ISOSISKO KERTOO

Meidän perheessä on maailman paras isosisko, jota jaksetaan ihmetellä joka päivä! Hän hoitaa vauvaa niin hienosti ja aidosti välittää. Aina pyytäessä hän tulee auttamaan, mutta hän myös itse pyytää, että saako hän ottaa vauvan syliin, tai pukea, tai mitä vaan. Viikonloppuisin, kun hän kuulee meidän makkarista vauvan ääniä, hän tulee hakemaan vauvan olkkariin ja jättää meidät kahdestaan sänkyyn makailemaan. Vauvan ilme oikein syttyy aina, kun isosisko tulee hakemaan hänet! Sisko on selkeästi vauvalle tosi tärkeä, ja vauva siskolle. He ovat niin ihana pari!

Pitkä yritysaika antoi meille jotain hyvää, sillä on ihanaa, kun esikoinen on jo näin iso tyttö. Hän on vielä kahdeksanvuotiaana ikäistään kypsempi monessa suhteessa. Hän on ollut pienestä asti sellainen tasainen, rauhallinen, rakastava, hellä ja herkkä luonne, joka haluaa aina muille hyvää ja pyrkii auttamaan kaikkia. Vaikka tietenkin hänelläkin on nyt esimurkkuna omat kiukuttelunaiheensa, on hän kuitenkin aina ollut todella ”helppo” lapsi, ja sellainen tyyppi, johon voi aina luottaa. Hänestä tulee olemaan meille ja suvun lapsille iso apu lastenvahtina sitten tulevaisuudessa!

Meidän ihanasta isosiskosta niin syvästi iloisena halusinkin nyt kysyä häneltä muutaman kysymyksen aiheeseen liittyen, jotta hän saa ”itse” vähän kertoa teille siitä, millaista on olla isosisko!

Muistatko vielä sitä, kun meidän keskimmäinen oli pieni? Mitä kaikkea teitte yhdessä? 

No ku meil oli yhteinen huone, niin muistan ku leikittiin autoilla päiväkotia. Ja sit me pienenä aina leikittiin petseillä. Mut en muista sitä, kun Nomppu on ollut ihan pikkunen.

Millaisissa asioissa olet auttanut keskimmäistä?

Oon auttanut sitä ettii sen puhelinta, ja siivoamisessa, ja auttanut ettii kaikkii juttui, mitä se on hävittänyt. Ja oon antanut sille mun ilmapallon, kun sen meni rikki.

Olisitko mieluummin isosisko vai pikkusisko?

Isosisko.

Miltä tuntui, kun kuulit, että meille tulee vielä vauva?

Kivalta, ajattelin et se vauva on varmaan kiltti.

Mikä on vauvassa parasta?

No se ku se on niin kiltti. Joskus.

Mitä tykkäät tehdä vauvan kanssa?

Leikkiä, näyttää sille leluja ja laulaa.

Miten elämäsi on nyt erilaista, kun on kaksi pikkuveljeä?

No en oikein tiiä. Silleen et tääl kotona koko ajan joku huutaa tai kiljuu tai itkee.

Mitä odotat pääseväsi tekemään vauvan kanssa, kun hän kasvaa?

No mä luulen et siitä tulee simmonen ku Nomppu et se suostuu leikkii mun kans petseillä ja kaikkee, niin se on sit kivaa.

Tykkäisitkö olla isompana lastenvahtina muillekin lapsille?

Joo! Ois kivaa saada hoitaa kaikkia, kun se on kivaa.

Miten hoidat vauvaa?

Vaihdan sen vaippoja, leikin sen kanssa, laulan sille, oon laittanut sille ulkovaatteet tai tavalliset vaatteet päälle ja lohdutan kun se itkee, ja pidän sitä sylissä.

Mikä on parasta isosiskona olemisessa?

No se kun saan vahtia pienempiä.

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Hei. Sillon kun kerroit lapsille että olet raskaana ja he eivät siinä ainakaan halunneet sisarusta. Oli video. Jäin sillon miettii ku vauva synty et miten ottivat asian. Oon kyllä huomannu et ihan hyvin. Oliko se pelleilyä sit vaan vai muuttuko mieli jossain vaiheessa. Olisi ollut kiva tietää missä vaiheessa hyväksyivät että vauva tulee.

Avatar

Itse olin lapsena samanlainen pienempien sisarusten innokas hoitaja, mutta oikeasti koin sen vain velvollisuudeksi. Tein sitä vain, koska näin että äiti on väsynyt ja aloin pienemmille sisaruksille varaäidiksi. En missään nimessä sano että Avan kohdalla on välttämättä näin, mutta omiin kokemuksiini vedoten muistakaa herkästi puuttua siihen jos hän ottaa ikäisekseen liikaa vastuuta. Monesti meille kilteille, rauhallisille ja herkille esikoistytöille terapeuttini mukaan käy näin.

Avatar

olipas herttainen kommentti. Mikä meitä vaivaa 😶

Oletko ajatellut että kaikki eivät joudu ravaamaan terapiassa sen vuoksi, että ovat hoitaneet pienempiään lapsena 🤦‍♀️

Avatar

Hienosti ymmärretty pointti!👍 Kiitos kysymästä, mikään ei _meitä_ vaivaa. Ja jos haluat tietää, niin en käy terapiassa sen vuoksi että olen hoitanut sisaruksiani, vaan ihan muista syistä. Asiaa on ohimennen vain siellä sivuttu. Kommenttini tarkoitus oli se, että vanhempana kannattaa tarkkailla että lapsi ei saa liikaa vastuuta, vaikkakin vastuu itsessään on hyvä asia oppia. Sisarukset on rikkaus ja se että saa olla isosiskona tai isoveljenä vaikuttamassa pienen ihmisen elämään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä