NÄIN SAAN BIKINIKUVAT NÄYTTÄMÄÄN HYVÄLTÄ

Olen tässä viime aikoina miettinyt paljon bikinikuntojuttuja, kun aihe on ollut somessa esillä. Minähän olen pitkään puhunut sen puolesta, että jokainen nainen on bikinikunnossa, eikä se vaadi muuta kuin bikinien pukemisen päälle. Tänä kesänä olen kuitenkin taistellut aiheen herättämien tunteiden kanssa, kun nämä raskauskilot painavat mieltä. Heräsin kuitenkin tällä viikolla tajuamaan, että vaikka minun kyllä pitää pudottaa painoa ja aion jatkaa kovasti yritystä, en saisi silti häpeillä kroppaani tässä laihtumista odotellessa. Ei tämä keho ole mitenkään keskeneräinen ja nolo, vaan tällainen minä nyt vain olen. Ja vaikka en fyysisesti ole terve ylipainon takia ja haluan laihduttaa, ei se silti tarkoita, että kehoni olisi ruma tai jotenkin huono.

Olen mennyt tämän kesän uimapuvussa ja piilotellut kehoani, mutta nyt olen päättänyt pyrkiä parantamaan omaa ajatteluani ja muistaa, että vaikka en ole tyytyväinen kehooni, ei minun tarvitse hävetä sitä. Kävinkin eilen ostamassa uuden paremmin mahtuvan yläosan ja loppukesä saa mennä bikineillä!

Olen instassa varovasti vilauttanut tätä bikinikuntoani ja yritän näyttää, että koosta riippumatta bikinikuvia saa laittaa, mutta aloin sitten miettimään myös näitä vanhoja bikinikuviani. Siinä ei ole mitään väärää, että laittaa itsestään edustavia kuvia, joissa tekijät ovat kunnossa. Mutta usein jää muistamatta, että siellä taustalla on paljon muuta, ja joillekin tulee toisten bikinikuvista paineita omaa kroppaa kohtaan, kun ei muisteta, että kaikille meillä on ”ongelmamme”. Vaikka tuntuu edes tyhmältä sanoa niitä ongelmiksi, koska se on ihan täysin normaalia, että vatsa pömpöttää, jaloissa on selluliittia ja peppu ei ole täysin pyöreä. Eivät ne ole vikoja, vaan ne ovat yksityiskohtia, jotka tekevät meistä juuri meidät. Mutta vaikka mielelläni laitan aina niitä omasta mielestäni kaikkein edustavimpia kuvia, halusin nyt näyttää niiden julkaistujen kuvien vierellä vähän todellisempia versioita.

Nämä kaksi kuvaa on otettu 10 minuutin sisällä toisistaan ja niistä näkee hyvin, mitä valo ja asento tekevät. Ensimmäisessä kuvassa vastavalo piilottaa ihon epätasaisuudet, mutta toisessa kuvassa suorassa auringonvalossa näkyy hyvin kaikki selluliitti, joka tietenkin luonnossakin aina on esillä.

Vatsa on mun suurin epävarmuus ja mullahan siis vatsa pömpöttää aina. Ihan aamusta asti, ja kaiken syömisen jälkeen varsinkin. Mulla onkin siksi kuvissa yleensä sellainen asento, tai joku esine tai vaate edessä niin, ettei vatsa näkyisi. Ja vatsaa tietty vedän aina sisään!

Mulla on peppua paljon ja sivuprofiilissa se onkin tollainen mukavan pyöreä omena, mutta ilman, että työnnän vähän peppua ulos ja käännyn aavistuksen sivulla hakien sen täydellisen peppukuva-asennon, on munkin peppuni ihan tollainen tavallinen kolhittu persikka.

Ja tällainen hauska kuvapari! Mulla on tosi ihana ilme ja koko kuva on vähän sumea, mutta halusin vielä näyttää, millainen tuo vatsa sitten aina hoikempinakin päivinä oli, kun kuvaamisen loputtua lakkasin vetämästä vatsaa sisään.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Mulla on vielä 20 raskauskiloa, monta uutta makkaraa ja tosi huono itsetunto, mutta halusin vain tsempata muita näiden ajatusten kanssa painivia, että jokainen vartalo todella on bikinivartalo ❤️ ja nää ”peppubikinitkin” sopii ihan joka pepulle! 🍑 Yritän itsekin nyt tehokkaammin muistaa, että bikinivartalo saavutetaan ihan vain pukemalla bikinit päälle, eikä mun tarvitse jakaa vain vanhoja bikinikuvia, vaan edelleen oma keho on kaunis ja saa näkyä somessa ☀️💦 Oli helpompaa puhua pysyvän bikinikunnon puolesta silloin, kun ylipainon sijaan epävarmuutta tuottivat vain arvet ja löysä iho, mutta olisi tosi tärkeää osata nyt myös tässä koossa näyttää, että edelleen omasta vartalosta kuuluu olla ylpeä ❤️ Yritän kyllä edelleen pudottaa painoa, mutta ei mun pitäisi tuntea, että laihtumista odotellessa kuuluu piilotella omaa kehoa ❤️ Yritän parantaa! • • • • • #bikinibody #plussize #instakids #instababies #instamom #bikini #selflove #freethenipple #tatatop

Henkilön 🍭 Emilia Huttunen 🍭 (@mutsisonblogi) jakama julkaisu

En ole ikinä kuvissa silotellut ihoa tai muokannut muuta kuin valoa ja värejä, mutta käytän kyllä aina kaikki kikat, millä kehon omasta mielestä hyviä puolia saa korostettua ja huonoja peitettyä. Nyt näitä vanhoja kuvia esiin kaivaessani mulla oli ajatuksena laittaa vastakkain hyvät ja huonot kuvat, mutta näitä katsellessa tajusin, että eihän näissä ole mitään huonoja kuvia! Joo tossa viimeisessä mulla on aina epäonnekas ilme, mutta hitto mä näytän hyvältä ihan kaikissa kuvissa. Mitä väliä sillä on, ettei kroppa ole suoraan muotilehtien sivuilta? Muistan elävästi, kuinka aikoinaan näitä kuvia läpi käydessäni olen ajatellut monen olevan hirveän epäonnistuneita ja oli vaikeaa valita ne hyvät kuvat joukosta, mutta nyt vähän vanhempana ja viisaampana tajuan, että en ole kyllä yhtään arvostanut kehoani. Ja jos ajattelen nyt näin, niin varmasti parin vuoden päästä ajattelen samoin tämän hetkisistä kuvista. Näytän ihan sikahyvältä ja kyllä tätä kehoa kelpaakin esitellä! Ja esittelen sitä vain ja ainoastaan itseni takia, koska musta tuntuu hyvältä ja voimaannuttavalta olla sinut itseni kanssa.

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Olet kaunis kaikissa kuvissa ❤️

Avatar

Voi vitsi oot kyllä upea just noin ☺️

Avatar

Hyvä postaus! Suorastaan ihana ja aito! Olet tosi hyvännäköinen kaikissa kuvissa. Myös noissa ”huonommissa!”

Avatar

Minulla raskaudet jättivät jälkeensä vatsalihasten erkaantuman jonka ansiosta olen jo 4v näyttänyt siltä kuin olisin 4-5 kk raskaana. Tämän tästä onnitellaan tulevasta perheenlisäyksestä kaupassa kassatyöntekijöiden ja puolituttujen toimesta 🙄

Avatar

Oot todella kaunis joka kuvassa! Arvostan näitä postauksia. Kiitos.

Avatar

Moikka!

Tuo vatsan sisään vetäminen voi aiheuttaa erilaisia epäsuoria terveyshaittoja, kuten hengityksen muuttumisen pinnalliseksi –> sympaattinen hermosto aktivoituu ja kehon tai mielen stressireaktiot jäävät päälle –> kortisolin eritys pysyy koholla, ja on myös riski että paino kasvaa (tai ylipainoisena pysyy ennallaan).

Tämä kauneusihanne tai tapa on mielestäni todella vääristynyt ja erittäin haitallinen, ja voi tehdä hallaa myös suoliston toiminnalle mikä saa vatsan turpoamaan entisestään.

Tiedän, että vatsan sisään vetäminen on henkisesti luontevaa ja monesti myös helpottavaa, mutta sillä voi olla yllättäviä seurauksia jos jännitys jää kehoon päälle <3

Avatar

Onko nää kuvat tältä kesältä?

Avatar

Mielenkiintoinen blogimerkintä! Hyvä asenne ja hyviä huomioita siitä, miten kuviin vaikuttaa paljon asento ja valaistus. Totta kai näkyville valitaan aina ne parhaimmat kuvat, joten on helppo ajautua uskomaan, että ne edustavat todellisuutta. Sitten, kun katsoo omaa kehoa (ja elämää ylipäätän), tuntuu, että liian moni asia on pielessä. Välillä kaipaa muistutusta siitä, ettei kenenkään keho näytä aina täydelliseltä kuvissa (vaikka olen toki kanssasi samaa mieltä siitä, että jokainen keho on kaunis). Kaikilla on kuitenkin ne epäedustavammatkin kuvakulmat olemassa. Mutta koska niitä ei useinkaan näe, tulee helposti ajatelleeksi, että muut ovat täydellisiä.

Näin vähän aikaa sitten kaupassa naisen, jolla oli aika samantyylinen vartalotyyppi, kuin sinulla. Täytyy tunnustaa, että oli niin lumoutunut siitä kauneudesta, että en meinannut saada silmiäni irti hänestä 😀 Minulla itselläni on hyvin hoikka vartalo ja lisäksi leveät hartiat, jotka tekevät aika urheilullisen ilmeen. Näytän aivan urpolta, jos puen päälleni jotain, mikä korostaa yläkroppaa. Osaan arvostaa omaa vartaloani, mutta huh, että tuollainen naisellinen runsas peppu ja lantio voikin näyttää kauniilta! Korostetaan jokainen omia hienouksiamme, sen sijaan, että haikailisimme toisten ominaisuuksia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä