkään takia en oikein pääse samalle aaltopituudelle näiden imetysaktivistien kanssa ja tuollainen imetyksellä ”rehvastelu” lähinnä ärsyttää.

Lisäksi kirjoituksestasi paistaa vähän sellainen lapsellinen kapinahenki, ”minä minä minä, minulla on oikeus, muista viis”. Kannattaa kuitenkin vähän opetella nöyryyttäkin.

Avatar

Joo tätä samaa oon miettinyt ja ihan samaa mieltä asiasta! 🙂
Että kyllähän vauvaa voi ruokkia imettämällä tai pullolla missä vaan mut voihan siihen tissin päälle sen harson laittaa julkisilla paikoilla, missä kuitenkin on ihmisiä eri uskonnoista ja kansallisuuksista yms! Onhan se arvostamista puolin ja toisin ihmisiä kohtaan:)

Avatar

Minusta näissä kommenteissa tulee hyvin esille se, mitä itsekin ajattelen. Imettäminen on ihanaa, mutta se on myös helppo toteuttaa niin, että ei saata hämmennyksiin niitä teinipoikia. Ei rinnan peittämisen tarvitse merkitä sitä, että häpeää imettämistä. Sen sijaan se voi merkitä sitä, että kunnioittaa kanssaihmisiä ja heidän yksityisyyttään. Vaikka olen imettänyt kolmea lastani missä vain, kiusaannun silti voimakkaasti, jos törmään kuvissasi esiintyvään imetystapaan. Siksi koen, että tällainen imetys voi olla jopa imetyksenvastaista ilmapiiriä luovaa. Me kaikki olemme erilaisia, ja ymmärrän, että joillekin paljastava imetystapa sopii. Toivoisin silti erilaisten näkemysten kunnioitusta. Vauvan on ilman muuta saatava ruokansa, mutta mielestäni on ihanaa, jos imetystä ei samalla valjasteta provosointiin ja muiden tarkoituksellisen hämmentämiseen.

Avatar

Niiiiin samaa mieltä!! Itselläni on 4kk ikäinen vauva ja aina, jos ollaan muuamla kuin kotona tai on vieraita kylässä laitan harson tissin päälle. Ihan vain ajattelen näin muitakin.Imetys on luonnollista, mut ei siitä tarvitse tehdä numeroa.
Olen Emilia miettinyt, kun kuvaat niin paljon Emmanuelia tissillä ollessasi niin ethän kuvaa muitakaan lapsia/itseäsi ruokaillessasi 😀
Ja ei imettämistä tarvitse tuoda niin paljon esille.Ymmärrän sitä ihmistä, joka katsoi pahalla.Eihän naiset kulje muutenkaan tissit paljaana ulkona.

Avatar

Imetys on luonnollinen asia, mutta mielestäni esim ravintolassa on kohteliasta huomioida muut ja valita asu jossa imettäminen on mahdollisimman huomaamatonta. Olen huomannut, että sinulla yleensä on juuri sellaisia vaatteita joissa koko rinta pitää ns. läjäyttää tiskiin ja en näe sitä kovin kohteliaana ruokailussa kun saman asian voi tehdä huomaavaisemmin. Samoin en ymmärrä miksi lasta pitäisi esim kauppakeskuksessa imettää niin että samalla kävelee pitkin ja poikin. Itselle imetys on hetki lapsen kanssa ja en näe syytä suorittaa sitä kävellessä ellei tarkoitus ole vain provosoida. Imetyksen voi mielestäni hoitaa tyylikläämmin ilman että pakenee vessaan tai harsojen alle. Ja uskoisin omaavani jonkun verran kokemusta sillä esikoista imetin 1v 5kk ja kuopuksen kanssa matka on vielä kesken mutta kestänyt 2v 3kk

Avatar

Itse imetin lastani 1,5v saakka, enkä paikkaa tai aikaa katsonut. Mutta yritin olla hienotunteisesti imetyksen kanssa. Ravintolassa saatoin valita rauhallisemman nurkkauksen ja kääntyä niin että oli enemmän yksityisyyttä. Kerran imetin eräliikkeen jakkaralla ja kauppaan käveli sisään tusina palomiehiä, tuntui että vuoron perään kävelivät käytävällä meidän ohi ja vauveli vaan ruokaili tyytyväisenä ja minä vähän häkeltyneenä kun ei ollutkaan niin rauhallinen paikka imettää..

Avatar

Itselleni on ihan sama missä lapsiaan imettää, mutta vähän ihmetyttää tuo että haluat tahallasi olla ”terävä” ja olet jotenkin ylpeä siitä että saat loukattua muita? Miksi ihmeessä? Asiat yleensä selviää paljon jouhevammin kun käyttäytyy ihan asiallisesti ja ystävällisesti, niin asiakaspalvelutilanteissa kuin muutenkin kanssa-ihmisiä kohtaan. Ja se että ”mä nyt olen tällainen suorapuheinen” ei ole minkäänlainen oikeutus olla tahallaan ilkeä muille.

Avatar

On ollut todella ihana seurata että tällä kertaa imetys on sujunut ja muutenkin vauva-arki on ollut leppoisampaa.
Kaikkea hyvää teidän perheelle. ❤

Avatar

Minusta imetyksestä tehdään nykyään liian iso juttu niinkuin se olisi jotain ihmeellistä. Se on täysin normaalia ja sillä tavoin ollaan aina ruokittu lapset. Se ei tee sinusta mitään supernaista tai äitiä.

Ja enkä itse ainakaan ole törmännyt paheksuviin katseisiin tai kommenteihin, vaikka olen neljä lasta imettänyt 1, 5v saakka. Ja olen täysin avoimesti imettänyt missä tahansa vauvalle on nälkä iskenyt.

Avatar

Hah, en kestä Allu on ihan paras 😂❤️ Voin vaa kuvitella nyt lapsen myötä, että miten toi puoli puskee vaa enemmän esiin!

Avatar

En kyllä tajua miten joku voi loukkaantua imetyksestä ja miksi esim. lopettaisi seuraamisen 😮 Imetys on normaali osa lapsiperheen arkea. Jos kuvataan arjessa eri hetkiä, ei minua haittaa imetyskuvat ja muut vaivan elämän kuvailut.

Jotkut kokee sen kai liian henkilökohtaisena, on niin monia mielipiteitä. Hyvä Emilia, että elät omalla tavalla elämää ja postaat siitä mikä on tärkeää sulle.
Turhaan monia esim. jännittää imettää julkisesti. Se toimii vaikka huivin kanssa tai ilman. Pääasia että arki ja vauvan ruokailut sujuu rennosti, eikä luonnollisia juttuja tarvi pyydellä anteeksi. Hankalinta ois että pitäis alkaa etsimään keskusta-asioilla joku hämärä koppi imetykseen tai turvautua vessassa oleiluun. Jos erikseen on joku imetykseen suunniteltu hieno oleskelu-alue, se ois kyllä vaihtoehto 🙂 Toivon kaikille rentoa ja oman näköistä äitiyttä 🙂

Avatar

Hyvät käytöstavat ja toisten huomioon ottaminen.

Ei se, että ”olen tällainen suorapuheinen” oikeuta puhumaan rumasti tai loukkaamaan toisten tunteita. Ei niiden, jotka ovat töissä, elkä niiden, jotka ovat vapaalla.
Ei se, että ”meille ei ryppyillä” oikeuta toimimaan hyvällä omatunnolla kansalaispoliisina.
Jos läheisesi joutuvat häpeämään käytöstäsi, olisiko aika katsoa peiliin? Voisitko todella tehdä jotain toisin?

Voimme toki käydä yhteiskunnallista keskeutelua siitä, onko imettäminen ok ja milloin ja missä. Mielestäni fiksu ihminen voi kuitenkin varata matkaansa sinne ravintolaan vaikka huivin, jolla suojaa yläruumiiinsa siinä tapauksessa, että sen paljaana näkyminen ruokapöydässä tekee kanssaihmiselle pahaa. Esimerkiksi ponco on hyvä vaate, jonka suojassa lapsellakin on ruokarauha.

Avatar

En ole ennen nähnyt tällaisia kuvia, joten alkuun kesti tottua. Mutta nyt kun olet postannut näitä usein ja näitä on nähnyt, olen tottunut ja pidän kuvia täysin normaalina! Kiitos sinulle!

Avatar

Imetys on maailman luonnollisinta. Kääntäköön päänsä pois ja sulkekoon suunsa, joka ei kestä nähdä.

Avatar

Mä olen vähän samoilla linjoilla Annikan kanssa. Itse olen imettänyt missä vaan, mutta itse en halunnut imettää niin että koko tissi näkyy. Vaatevalinnoilla se onnistui ihan helposti. Toki tämä nyt on ihan mielipideasia, kenenkään ei tarvi peitellä eikä kenenkään imetykseen pidä mennä kommentoimaan tai pyörittelemään silmiä. Mutta mun mielestä ei ole kivan näköistä kaivaa koko tissiä kauluksesta kaikkien nöhtäville. Ei tissipaidatkaan ole mun mielestä hyvän maun mukaisia, kaupungilla miehet saa myös pitää manboobsit piilossa. Imetystä ei tarvi piilotella mutta ei imetys tissit tiskiin tyylillä ole välttämätöntä eikä ainakaan hyvön maun mukaista.

Avatar

Minä uskaltauduin toisen lapseni kanssa julki imettämään ihan missä tahansa, huomasin hämmästyksekseni että minua eivät tuijottaneet arvostelevasti miehet vaan naiset. Useat paheksuvat katseet sain ihan vain muilta naisilta.

Avatar

Ihmettelen aina mistä bloggaajat ja muut julkisuuden henkilöt aina löytää näitä mulkoilijoita, oli kyse sitten imetyksestä, pieruverkkareista tai vaikka vatsamakkarat paljastavista bikineistä.

Mulle ei ole koskaan kukaan kohdistanut paheksuntaa näistä yllämainituista tai muistakaan vastaavista asioista kun liikun ihmisten ilmoilla. Tai sitten vaan en oo välittäny tarpeeksi että oisin huomannut.

Avatar

Molemmat omat lapsetkin oli täysin rintaruokittuja, joten on tullut imetettyä ravintoloissa, puistoissa ja kaupoissa. Esikoisen kanssa olin vähän häveliäämpi, mutta kahden lapsen kanssa liikkuessa oli pääasia saada vauva ruokittua nopeasti.

Itse käytin kyllä imetyspaitoja tai villatakkia tms suojana. Ja toisaalta pienirintaisena vauvan pää jo peitti kaikki näkymät tissiosastolle 😆

Avatar

Ihanaa, että et häpeile imetystä ja rohkeasti imetät kaikissa paikoissa. Minäkin toivottavasti uskallan tulevaisuudessa tehdä samoin. Asia mikä tekstissäsi hieman kaihersi, oli se kuinka et näytä kunnioittavan muiden mielipiteitä, aatteita tai arvoja. On eri asia olla kunnioittamatta julkisesti kuin välittää niistä. Esim tuolla imetyksestäsi pahastuneella naisella on mielestäni oikeus tuntea tilanne epämiellyttäväksi ruokailleessaan, mutta hänen ei tulisi sitä näyttää. Samalla tavalla sinä saat imettää vaikka hän pahastuisi, mutta ei ole tehtäväsi kertoa kuinka hän on huono ihminen kun asiasta pahastuu. Hieman kummallista, että leuhkit sillä että tekemisisesi ja sanomisesi aiheuttavat pahaa mieltä muissa. Itsekin sanon tarvittaessa asioista suoraan ja napakasti ja olen vaativa, mutta kunnioitan kuitenkin muita mielipiteitä ja arvoja.
En paheksu itse sitä, että joku imettäisi rinta paljaana esim kauppakeskuksessa keskellä kauppaa, mutta mielestäni ihan ymmärrettävää jos joku tilanteessa hämmentyisi, koska yleisesti eivät miehetkään kävele ilman yläosaa kaupoissa. Rinta on kuitenkin helppo peittää ja vauvan ruokailu ei siitä häiriinny. Mutta saathan sinä niin tehdä, mutta mielestäni on hassua että sitten tuomitset ihmiset jotka tissiäsi katsovat, kun voisit hyvin sen myös peittää.

Mutta hienoa että raivaat tietä tässä imetysasiassa!

Avatar

Mä olen myös imettänyt ”joka paikassa”, mutta käytän imetyspaitoja, niin että rinta ei juurikaan näy kanssaihmisille.. Mutta, kukin tavallaan.

Avatar

Ei ole mikään muuttunut sitten omien imetysvuosien, aina on niitä jotka tämän luonnollisen tapahtuman saa näyttämään jolta ihan pöyristyttävältä. Samaan tahtiin mietitään allergioita, huonoja ruokatottumuksia jne. Vaaville maitoa ja olo tyytyväiseksi, niin kasvaa terve uusi sukupolvi jotka toivottavasti osaavat arvostaa sitten aikuisuudessaan imetystä. Hyvä sinä!

Avatar

Mä lopetin sun seuraamisen, koska en jaksa samanlaisii kuvii päiväst toisee.. ei liity imettämiseen 🙂

Avatar

Juuri näin👍🏻

Avatar

Lopetin seuraamisen koska ei tullut enää mitään muita kuin rintakuvia. Imetys ei haittaa, itsekin imetän julkisesti.

Avatar

On se niin käsittämätöntä miten luonnollisest on tehty epäluonnollista. Samaa nahkaa niis tisseis on ku nenänpäässäki ja samalta ne paksut miehet näyttää roikkutisseineen uimarannoil ku rintavat naisetki. Tissit on jälkeläisten ruokkimista varten joka nisäkkäällä eikä siin ol mitään paheksuttavaa.
Jatka samaan malliin. Ite imetin ainanaan omiani 1v8kk-3v.

Avatar

Minä oon kans yksi niistä ig-seuraajista jotka on seuraamisen viime viikkoina lopettanut. Ja luulen, että itseni lisäksi myös moni muu on lopettanut seuraamisen ihan sen takia että ei joka päivä jaksanut samanlaisia kuvia katsoa yhdeltä ihmiseltä. En sen takia että tuot julki imettämistä. Hienoa että imetykseksi sujuu mutta tarvitseeko siitä joka päivä muistuttaa?

Voisit ehkä vähän pohtia tätäkin näkökulmaa tuomitsematta ihmisiä imetyksenvastaisiksi/julkisella paikalla imettämistä vastustaviksi, kun sitä minäkään en ole. Mulle on ihan sama missä kaikkialla äidit imettää, syödähän lapsen pitää. Mutta kyllä mun mieltä myös lämmittää se jos imettäjä on kohteaalisti rintaansa hieman peittämällä antanut lapselleen ruokarauhan. Unohtamatta sitä, että arvoja ja kulttuureita on monia, jolloin hän osoittaa myös arvostusta monelle muulle jotka eivät julkisella paikalla imettämisen kanssa ole samalla tasolla sinun kanssasi. Vaikka sille naiselle ravintolassa joka ilmeisesti toivoi erilaista ruokailuhetkeä.

Avatar

Imettää voi nyt missä vaan, mutta mielestäni ei ole kohteliasta muita kohtaan kaivaa koko tissiä paidasta ulos. Olen pahoillani kun sanon näin, mutta se on irvokas näky. Kotona jokainen saa tehdä miten lystää.

Avatar

Itseä ei imettäminen häiritse, mutta se ei myöskään kiinnosta (paitsi omien lasten). Tuoreet vanhemmat elää luonnollisesti omassa vauvakuplassa, mutta seuraajat ei välttämättä jaksa innostua samankaltaisen vauva/imetyskuvan toisinnosta päivästä toiseen, vaikka ne vanhemmille ymmärrettävästi olisi ihania ja ainutlaatuisia hetkiä. Ja sitähän vauva-aika pääasiassa on 😊

Avatar

Minusta tissi paljaana kulkeminen ei ole ok. Imettää voi mutta tissi piiloon. Ei tarvitse olla noin välinpitämätön ja tympeä kanssa ihmisiä kohtaan.

Avatar

Imettäminen on luonnollinen asia, eikä sen takia kuuluisi jäädä vaan kotiin pois muiden silmistä, jos niin ei halua. Rinta tietysti ainakin näin viileällä keleillä tulisi suojata, ettei iske tulehduksia. Monille muiden rintojen näkeminen on myös kiusallista ihan vaan koska ei ole tottunut niitä näkemään, sekin on luonnollista.
Mutta mitä tuohon suoraan sanomiseen tulee, yleensä tuollaiset ”suorasanaiset” ihmiset luulevat tietävänsä mikä tilanne on kyseessä tietämättä siitä oikeasti mitään. Ilkeilyä ja muiden mielen pahoittamista oikeutetaan monesti juuri tuolla ”suorasanaisuudella” tai ”terävyydellä”, vaikka ne samat asiat voisi sanoa myös nätisti. On tietysti tilanteita, joissa on sanottava tiukasti vaarallisuuden tmv. takia, että ko. henkilö oikeasti havahtuu tilanteeseen.

Avatar

Imetykselle iso plussa, mutta toivoisin, että kaikki äidit pysähtyisivät hetkeksi miettimään mitä kuvia lapsestaan nettiin laittaa. Lapsella on oikeus yksityisyyteen, eikä 9-vuotias ole välttämättä hirveän innoissaan, jos luokan whappiryhmässä alkaa kulkea kuva itsestä tissi suussa. Lapset ovat julmia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä