SISKON NENÄ JA VELJEN KULMAT – ANALYYSI VAUVAN PIIRTEISTÄ

Nappasin huhtikuun alkupuolella vauvasta muutaman kuvan kesken vaipanvaihdon meidän sängyllä, ja jälkikäteen tajusin, että mulla on suunnilleen samassa iässä kaikista lapsista samantyylinen kuva raitapaidassa tai -bodyssa. Innostuin sitten laittamaan ne kuvat yhteen ja katselemaan taas pienen tauon jälkeen, kenen näköä vauvassa on!

Mun mielestä lapsista alkaa vasta 1 -vuotiaana nähdä, minkä näköisiä heistä tulee, mutta kyllähän vauvankin tulee bongailtua tuttuja piirteitä. Nyt tässä 9 kuun ikäisenä vauvasta tosin jo näkee ihan eri tavalla kuin silloin kuukausia sitten, että kenen näköinen hän on. Monelle tuntuu käyvän niin, että esikoinen näyttää isältä, toinen lapsi äidiltä ja kolmas on sekoitus, ja meille kyllä kävi juuri näin. Esikoinen on ihan isänsä näköinen, keskimmäinen on ihan minun näköiseni ja vauva on selkeästi sekoitus siskoa ja veljeä, eli äitiä ja isää. Luin joskus jostain, että esikoinen näyttää sen takia isältä, että isällä heräisi vaisto suojella sitä lasta, tai jotain sinnepäin. Tällaiseen esihistorialliseen juttuun se liittyi, että isä jotenkin sitten muuten ei pitäisi lapsesta huolta.

Ensin kun tämä meidän kolmonen syntyi, hän näytti kaikkien mielestä ihan veljeltään. Ja pakko sanoa, että hän oli kyllä aika kopio! Minä aloin itse kuitenkin pian nähdä hänessä paljon siskon piirteitä, joita muut eivät huomanneet. Ajan myötä nyt kuitenkin muutkin ovat alkaneet huomata, että hänessä on siskon näköä, itselle se vain oli jo aiemmin selvää. Vauvan ulkonäkö tietenkin on muuttunut koko ajan kovaa vauhtia ja hänellä on ollut vaiheita, jolloin hän on ihan siskon näköinen ja vaiheita, jolloin hän on ihan veljen näköinen. Nyt hän on kuitenkin selkeästi sekoitus molempia.

Meidän kaikilla kolmella lapsella on samat posket, leuka, hiusrajan muoto ja suu. Vauvalla on lisäksi siskon silmien sininen väri ja sama nenä. Sitten taas hänellä on veljen silmien muoto, korvat, kulmat ja pään muoto. Kaikilla meidän lapsilla on tuollainen pallopää niin kuin minulla ja Topiaksella molemmilla, mutta pojilla pää on vielä vähän eri mallinen kuin esikoisella. Kun katson vauvaa, näen hänessä jatkuvasti hirveän selkeästi sisaruksiaan. Myös hänen äänensä ja eleensä muistuttavat monelta osin siskoa ja veljeä, mutta hän on kuitenkin myös ihan oma tyyppinsä. Tämä menee hauskasti nyt näin tasaisesti, että meillä on yksi isän kopio, yksi äidin kopio ja yksi sekoitus meitä molempia.

Saa nähdä, miten vauvan hiustenvärin käy, sillä alkuun väri oli tumma, mutta nyt tilalle on kasvanut uutta vaaleaa tukkaa. Taitaa tulla siskon vaaleat kutrit tällekin vauvalle!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä