KUN TEKEE NIIN HITOSTI MIELI – IKÄVÄ SEKSIÄ

Mulla on niin kova ikävä aktiivista seksielämää! Ja kun kerran olen superavoin ihminen, enkä häpeä seksuaalisuuttani, niin mitäs muutakaan tekisin kuin kirjoittaisin aiheesta.

Täytyy sanoa, että kun joskus vuosia sitten sanoin, ettei lapset ole mikään tekosyy seksin määrän vähenemiseen, en yhden, tai kahden pikkulapsen vanhempana osannut ajatella, kuinka erilaista elämä on kolmen ihan eri ikäisen lapsen kanssa. Nimittäin ei ole enää todellakaan helppoa aikatauluttaa seksiä mukaan elämään! Ja kyllä, se tosiaan on aikatauluttamista, sillä ei ole kauhean kivaa, kun aina kesken kaiken lapset soittaa ovikelloa, vauva herää ja huutaa tissin perään, eikä kukaan nuku päikkäreitä. Ja perhepedissä samalla imettäen seksin harrastaminen ei oo ihan mun juttu.

Kuvat: Jere Satamo

Meillä tosiaan nukutaan perhepedissä, enkä haluaisi siirtää vielä vauvaa omaan sänkyyn. Ei sen puoleen, ei meillä vielä olekaan pinnasänkyä. Vauva syö vielä öisin useampaan otteeseen ja on niin helppoa, kun vauva nukkuu ihossa kiinni ja voin vain työntää tissin suuhun ja jatkaa unia. Ei tarvitse nukuttaa, nousta, nostaa tai tehdä mitään muutakaan, vähän vain vedän vauvaa lähemmäs ja voila. Tällä tavoin ehdottomasti saadaan parhaiten nukuttua. Mutta ei kiitos seksiä perhepedissä, yh. Olen yrittänyt nukuttaa vauvaa muualle, jotta saataisiin yön ensimmäinen pätkä olla sängyssä kahdestaan, mutta hän vain herää kesken kaiken.

Sillon joitain vuosia sitten, kun esikoinen ja keskimmäinen olivat pieniä, ei tarvinnut miettiä tällaisia, kun he eivät ole ikinä nukkuneet perhepedissä. Kaiken lisäksi he molemmat nukkuivat aina pitkiä säännöllisiä päikkäreitä parvekkeella, mikä oli tietenkin päivän paras hetki postauksen aihetta ajatellen. Oli paljon helpompaa, kun molemmat olivat samaa ikäluokkaa, sitä päiväunia kaipaavaa pientä väkeä, joka vahingossa huoneeseen astuessaankaan eivät ymmärtäneet, mitä näkivät. Pieni ihminen ei kyseenalaistanut sitä, että isi antaa äitille halia, tai että äitillä oli pahassa paikassa pipi, mitä isin piti tarkistella tarkemmin. Valitettavasti nyt vain on saavutettu se ikä, että lapset jo ymmärtävät näkemänsä, ja edelleen öisin esim painajaiseen herätessään ilman varoitusta heittävät makkarin oven auki, eivätkä selitykset pipin puhaltamisesta enää toimi.

Kyllä, meillä tosiaan on aina ollut aktiivinen seksielämä, ja seksi on mulle tosi tärkeää. Ja kahden pienen lapsen kanssa on väkisinkin tullut niitä kertoja, kun lapsi on hiljaa hiipinyt yöllä makkariin ja yhtäkkiä kesken touhujen nilkkaasi koskettaa ylimääräinen käsi. Mutta en halua aiheuttaa lapsille mitään traumoja ja nyt lasten ollessa isompia, olemme olleet varovaisempia. Vauvan syntymään asti ei kuitenkaan ollut mitään ongelmia ja vasta nyt tämän kuopuksen myötä on joutunut oikein aikatauluttamaan seksiä.

Vauva ei nuku päivisin kunnon unia, ja Topiaksen työpäivän jälkeen, jos vauvan saisikin vähäksi aikaa nukahtamaan parvekkeelle, on meillä kotona sitten kaksi muuta lasta, jotka ramppaavat edestakaisin kodin ja kavereiden väliä, eikä täällä ole ikinä rauhaa. Silloin jos molemmat isot ovat varmasti poissa, on vauva aina kuitenkin kotona. Seksiin soveltuvat hetket ovat siis erittäin kiven alla, enkä todellakaan halua tottua näin hiljaiseen seksielämään, joten jotain on pakko tehdä asialle. Pieni kynnys on kuitenkin siinäkin, että soittaisin äidilleni, että voisitko hei tulla ottamaan kaikki kolme lasta vaikka kauppaan mukaan hetkeksi, että päästään panemaan.

Eniten tässä nyt on tuntunut järkevältä se sänky, mutta muita tilannetta parantavia tekijöitä olisi yöimetyksestä vieroittaminen ja vauvasta enemmän irrottaminen. Vauva ei tosiaan ole ollut ikinä yökylässä, ja hoidossakin vain harvoi ja pari tuntia kerrallaan, kun on ollut jotain menoa. Olen tässä vauvassa enemmän kiinni kuin aiemmissa ja sekin tuo omat hankaluutensa tähän. Aiemmat lapset olivat tämän ikäisenä jo säännöllisesti yökylässä ja saatiin paljon omia rauhallisia iltoja ja aamuja. Nyt en vain ole millään raaskinut laittaa vauvaa hoitoon, etenkin, kun kerran imetän vielä yöt. Mikä tässä siis olisi paras ratkaisu?

Lähdetäänkö nyt hankkimaan sänkyä ja vieroitetaan yötissistä pikkuhiljaa? Vai aletaanko laittaa vauvaa enemmän hoitoon, kun kiinteät vähentävät tissin tarvetta? Ja jos siirretään vauva omaan sänkyyn, hän on kuitenkin meidän makkarissa, joten ei sekään ole ihan täyttä elämää, kun pitää keskittyä olemaan herättämättä vauvaa. Seksi on aina ollut mulle tosi tärkeä osa elämää, ei vain parisuhdetta. Mulle on ollut tärkeää saada nimenomaan hyvää seksiä, eikä vain jotain seksiä. Siitä meidän parisuhdekin sai alkunsa, kun vihdoin löysin jonkun, jonka kanssa ei tarvinnut itse huolehtia omasta orgasmista, joten tietenkin jäin hakemaan sitä lisää. Haluan tuon ihanan aktiivisen seksielämän takaisin, kun muuten kaikki olisi kohdallaan, mutta vauva on aikamoinen cockblocker.

Vanhemmuus ei ole mikään syy seksin loppumiselle, mutta hitto sentään kyllä se tekee siitä paljon vaikeampaa. Hyvästi ne ajat, kun voit vain nostaa toisen keittiön pöydälle yllättäen kesken päivän. Onneksi ne ajat ovat kuitenkin joskus vielä uudestaan edessä, mutta niitä odotellessa pitää löytää uusia tapoja saada kahdenkeskistä aikaa.

Miten teidän seksielämänne on käynyt lasten myötä? Ovatko lapset yllättäneet kesken kaiken, vai ollaanko me ainoita, joille nämä tilanteet ovat tulleet tutuksi?

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

Ilmottaudun hoitajaksi👋🏻😅😉 siis lapsille. Tiedän kuinka rankaa toi himo on. (Yh ollut koko ikäni, toisin kyllä vain yhdelle lapselle). Mutta ihan pokkana olen pyytänyt kotain häntä katsomaan että pääsen nauttimaan.
Onko ystäväpiirissänne ketää jolta kysyä? Tämä voisi pelastaa. Ihan vaikka tunniksi puistoon kaikkien kanssa tai jotain😉 toivottavasti saatte kohta tosianne.

Avatar

Lukko makuuhuoneen oveen! Hyvin simppeli ja halpa ja helppo ratkaisu. Ei minkään ikäisten lasten kuuluisi koskaan todistaa vanhempiensa seksiä. Ei lapsia tarvitse hoitoon laittaa seksin takia.

Avatar

Nimenomaan ovi lukkoon.. Meilläkin pidetään ovi lukossa sen aikaa.. Meillä oli muistaakseni vauva ihan pinnasängyssä nukkumassa

Avatar

Huvittavaa, että juuri tänään (itse ruokiksella saaneena) mietein tätä, et sulta ei ole tullut postausta tästä aiheesta tämän viimeisen lapsen jäljiltä! Meillä siis ala-asteiköiset lapset ja todellakin vaikeampaa kuin pikkulapsiaikana. Nyt noi pirut jo tajuu ja valvookin myöhemmälle. Mutta siis vuorotyö, lapset koulussa-ainoo sauma. Mutta loppukaneetiksi. Ei se määrä vaan laatu! Lasten saamisen jälkeen me naiset vaan tullaan paremmiksi!

Avatar

Otatte yhteisen suihkuhetken, lapsille ohjelmaa pyörimään ja isommat voi sitten katsoa pienemmän perään 😉

Avatar

Onhan se vähentynyt, mutta kyllä me aika ja paikka keksitään kun halut iskee päälle 😁
Ja luojan kiitos ei ole kumpikaan lapsista yllättänyt kesken puuhien. Paras paikka pikasille on lukittu wc 😘

Avatar

Onhan se vähentynyt, mutta kyllä me aika ja paikka keksitään kun halut iskee päälle 😁
Ja luojan kiitos ei ole kumpikaan lapsista yllättänyt kesken puuhien. Paras paikka pikasille on lukittu wc 😘

Avatar

Meillä lapset 5v ja 7v, kolmas tulossa. Meillä seksiä harrastetaan sillon kun sitä tekee mieli. Millon vessassa, suihkussa, mutta useimmiten ihan sängyssä. Meille asennettiin makkariin ja suihkuun lukko että ”aikuisilla mahdollisuus keskustella rauhassa”, kun oli myös lapsilla tapana seurata mua kun hai laivaa. Saa nähä mitä vauvan myötä käy. Haluan kuitenkin uskoa, että hätä keinot keksii 😉

Avatar

Liika seksin salailu on mun mielestä typerää. Meillä on pyritty siihen että seksi on luonnollinen asia, mutta tietenkin niin että siihen toivotaan omaa rauhaa. Meillä sekstaillaan vain päivisin ja illalla, yöt on nukkumista varten pääosin, koska kuopus nukkuu vielä perhepedissä ja muutenkin seksi on aamulla/päivällä/illalla parempaa kun ei ole vielä ihan väsymyskoomassa! Lapsia on viisi, ikähaarukka teineistä 3 vuotiaaseen. Ja joo, kyllä lapset sammuttaa lähes kaiken spontaaniuden, mutta näillä on menty jo 15 vuotta. Kyllä nuo on siihen tottunut että välillä on makkarin ovi lukossa ja orgasmin hetkellä ääniäkin kuuluu😉 eivät ole mitenkään traumatisoituneet. Päin vastoin. On hienoa kun seksi ei ole mikään tabu meidän perheessä. Jopa teinityttö on aika avoimesti jutellut äidille seksiaiheistakin, mitä me vanhemmat pidetään todella isona voittona. Seksi on kaunis ja terveellinen asia, ei mitään hävettävää toimintaa vaan täysin luonnollista.
Kun lapset oli pienempiä, ja vielä edelleenkin tulee välillä yllätetyksi mutta se on vaan elämää se.
Onhan ennenkin, tai varsinkin silloin, nähty pienissä torpissa koko elämän kirjo, miksei sitten nyt?
Onneks lapset kasvaa, muutaman vuoden päästä mutsillakin helpottaa😊 vaikka juu, tiedän, se tieto ei tän hetken panetuksessa paljon auta😕

Avatar

Meillä on 6.5v, 2.5v ja 8kk lapset, ja ikinä ei perhepeti oo tullu kyseeseen, lapset nukkuneet pinniksessä n. 1v asti vanhempien makkarissa ja sit siirtyneet omaan makkariinsa.. Seksiä harrastetaan sillon ku ehtii tai jaksaa, yleensä sillon ku lapset ovat kaikki nukkumassa😅 paristi on esikko yllättänyt sänkyhommista, selityksiä joutunut keksiin millon mitäkin😅 mut lapsen ollessa läsnä, edes nukkuvana, en kyl pystyis peitto heiluttaa, yäk.

Avatar

Ollaan miehen kanssa puhuttu, kun melko saman tyyppisten ongelmien kanssa painittu, että aika karseaa, kun edessä on vielä sekin jakso, kun molemmat isot on teinejä, eivätkä käy tyyliin ikinä nukkumaan. Vielä nyt meillä nukkuu kaikki lapset yhtäaikaa väh. 23-01 völillä, pienin kylläkin meidän makkarissa, mutta omassa nurkassaan. Omista yöunista viitsii aina välillä tinkiä kyllä.

Avatar

Rohkea teksti, kiitos!

Avatar

Meillä seksin vähentymisen syynä on vuorotyö. Minä teen aamuvuoroa pelkästään (töihin klo 06) ja mies tekee pelkkää iltaa (töihin klo 14). Nähdään arkena vain sillon kun tehdään läpystä vaihto ovella, toinen tulee ja toinen lähtee. Viikonloppuisin on sitten aikaa enemmän. Aikaisemmin seksiä ollut n. 3-6 kertaa viikossa, nyt hyvä jos 2 kertaa saadaan aikaseks. Viikonloppuja rajottaa sitten melkein teini-ikäinen lapsi. Lapsen nukkumaanmennessä olen itse jo ihan väsykoomassa niin en jaksa viikonloppuiltaisin harrastaa seksiä. Olen huono nukkumaan niin en saa viikolla kunnolla nukuttua ja viikonloppuisin haluan nukkua mahdollisimman paljon. Harrastamme enimmäkseen salaisia pikaisia sängyssä lapsen pelaessa kuulokkeet päässä pleikkaria. Ikävä on sitä kunnon seksielämää mutta kaikkeen tottuu valitettavasti.

Avatar

Meillä toimii tämmönen kaava:

Illalla kun kaikki on yhdessä syöneet iltaruuan, laitetaan lastenohjelma päälle ja lapset laitetaan telkkarin ääreen. Ei tarvi kysyä kahdesti, kunhan on hyvä ohjelma, esim Yle Areenasta löytyy 🙂 Voisitte laittaa vauvsn makoilemaan viltille ja pyytää samalla isompia sisaruksia viihdyttämään vauvaa n. 10-20 min vauvan leluilla samalla kun katsovat ohjelmaa. Muistakaa lopuksi kehua kuinka hienosti viihdyttivät vauvaa.

Siinä teillä olisi 10-30 min aikaa harrastaa seksiä. Usein sanon lapsilleni että ” Isi antaa selkähierontaa tms hierontaa ja me ollaan hetki rauhassa makkarissa.” Lapsi ymmärtää siis antaa rauhan. Voi laittaa musiikkia soimasn tarpeeksi isolla makkarissa, niin jos tulisi pikkuisia ääniä seksin aikana ne peittyvät musiikilla. Ja jos makkarin oveen asentaa lukon / säpin lapset eivät voi vahingossakaan avata ovea, kun haluatte olla rauhassa.

Kokeilkaa ihmeessä, tämä toimii meillä hyvin ja ei ole tarvetta erikseen pyytää tuttavia lastenhoitajaksi. Voi harrastaa seksiä spontaanisti kun mieli tekee 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä