KIELILUOKKAOPISKELUA – TAAS!

Tuntuu, että ollaan ikuisuus jännitetty keskimmäisen alkavaa koulua, mutta nyt jännitys on vihdoin ohi! Valintakoetulokset tulivat tänään postissa ja meidän keskimmäinen on hyväksytty toivomalleen kieliluokalle! Hän on niin onnellinen ja me olemme niin ylpeitä ja helpottuneita. Arkemme tulee olemaan huomattavasti helpompaa, kun lapset käyvät samaa koulua. Voin kuskata heitä yhteen paikkaan ja suurimmaksi osaksi he pystyvät kulkemaan bussilla sitten yhdessä. Niin mahtavaa!

Meillähän siis tosiaan esikoinen opiskelee myös kieliluokalla ja 2018 koulun alkaessa keskimmäinen ilmoitti, että hän haluaa myös tuonne kouluun, ja hän piti päänsä. Vaikka puhuttiin taas siitä, että sieltä ei sitten tunne ketään ja kaikki kaverit menevät lähikouluun, hän halusi mieluummin kieliluokalle. Ja hän odottaa koulun alkua niin innoissaan!

Ollaan oltu esikoisen kanssa todella tyytyväisiä päätökseemme kieliluokalle hakemisesta ja nyt ollaan vielä tyytyväisempiä, kun pian on kaksi lasta samassa ohjelmassa!

Kuusivuotias aloittaa sitten koulun elokuussa ja kaiken muun uuden lisäksi arkeen tulee mukaan uusi kieli. Hän tosin on jo vähän opetellut kotona, kun kerran siskolta tarttuu sitä sun tätä, mutta tuleehan siitä todella jännää. Kieliluokkaopiskelu tekee koulunkäynnistä myös monella tapaa mielenkiintoisempaa, kun koulunkäyntiin otetaan mukaan sitä vierasta kulttuuria.

Nyt kun meillä on takana jo melkein kaksi lukuvuotta kieliluokkaopiskelua esikoisen kautta, tuntuu vähemmän jännittävältä, kun keskimmäinen aloittaa koulun. Tiedetään, mitä odottaa, eikä kaikki ole enää uutta, joten omasta puolestamme emme enää niin jännitä, mutta tulevan koululaisen puolesta tietenkin jännittää! Olen tottunut siihen, että hän on perheen vauva, joten tuntuu todella vaikealta ajatella, että hän on pian koululainen.

Odotamme kaikki syksyä todella innoissamme, etenkin nyt kun sydämeltä on vierähtänyt iso kivi, eikä tarvitse enää jännittää valintakoetuloksia. Paljon onnea meidän reippaalle kuusivuotiaalle!

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Ihana eskarilaisen hampaaton hammasrivi näkyy 😀 Onnea koulupaikasta! <3

Avatar

Minkä kielen kieliluokalle haitte? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä