LÄHDÖN AIKA

Olimme tänään Helsingissä kummityttömme synttäreillä ja Topias autossa äsken sanoi, että kun tehtiin lähtöä niin Iina oli hänelle vielä sanonut, että tsemppiä ja jaksamista nyt siihen opiskeluun, vaikka tuleekin varmaan olemaan tosi rankkaa olla erossa Voldesta. Ja jep, niin tulee!

Meidän kaikki läheiset tuntevat Topiaksen hyvin ja useimman ensimmäinen kysymys onkin ollut, että ottaako se koiran mukaan, ja miten se pärjää ilman koiraa. Ja Topias itse miettii ja jännittää, että miten koira pärjää ilman häntä. Eiköhän se elossa selviä, mutta mielenosoitusta saattaa olla ilmassa. Aina kun olemme olleet vaikkapa ulkomailla ja Volde on ollut hoidossa, hän on selkeästi osoittanut mieltään palatessamme. Ensin hän tulee innoissaan tervehtimään, koska luoja kiitos ne tuli takaisin, mutta sitten hän vähän vetäytyy kuoreensa, eikä tule syliin tai muuten lähelle ja leikkimään, vaan mököttää yksinään kauempana. Aina sitten poissaolon pituudesta riippuen parissa päivässä tai viikossa hän on palannut normaaliin, mutta selkeästi kyllä osaa kaivata meitä.

Mulle tulee itsellenikin ikävä Voldemortia, kun huomenna vien hänet hoitoon, mutta minä sentään pääsen käymään koko ajan katsomassa häntä, kun taas Topias ei. Olen yrittänyt miettiä keinoja pitää Volde kotona, mutta koiran ja vauvan rytmi menee niin pahasti ristiin, että ei aamu- ja iltalenkeistä tule mitään ja siitä kärsii vain molemmat. Ja Volde on aina onnellinen mammalla, missä hän saa nukkua sängyssä ja pääsee juoksemaan maalla ulkona vapaana. Ja on sitten koirakaverikin, ja kissanpentuja peloteltavana. Onhan hänen mukavampi olla tutussa paikassa rentoutumassa, eikä kotona ihmettelemässä, kun äiti ravaa koko ajan edestakaisin, eikä ehdi tarpeeksi huolehtia hänestä, ja vaikka kuinka odottaa oven edessä, se isi ei vain tule takaisin.

Huomenna aamulla aikaisin Topias sitten lähtee Tampereelle ja meillä on molemmilla aika outo fiilis. Kymmenen vuotta ollaan oltu yhdessä, eikä olla oltu näin paljon erossa sen jälkeen, kun olin 2010 au pairina Saksassa. Topiaksella on vielä kaikki tekemättä ja niin on mullakin. Meidän piti ajoissa lähteä tänään takaisin kotiin, jotta ehditään valmistella kaikkea, mutta eihän me sitten maltettu, kun nähdään ihan liian harvoin, ja täällä me edelleen ollaan kotimatkalla. Menee siis kaikki aika myöhäiseksi, eikä todellakaan tule mitään rauhallista viimeistä iltaa ennen opiskelun alkua, mutta ehditään ehkä sitten ensi viikonloppuna rentoutua, kun Topias tulee kotiin. Voidaan puhua ensimmäisestä viikosta erossa, miettiä tulevaa ja suunnitella arjen kulkemista kotona yhdessä makaillen. Onneksi mulla on viikolla mukavaa tekemistä, etten olisi niin yksinäinen. Kyllä tämä tästä!

 

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Mitä Topias alkaa opiskelemaan? 🙂

Avatar

Miksi Topias ei siis ota koiraa mukaansa?

Avatar

Ottaa koiran mukaan! Tommonen pieni mukana kulkeva koira vielä suht helppo kaveri asuntolaan tms. pieneen asuntoon.👍😊 jos koira siis itse pärjää koulussa olo ajan yksin. Ois Topiaksellakin jokin rakas uudessa arjessa.🐩

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä