VUOSI KAKSPLUSSALLA

Ihan hassua, että olen ollut Kaksplussalla vuoden! En osannut päättää, että kirjoittaisinko jo vuoden, vai vasta vuoden, koska toisaalta tuntuu, että juuri vasta muutin, mutta sitten taas on myös sellainen fiilis, että täällähän minä olen aina ollut.

Vuosi sitten sanoin näiden kuvien siivittämänä haikein mielin hyvästit Indieplacelle. Viihdyin Indieplacella todella hyvin, mutta tätä suunnanmuutosta ennakoidessani Kaksplus oli kyllä ihan oikea päätös. Tuskailin pitkään päätöksen tekemisen kanssa 2018 kesällä ja pelkäsin, että miten tässä käy, mutta vuoden jälkeen voin kyllä edelleen ilokseni kertoa olevani sitä mieltä, että tein hyvän päätöksen. Kaksplussalle muutto tuntui muutenkin enemmän ”kotiinpaluulta” kuin uudelta tuttavuudelta, sillä olihan tämä ensimmäinen blogikotini 2013-2014. 2014-2015 sitten taas olin Allerilla ja 2015-2018 Indieplacella.

Meillä menikin aikataulutus niin hyvin, että oltuani kuukauden Kaksplussalla tulin vihdoin raskaaksi. Näin ollen blogin sisältö muuttui myös nopeasti tosi perheteemaiseksi, joka sopii tietenkin Kaksplussalle täydellisesti. Ja tässä on monta vuotta edessä vauvajuttuja, taaperon touhuja ja leikki-ikäisen kehitystä kirjoitettavaksi. Isoista ei enää samalla tavalla tule kirjoitettua, kun heidän elämässään tapahtuvat jutut alkavat olla henkilökohtaisempia iän karttuessa, mutta tästä meidän juniorista riittää kirjoitettavaa.

Tämä ensimmäinen vuosi Kaksplussalla ei ole ollut tahdiltaan mikään loistava, koska kahdeksan kuukautta meni hankalahkon raskauden ”kourissa”, ja vauva-aika ei ole refluksin takia ollut pilvillä tanssimista. Yritän silti ehtiä kirjoittamaan mahdollisimman paljon, koska ihan kaikkein parasta blogissa on se, että vuosien päästä sitten on ihana lukea näitä muistoja. Nyt vauvan kasvaessa ja kehittyessä olen lukenut tosi paljon vanhoja juttuja aiemmilta vauvavuosiltamme ja se on ollut mahtavaa! Olen kirjoittanut blogiin niin paljon kaikkea, mitä olen jo unohtanut, mutta lukiessa tulee sellainen ”ainiin, tää oli mahtavaa”. Blogiin kyllä on tullut kirjoitettua paljon enemmän kuin yhteenkään vauvakirjaan ikinä mahtuisi. Tämä on ihana muisto koko perheelle! Sen takia on mun mielestä tärkeää taltioida ne huonommatkin hetket, kuten sairastelut, nukkumattomat yöt ja muut arkea varjostavat jutut. En halua sitten vanhuksen lueskella kiiltokuvaelämää ja miettiä, että oliko se muka oikeasti tuollaista, vaan haluan pystyä samaistumaan täysin kirjoituksiini ja muistaa, että kaikki ei todellakaan ollut helppoa, mutta kaikesta selvittiin.

Seuraavalta vuodeltani Kaksplussalla odotan vielä enemmän. Täällä erityisen hienoa on ollut yhteisöllisyys, muiden tukeminen ja se, miten olen aina saanut apua ja tukea tekemiseen vaikeiden aikojen keskellä. Tulevana vuotena odotan samaa, mutta lisäksi odotan itseltäni parempaa panostusta ja uutta otetta! Vauvan kasvaessa refluksi helpottaa koko ajan ja meidän arki muuttuu helpommaksi ja odotan innolla pääseväni kirjoittamaan vauvan kehityksestä ja kaikesta mahdollisesta. Odotan erityisen innolla sitä, että saataisiin hänet oppimaan nukkumaan päiväunia niin, että niiden aikana voisin vaikka tehdä juuri tätä blogia. Mutta vaikka vauvan hoitaminen ei ”helpottuisikaan”, muokkautuu meidän rutiini koko ajan sujuvammaksi, kun totutaan koko perhe tähän uuteen elämään. Sekin tietenkin tulee helpottamaan, että alle 3 kuukauden päästä vauva ei enää tulekaan olemaan täysimetyksellä, vaan minä voin puuhailla myös omia juttujani, kun Topias syöttää vauvaa. Tai vahtii vauvan syömistä, riippuen siitä, millaiseen muotoon me niiden kiinteiden kanssa päädytään. Tämä on vain yksi niistä aiheista, joista malttamattomasti odotan pääseväni kirjoittamaan!

Kaksplus on tosiaan perhemedia ja sopivasti pääsen nyt jakamaan tänne ihan kaiken. Ensimmäinen vuosi oli lapsettomuushoitoja, raskautta ja elämää vastasyntyneen kanssa. Toinen vuosi tulee olemaan vauvan kehitystä ja taaperon ensiaskeleita. Ja kuka tietää, mitä vielä elämä tässä heittää eteen. Mutta sylit auki otetaan kaikki vastaan!

Kiitos Kaksplussalle ihanasta ensimmäisestä vuodesta! Kiitos ymmärryksestä ja joustosta raskauspahoinvointien ja väsymyksen keskellä, ja kiitos mahdollisuudesta päästä tekemään kaikkea mahtavaa!

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Hyvännäköinen takki! Mistä se on? 🙂

Avatar

Milloin kirjoitat kolmannen polttaripostauksen? Ja loput hääjutut? 🙂

Avatar

Ihanaa kun kirjoitat! Blogiasi on todella kiva lukea.

Avatar

Mistä lapsettomuushoidoista puhut?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä