ENSIMMÄINEN KESÄLOMAPÄIVÄ

Tänään oli ensimmäinen ”oikea” kesälomapäivä, nyt kun viikonloppu on alta pois. Ja tietty oli myös vielä ensimmäinen kesäkuuta, eli se ensimmäinen oikea kesäpäivä! Nyt säätiedotus näyttää vähän kylmenevän ja enää on luvattu sellaista 18 asteen lämpöä, mutta tänään saatiin nauttia peräti 25 asteen helteestä siihen asti, että kuuden maissa yhtäkkiä tuli ihan kamala kylmä ja kova tuuli, jotka varmasti enteilivätkin kylmempää loppuviikkoa. Oltiin kuitenkin tosi onnellisia, että ehdittiin tähän kesäloman alkuun viettää yksi kunnon allaspäivä lämpimissä meiningeissä! Meidän mukkilaan tosin tuli talvella uutuutena palju, joten tänä kesänä voidaan nauttia vedestä myös kylmemmissä lämpötiloissa, sillä paljun voi näppärästi aina täyttää myös uima-altaasta puhtaalla kloorivedellä.  Nyt ei siis kylmät säät niin paljon pelota, kun pääsee lämpimäämpäänkin veteen. Mutta toivotaan kuitenkin lämmintä kesää!

Ollaan kyllä aivan äärettömän onnekkaita, kun saadaan viettää kesät tällaisessa paratiisissa. Ainahan me viihdytään mukkilassa, mutta meidän lapsuudenkoti on suunniteltukin nimenomaan kesää ajatellen. Meidän perhe ei ikinä ole välittänyt mökkeilystä, joten meidän vanhemmat yrittivät tehdä meidän kodista sellaisen, että siellä oikeasti viihtyy pihalla, eikä tarvitse kuljettaa lapsia uimaan mihinkään kesäisin. Jo pelkästään tässä etupihalla on näkösuojan takana uima-allas, terassi, bilispöytä, tikkataulu, palju, lastenallas ja hurja määrä leluja ja pelejä veteen ja maalle. Ja oven takana ihan vieressä on jääkaappi ja pakastin täynnä kesäherkkuja ja erilaisia juomia. Lisäksi tontilta löytyy lapsille trampoliini, pari sähkömopoa ja puumaja, joten tylsää ei todellakaan tule ikinä. Meitä siellä onkin yleensä joka päivä jonkinlainen porukka, joten joskus jos vanhempamme haluavat olla kahdestaan, täytyy heidän oikein erikseen ilmoittaa, että tänään ei saa tulla. Tämä tosin on tapahtunut vain kerran, kun isäni täytti 60 vuotta tänä keväänä.

Tänään mulla oli lainassa eiliseltä vanhempieni auto ja sillä hurautin lasten kanssa mukkilaan jo aamupäivällä Topiaksen ollessa työharjoittelussa. Ollaan uitu ja leikitty koko päivä pihalla, ja työpäivän jälkeen Topiaskin tuli mukaan. Nyt on juuri sellainen olo, että on koko päivän ulkoillut, sillä vaikka ei ole mitään rankkaa tehnyt, ollaan jotenkin ihan poikki! Vauva pääsi ensimmäistä kertaa ”uimaan” tuohon lastenaltaaseen, johon laitettiin lämpimämpää vettä, sillä uima-altaan vesi oli vasta 20 asteista. Hän kyllä nautti ihan täysillä, alkoi heti leikkiä ja pelleillä. Kerran hän kaatui, mutta ei mitenkään pelästynyt siitä, vaan jatkoi vaan, kun nostin hänet pystyyn. Ei olla käyty hänen kanssa uimassa, kun ensin oli ne kaikki sairastelut ja sitten korona, mutta ollaan kylvetty ja suihkuteltu paljon ja aina laitettu vettä naamaan, ettei hän alkaisi jännittää vettä. Meidän lapset ovat oppineet 4 -vuotiaina uimaan ja halutaan, että vauvallekin kehittyisi mahdollisimman ajoissa vahva uimataito. Ollaan kuitenkin talvisin ihan liian laiskoja käymään uimahallissa, joten kesäisin sitten uidaan ekstrapaljon, melkein joka päivä. Kesällä harjoitellaan ja opitaan tiiviillä tahdilla, ja talven aikana sitten ylläpidetään uimataitoa niillä harvemmilla käynneillä.

Tänään tuli sellainen fiilis lasten touhuja katsellessa, että tästä kesästä tulee maailman paras. Viime kesä oli aivan ihana, kun meille syntyi tämä pikkukolmonen, mutta tänä kesänä päästään koko kesä touhuamaan yhdessä heidän kanssa kaikkea kivaa. Harmittaa, ettei Topias saa yhtään kesälomaa ja on sitten koko ajan päivät poissa, mutta yritetään kuitenkin ottaa tästä kesästä parhaamme mukaan kaikki irti näiden rajojen puitteissa. Ihan hullua, että on jo kesäkuu! Ensi kuussa vauvastakin tulee taapero.

Aivan ihanaa kesäkuuta kaikille!

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Ihanalta kuulostaa teidän tuleva kesä ja toivotaan tosi lämmintä kesää 😍☀️

Tuo oli hyvä idea että käy usein kesällä uimassa ja sit talvella tarpeen mukaan uimahallissa. Meillekkin vois sopia tuo, sillä uima-halleissa on joskus ruuhkaisaa, ja rannalta löytyy hyvin tilaa. Meillä on täällä Oulussa ainakin 4 lempparirantaa, joten ollaankin suunniteltu että käytäis usein uimassa perheen kanssa 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä