10 FAKTAA MEIDÄN VAUVASTA

1. Hän vihaa aivastuksia! Aina kun aivastan, hän hätääntyy. Omat aivastukset eivät haittaa, mutta muiden aivastukset ovat pelottavia, myös koiran.

2. Hän tykkää tuijottaa baby shark -videoita, sillä saa hetken rauhaa vaikka ruoanlaittoon. Ei ideaalia, mutta minkäs teet, kun olisi kiva joskus syödä ja käydä vessassa, eikä oikein muu kiinnosta.

3. Jos en saa häntä millään rauhoittumaan, tehokkain keinoni on vaatteiden riisuminen olohuoneessa tai olkkarissa. Jos riisun ne makkarissa, hän luulee, että vaihdan vain vaatteita, mutta jos riisutaan muualla, hän luulee, että nyt mennään pesulle ja alkaa nauraa onnellisena. Usein sitten vienkin hänet kylpyyn, kun en halua tuottaa pettymystä. Joskus harhautan ja keksin sitten jotain kivoja leikkejä siinä ilmakylvyn kera.

4. Välillä hän ei halua tuttia, eikä tissiä, vaan etenkin väsyneenä hän haluaa syödä tuttitissiä. Laitan siis tutin nännin kohdalle ja hän nappaa tyytyväisenä siitä kiinni. Mitenkään muuten ei kumpikaan kelpaa. Sitten hän syö sitä tuttia ihan kuin söisi tissiä, kunnes hän alkaa nukahtaa, jolloin vaihdan tutin nänniin ja hän alkaa syödä kunnolla.

5. Vaikka refluksi on alkanut helpottaa, vauva viihtyy parhaiten pystyasennossa ja ollaan vaunuissakin työnnetty tyyny patjan alle kohottamaan, jotta hän näkee ympärilleen. Hän hermostuu aina, jos ei näe ympärilleen. Jos hän herää vaunuista niin, että kuomun peittona on vaikka harso, hän saa kohtauksen, kun ei heti näe ympäristöään. Hänelle on tärkeää aina nähdä kaikki.

6. Vauvan lempilelu on isoveljen vanha robotti. Se on pehmeä ja siinä on kaikkia vimpaimia, mitä on kiva pureskella.

7. Vauva syö mieluiten tuttia niin, että hän työntää samalla toisen käden sormet suuhun toisesta suupielestä, ja pitelee toisella kädellä tuttia toisessa suupielessä.

8. Vauvan lempiviihdettä on katsoa siskon ja veljen esityksiä. He aina keksivät hänelle vaikka mitä upeita esityksiä, joihin liittyy asuja, laulua, tanssia, kärrynpyöriä ja vaikka mitä. Vauva tuijottaa heitä niin kauan kuin he vain jaksavat esiintyä!

9. Vauva tykkää kuvien ottamisesta kameralla. Kamera on hänen mielestään mielenkiintoinen, mutta puhelin ei! Aina, jos otan puhelimen esiin, kun yritän kuvata häntä, hän vakavoituu ja lopettaa sen, mitä ikinä yritin kuvata.

10. Vauva vaatii sataprosenttista huomiointia. Hän haluaa, että hänen kanssaan keskustellaan ja katsotaan silmiin. Jos yrität samalla katsoa puhelinta tai telkkaria, hän kyllä huomaa ja hermostuu heti. Hän haluaa olla huomion keskipiste!

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

on kyllä niin suloinen vauva teillä <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi