SUPERIHANIA UUTISIA VAUVASTA

Meidän kuopuksen päivärytmi on ollut vähän hankala, kuten täällä olen kertonut, kun hän ei ole suostunut ikinä nukkumaan päikkäreitä muualla kuin sylissä, ja ihan kiinni tississä. Jonkun aikaa sitten aloin onnistua nukuttamaan häntä sitteriin koko ajan heiluttaen, mutta ihan parasta olisi saada kunnon päikkärit parvekkeella, että voi samalla rauhassa tehdä ruokaa tai siivota, tai käydä vaikka suihkussa. Oon sinnikkäästi yrittänyt saada häntä nukkumaan vaunuissa, kun meidän molemmat aiemmat lapset veti aina niin ihania neljän tunnin päikkäreitä vaunuissa, enkä halua hyväksyä, ettemme nyt voisi päästä samaan. Nyt alkaakin vihdoin näyttää siltä, että tästä on jotain hyötyä! Nimittäin vauva on jo kaksi kertaa nukkunut parvekkeella päiväunet. En siis laske mukaan niitä aiempia yrityksiä, kun hän on nukkunut 5-10 minuuttia. Viime viikolla sain vauvan nukkumaan 45 minuuttia parvekkeella, ja tänään hän nukkui tunnin ja 50 minuuttia! Siis aivan mahtavaa! Kävin koko ajan tarkistamassa, että hengittääkö se varmasti, kun en voinut uskoa tätä. En sitten alkanut tehdä mitään käyttääkseni sen ajan hyödyksi, koska oletin vain k0ko ajan, että kohta se kuitenkin herää tuolta, mutta jos tämä trendi nyt jatkaa kasvuaan niin mähän voisin tehdä päivisin jotain muutakin kuin 24/7 joko viihdyttää, hoitaa tai nukuttaa sylissä vauvaa. Jee!

Ei sillä että valittaisin, mielelläni hoidan päivät pitkät ja tämä vauva on ihanan helppo ja rauhallinen. Mutta hän on myös tosi huomionkipeä, joten tuntuu hyvältä olla hetki ihan vain ilman vauvaa. Ja olisi kivaa joskus saada siivottua ja kokattua, että lapset eivät joutuisi odottamaan aina ruokaa ikuisuuden, ja että täällä olisi joskus edes sen verran siistiä, ettei koko ajan kompastu johonkin tavaraan.

Tähän uniin on melko saletisti vaikuttanut syöminen, siis kiinteiden. Nimittäin tänään ennen noita superunia vauva veti aiemmista maisteluista täysin poiketen koko pussillisen sosetta, ja sitä ennen oli siis syönyt toisen tissin, ja soseen jälkeen söi vielä toisen. Oli maha siis kerrankin niin täynnä, että malttoi nukkua. Hänhän on aina syönyt rintaa vähän kerrallaan ja tiheästi, niin ei kai siinä ehdi mitään pitkiä unia nukkuakaan, kun nälkä yllättää kesken. Elättelen siis toivoa, että jatkossa hän alkaisi lounaan jälkeen nukkua päiväunet aina vain paremmin! Jee!

 

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Emmanuel

Avatar

Nii mikä tän vauvan nimi olikaan?

Avatar

Täällä kans yksi super huono nukkuja ja viihdytystä kaipaava 7kk poju. Öisin herätään ainakin 6 kertaa ja päivisin nukutaan vain liikkuvissa vaunuissa. Erehdyppä sitomaan kengän nauhat niin jo poika herää. 😅 Ihan yksittäisiä kertoja on vetänyt paikoillaan olevissa vaunuissa reilu tunnin unet. Nyt treenataan, että nukkuis sohvalla ja tänään nukkuikin miltein jo tunnin! Tosin itse vietin tämän ajan pojan näkyvissä hyvin epämukavassa asennossa. En uskaltanut liikahtaa, kun varmana olisin saanut aikaiseksi jonkun herättävän äänen. 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä