VAUVAN TAIDOT JA KEHITYS

Meidän vauva on jo ihana, taitava 7 kuukautinen hassuttelija. Aloin miettiä, että pitäisi listata vahingosta viisastuneena johonkin ylös kaikkia hänen etappejaan, kun aiempien lasten kanssa ei ole muisti pitänyt, ja päädyin tekemään hänen taidoistaan sitten excel-taulukon! Nyt on ainakin kaikki tallessa ja helppo lisätä uusia taitoja, kun niitä opitaan. Vauvahan osaa tietenkin vaikka mitä muutakin, mutta lisäsin tähän taulukkoon tuollaiset perusjutut, joita sitten lapset itsekin ovat isompana kyselleet, että koska minä opin sitä ja tätä. Onneksi mulla on tämä blogi, niin täältä olen aina pystynyt etsimään sitten niitä vanhoja juttuja, että on kuitenkin jotain tallessa.

Mun mielestä tähän on näppärä koota näitä, kun meillä ei tällä kolmoselle edes ole vauvakirjaa, ja aion sitä täytellä sitten joskus myöhemmin. En ole yhdestäkään lapsesta täyttänyt vauvakirjaa, kun elämä on ollut edelliset 8 vuotta niin hektistä, mutta aion kaikkien kirjat täyttää sitten huolella joskus myöhemmin, kun minulla on aikaa. Olen onneksi tosiaan kirjoittanut blogiin ylös kaikkea, ja lisäksi mulla on Facebookissa hirveästi päivityksiä, kun oon aina ollut vähän simmonen himopäivittelijä, joten niiden pohjalta vauvakirjojen täyttö kyllä onnistuu.

Jos joku muu innostuu ja haluaa myös näppärästi talteen merkata näitä, niin tein tästä tyhjän version ja laitan ne tähän postauksen loppuun! Siitä voi tallentaa excelin ja tehdä koneella siihen ihan vaan rasteja, tai sitten tuollaisen samanlaisen tietopalkin kuin mulla on tuossa (Ehdollinen muotoilu > tietopalkit > tasainen täyttö > sääntöjen hallinta > muokkaa sääntöä). Laitan myös pdf:n ja kuvan, eli voit myös tallentaa puhelimeen ja ihan vaan kuvan päälle merkata piirtämällä. Yksi hyvä on tietenkin myös kirjoittaa vaan puhelimen muistioon päivämääriä, että milloin mitäkin on tapahtunut. Ja moni tykkää käyttää Mile Stone Cardeja, mutta mulla ei tuu aikaiseksi ottaa niiden kanssa kuvia.

Viime aikoina vauva on oppinut niin hirveällä syötöllä koko ajan uutta, että kauhistuttaa jo. Alkaa tuntua liian konkreettiselta se fakta, että vauvavuosi on pian ohi ja meillä onkin sitten taapero. Tässä on vielä monta kuukautta aikaa, mutta tuntuu oudolta, kun tämä minimies osaa jo niin paljon kaikkea. Esikoinen tässä kohtaa ei tehnyt muuta kuin makasi maassa paikoillaan ja hädintuskin osasi kääntyä. Ja tämä tyyppi sitten taas tekee kaiken sisaruksiaan aiemmin! Ei kumpikaan tässä kohtaa esimerkiksi noussut seisomaan ja yrittänyt kiivetä kaikkialle, mutta tämä kolmonen sitten taas vaan painaa menemään. Onneksi hän on nyt niin innostunut tästä konttaamisesta ja kaikenlaisesta pomppimisesta ja heilumisesta, ettei ole vielä yrittänyt kävellä tukea vasten. Sillä siitä on sitten lyhyt matka kävelemään ilman tukea. Ja kun vauva alkaa kävellä, ei hän kyllä tunnu enää vauvalta.

Uusia taitoja tulee välillä monta päivässä, joten on kyllä hyvä nyt pysyä niistä paremmin kartalla, ei sitten pääse unohtumaan, milloin mikäkin juttu on opittu.

Vauvan taidot pdf

Vauvan taidot excel

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Meillä Turussa neuvolakortissa on semmonen taulukko, mihin voi raksilla merkitä, millon on mitäkin oppinut. Ei toki näin laaja 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä