NUORISORIKOLLISIA JA ILMOITUSTAULULAPPUJA

Tässä ihanasti Facebook pari päivää sitten muistutti minua kahden vuoden takaisesta episodista, joka meillä oli käynnissä täällä kotona taloyhtiön hallituksen kanssa. Oli nimittäin päässyt käymään niin, että meidän silloin 4 -vuotias keskimmäisemme oli piirtänyt katuliidulla viivan kerrostalomme seinään. Olimme tästä tietoisia ja heti laitoimme hänet putsaamaan sen, mutta jälki ei vielä täysin lähtenyt ja koko homma unohtui, olihan kyseessä vain lähes huomaamaton haalea viiva.

Eräänä keväisenä päivänä sitten Topias puhui puhelimessa jonkun kanssa ja aloin ihmetellä, kun hän alkoi kuulostaa tosi vihaiselta. Tulin siihen mukaan kuuntelemaan ja yhdessä suuttumaan, ja Topiaksella sitten menikin hermot ja hän antoi puhelimen minulle. Toisessa päässä oli hallituksen puheenjohtaja, joka ilmoitti, että kerrostalon ulkoseinä maalataan uudestaan ja lasku lähetetään meille. Katuliituviivan takia, joka lähtisi vedellä.

Kävi ilmi, että taloyhtiön hallitus oli järjestänyt ylimääräisen kokouksen tämän järkyttävän hätätilanteen takia, ja siellä sitten päätettiin, että koko seinä pitää maalata. Ja luonnollisesti lasku vandaalin vanhemmille. Puheenjohtaja oli kovin hämmästynyt, kun en tätä sitten niellyt kyselemättä, itse kun koin sen vähän kummalliseksi, että seinä pitää maalata sen sijaan, että meitä olisi pyydetty se pesemään. Tai joku olisi voinut itse vaikka ottaa kulhollisen vettä ja käydä heittämässä sen seinään. Mutta kun ei hallituksella kuulemma ole aikaa soitella ihmisten perään, että tulisivat puhdistamaan jälkensä. Aikaa kuitenkin oli ylimääräisen kokouksen järjestämiseen.

Minut tuntien tilanne eskaloitui, kun en todellakaan niellyt sanaakaan näistä naurettavista syytöksistä. Hallituksen puheenjohtaja koki asiakseen haukkua lapsemme ja heidän kasvatuksensa, ja minä annoin palaa takaisin. Otin puhelun jälkeen yhteyttä sähköpostitse hallituksen puheenjohtajaan ja isännöitsijään ja pyysin nähdä asiakirjat kokouksesta ja osallistujista, tiedon siitä, kuka muka tästä jäljestä on valittanut (hänen mukaansa jälki oli poikinut useita vakavia valituksia) ja sanoin, että jos vielä on jotain valitettavaa, sen voi suunnata sitten asianajajalle. Pian pj tulikin oven taakse vihaisena tuomaan papereita kokouksesta, mutta niistä oli osallistujat poistettu ja hän väitti, ettei minulla muka ole oikeutta nähdä niitä.

Minä sitten nappasin sen ämpärin kainaloon ja otin vielä harjankin mukaan ja alle minuutissa oli jälki poissa seinästä. Puheenjohtajan asenne kuitenkin pysyi samana, joten näitä lukuisia valittajia lepytelläkseni kirjoitin seuraavan lapun ja tulostin sen rappukäytävään, oveen ja hissiin:

Topias oli vieressä tosi huolestuneena, kun mulla sormet viuhuivat näppäimistöllä ja sanoi, että älä nyt vaan laita mitään lappua mihinkään, kaikki alkaa vihata meitä, mutta ihan sama, minähän laitoin. Oltiin asuttu tässä siinä kohtaa jo 4,5 vuotta, enkä tuntenut naapureita melkein ollenkaan, mutta tämän lapun kirjoitettuani aloin tutustua naapureihin, kun bondattiin hallitukseen liittyvien ikävien kokemusten parissa. Lapulla siis oli oikein positiivinen vaikutus. Ja tämän lapun ja pienen huutomaratonin jälkeen ollaan saatu elää ilman typeriä turhia valituksia.

Me asumme ensimmäisessä kerroksessa ja voin kertoa, että nautin aika suuresti, kun sain ikkunasta ihailla, miten ihmiset pysähtyivät oven eteen nauramaan tätä lappua. Ei ollut ensimmäinen lappuni, eikä varmasti ole viimeinen.

Oletteko te joutuneet ongelmiin kerrostalossa muiden valitusten takia? Miten tilanne on ratkennut?

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Meidän kerrostalossa oli tullut heippa lappu alakertaan että ”Kenen koira se päivät pitkät ulisee ja haukkuu, tehkää asialle jotan” Ja joku oli kynällä kirjoittanut siihen meidän asunnon numeron ja kysymysmerkin perään. Siitähän minä itsekkin valtavasti riemastuin ja kirjoitin myös A4 kokoisen lapun vastaukseksi.
Tämä uliseva koira oli ollut meidän yläkerran naapurin hoidossa ollut koira. Itse olin juurikin tuolloin äitiyslomalla ja kotosalla päivät pitkät vauvan sekä koirien kanssa. Ja laitoinkin että jos jatkossa ilmenee häiriötä meidän koirissa niin olisi kivaa jos tultaisiin sanomaan suoraan että voimme asialle tehdä jotain.

Avatar

Aivan mahtava 😀

Avatar

Tämä oli mielestäni hyvä 🙂 Joskus on vain tehtävä asioita ns. ei niin asiallisesti.

Avatar

Tää on HUIKEA!! Ihanaa, että naapurit osanneet lukea tämän huumorin katkuisen viestin ja ymmärtäneet sen sanoman eivätkä ole siitä hernettä vetäneet nenään!
Itse olen ollut onnekas eikä naapureiden kanssa ole ikinä ollut ongelmia. Tosin asun vuokralla, joten yhtiökokouksista ei ole kokemusta. Naapureiden kanssa kuitenkin toimeen tullut eikä valituksia ole tullut. Hyvä kuulla, että tekin olette tämän episodin jälkeen saaneet olla rauhassa. Kivaa kesää teille!

Avatar

Muutin uuteen asuntoon johon arki-iltana porattiin n. Klo 17-18 välillä pari reikää seinään hyllyjä varten. Hommaan meni noin 10-15minuuttia jonka aikana rappuun oli ilmestynyt lappu seuraavalla tekstillä ”Hei sinä porakoneen käyttäjä. Lapseni nukkui päiväunia, eipä nuku enää. Kiitti vitusti!!!” Ilmeisesti jatkossa on hyvä ennakoida ja järjestää virallinen tiedotustilaisuus/äänestys taloyhtiön lasten päiväuniaikatauluista ja sömpliä paras hetki hyllyjen kiinnitykselle.

Avatar

Joo, kyllä vain… Meitä syytettiin että meidän koira kuseksii pitkin kerrostalon seinää ja haukkuu kovasti. Me emme omistaneet kuin kissan ja kilpikonnan mutta kovasti kuulemma muutama asukas meistä valittanut niin isännöitsijä sitten paukkas meidän luo ilmoittamatta tarkastaa onko meillä koiraa. Ei ollu edelleenkään. Nopsaan kyllä muutettiin siitä pois sit 🙄

Avatar

Mä en kestä, miten pokka nainen oot, ihan mahtavaa!! 😁 Kunnon naisvoimaa! 💪

Avatar

Alakerra nuori rouva polttaa niin kovin tupakkaa. Astmaatikkona en varmasti polttanut, eikä kukaan kyläilijöistäkään ikinä! Muuton yhteydessä käytävän lattiaan tuli jälki, siis sellainen ns. pyyhekumin tai mustan tossun jälki joka lähtee hinkkaamalla. KAIKKIIN neljään kerrokseen piti uusia lattiapinnat! Noo muuttofirma maksoi viulut!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä