VAUVA INFEKTIO-OSASTOLLA

Meidän vauvan voinnissa tapahtui sitten aika käännös huonompaan, kun aamulla mittasin 38,5 astetta kuumetta ja vauva muuttui ihan oudoksi. Itkeminen vaihtui jatkuvaan nukkumiseen ja mulla oli käsissäni uupunut vauva, joka ei jaksanut olla hereillä, ei syönyt, eikä reagoinut kunnolla. Lähdettiin heti lääkäriin ja vietettiin yksityisellä koko aamupäivä seurattavana ja tutkittavana, ja sieltä meidät lähetettiin lopulta puoliltapäivin TYKS:iin lastenpolille.

TYKS:issä vielä tutkimukset jatkuvat, mutta vauvalla on ilmeisesti keuhkoputkentulehdus, jonka seuraajaa täällä vielä etsitään. Oireita on vähän sitä sun tätä, mutta vauva vaatii osastoseurantaa, koska ei syö tarpeeksi, eikä sitten tule tietenkään pissaa, eikä vauva ole yhtään oma itsensä. Nukkuu vain, vaikka normaalisti ei nuku millään ja herää pienimpäänkin häiriöön. Nyt hän ei kuitenkaan jaksa syödä, eikä olla hereillä kuin hetken kerrallaan. Meidän seurasta nauttiva vauva vain makaa ja tuijottaa, jos ei ole unessa, ja se tuntuu ihan kamalalta.

Jokaisen lapsen kanssa olen joutunut yöpymään osastolla, mutta ikinä mulla ei ole näin pieni vauva ollut oikeasti sairaana. Tuntuu ihan hirveältä. En kestä katsoa sitä toisen kärsimistä, toivoo vain niin paljon, että voisin kärsiä vauvan puolesta.

Nyt mä täällä vain keskityn hoitamaan vauvaa ja yritän itse hänen nukkuessa rentoutua nojatuolissa, että saisin maidon kunnolla nousemaan. Sitä pitäisi nimittäin saada sitten pumpattua, kun tässä on nyt koko ajan se ”uhka” päällä, että vauva tarvitsee nenämahaletkua. Se olisi jo laitettu, jos olisin halunnut, mutta haluan ensin yrittää vielä tehostaa tätä imetystä. On vain tosi vaikeaa, kun toinen ei jaksa. Nyt kuitenkin tehdään joka syötöllä syöttöpunnituksia, seurataan vaippoja ja tarkkaillaan vauvan vointia. Jos vointi kääntyykin parempaan, niin voidaan jatkaa parantumista kotihoidolla ja vauva varmasti parantuu nopeasti! Mutta jos hän ei ala voida paremmin, pitää pysyä tietty seurannassa. Tänään iltapäivällä olin jo tosi huolestunut, kun vauva oli koko päivänä syönyt vain 30ml, mutta sitten tuossa muutama tunti sitten sain hänet syömään paremmin. Ei normaalisti, mutta paremmin. Nyt vain toivon, että se suunta jatkuu ja vältetään se letku.

Kiitos teille kaikista tsempeistä instassa! Jatkan sinne edelleen meidän vointien päivittelyä @mutsisonblogi -tilillä.

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

Meidän esikoinen joutui osastolle juurikin tuon rokotteen jälkeen ja oireili kuten kirjoittajan vauva.

Avatar

Ei nenämahaletku ole pienellä kummakaan juttu. Sen kanssa voi ihan hyvin myös imettää, laittaa vaikka lopun sitten ruiskusta.

Avatar

Hei, voimia ja tsemppiä!
Ite useampaan otteeseen infektiosta kärsineen vauvan kanssa osastolla olleena kerron nyt pienen jutun; nokkaletku saattaa jopa nopeuttaa vauvan paranemista, kun energiaa ei kulu syömiseen vaan vauva saa levätä pitkiäkin pätkiä rauhassa! Vauvalla syöminen vie yllättävän paljon energiaa. Lisäksi letkun kanssa ei tarvitse ressata saako lapsi nyt tarpeeksi ruokaa, eikä ainakaan pääse kuivumaan. Ja vauva ei maista pahan makuisia lääkkeitä mikäli niitä joudutaan antamaan, eikä näinollen saa mitään hetkellistä makutraumaa joka vaikeuttaisi syömistä entisestään.

En siis sano tätä arvostellakseni, vaan ihan vaan siksi että monelle se nenämahaletku on jostakin syystä vähän mörkö. Oikeesti se on tosi simppeli ja helpottava juttu! Ja hyvä tietenkin jos vauvan vointi ei sitä vaadi!

Avatar

Meillä nuorempi sairastui RS-virukseen 3viikkoisena ja Tyksissä vietettiin 5 päivää nenämahaletkussa.
Omaan kokemukseen nojaten suosittelen harkitsemaan letkun asentamista! Lapsi saa enemmän ravintoa letkun kautta kuin nyt jaksaa sairaana imeä.
paranemista edistää, ettei vauva tarvitse käyttää energiaa näläntunteeseen vaan kaikki paukut on pöpöjen nujertamisessa.
tsemppiä!

Avatar

Pikaista paranemista pienelle. Meilläkin oli vauva 6-viikkoisena osastolla yhen yön seurannassa kun sairastettiin rs-virus.. Oli kyllä rankka tauti.. Mutta onneksi söi kokoajan hyvin niin päästiin nopeasti kotiin jatkamaan sairastelua..

Avatar

Ymmärrän huolesi siitä jos imetys nyt loppuisikin letkun takia, mutta eihän sille sitten mitään mahtaisi ja vauvan parashan se olisi , että kunhan saa pieni jotain kautta ravintoa, sehän se tärkein <3Tsemppiä teidän perheelle ja pikaista toipumista pienelle!<3

Avatar

En usko imetyksen vielä päättyvän teidän osalta, jos pystyt ylläpitämään maidon tuotantoa pumppaamalla. Se nenä-mahaletku on hyvä juttu tuossa kohtaa, kun vauva on varmasti hyvin väsynyt eikä jaksa rinnalla olla.

Avatar

Letku varmasti hyvä juttu niin saisi energiaa toipumiseen. Eikä mitenkään estä imetystä, eikä vauva muutamassa päivässä unohda syömisen taitoa 🙂 Itse vauvan sairauden takia imetin sen koko hurjat kaksi kuukautta mitä imetys onnistui letkunenäistä vauvaa ja hyvin onnistui. Muihin asioihin kaatui imetys. Tsemppiä!

Avatar

Voi ei, onpa ikävää kuulla että vauva voi näin huonosti <3 Tsemppiä vauvalle ja koko perheelle! Mietin että toivottavasti nämä kaikki oireet ei johdu siitä rota-rokotteesta. Tai jos johtuu niin on kyllä huolestuttavaa! Valitettavasti niitä tarinoita löytyy missä rokotteesta on tullut isompiakin reaktioita. :/

Avatar

Voimia ❤️ Miun kuopus, kohta 4v., joutui kaksiviikkoisen viikoksi sairaalaan RS-viruksen takia. Oli kauhea kokemus kun yöllä alkoi tulla hengityskatkoksia ja ei enää jaksanut syödä. Saikulla neiti keskoskaapin lämpimään, tippa ja nenämahaletku. Rankkaa oli mutta selvittiin.

Avatar

Nenämahaletku ei kyllä estä imetystä.

Avatar

Tsemppiä ja pikaista paranemista vauvalle❤️. Kuten moni on jo sanonut, nml on pelkästään hyvä juttu, jos vauvan vointi on huono. Itselläni kaikilla kolmella ollut nml vauvana muutamasta päivästä kolmeen viikkoon. Ei tarvinnut stressata kaiken muun ohella vauvan ruuan saannista. ❤️

Avatar

Voi pientä.. Tsemppiä teille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä