MITÄ MIELTÄ 8V ON BLOGISTA JA JULKISUUDESTA?

Blogiurani aikana keskustelua on aina paljon herättänyt lasten näkyminen somessa. Minulla on aina ollut siihen melko selkeä kanta, sillä some on tätä päivää, enkä usko siinä tulevaisuudessa olevan mitään outoa tai häiritsevää, että lapsen kasvua on voinut osittain seurata myös somessa, mutta monelle tämä tietenkin tuntuu hurjalta. Nyt olen kuitenkin jo sen verran onnekkaassa asemassa, että pian 9 vuotta täyttävä esikoisemme osaa jo itse kertoa, mitä aiheesta ajattelee.

Otin viime vuonna talteen teidän kysymyksiä vaikuttamisesta meidän esikoiselle, mutta kaikkien vauvajuttujen keskellä tämä postaus unohtui. Nyt kuitenkin muistin kaivaa esiin nämä kysymykset ja meidän neiti vastasi reippaasti kaikkiin! En jaarittele sen pidempää, vaan mennäänpä suoraan asiaan ja katsotaan, mitä mieltä hän oli blogijutuista.

Kuinka usein äiti kuvaa sinua? Usein.

Onko hassua, jos joku vaikka tunnistaa sut koulussa? Ei oo hassua, se on vaan kivaa niin voin tutustua siihen, joka mut on tunnistanut.

Mikä on Instagram ja mitä siellä tehdään? En mä tiiä (äiti huomauttaa, että lapsilla ei ole vielä mitään somekanavia ja vältetään niiden käyttöä lasten kanssa, kun se ei ole vielä ollut tarpeellista).

Mikä on blogi? No se on sellanen, et kuvaat niinku paljon kuvia ja laitat niitä sinne blogiin ja sit kirjoittaa tekstiä.

Miten selittäisit, mitä äiti tekee työkseen? No se on bloggaaja, ja sit se ottaa kuvia meistä, eniten musta ku tykkään enemmän olla kameran edessä ja Nomppu ei jaksa.

Miltä tuntuu nähdä oma naama netissä? Oudolta välillä, mut ei se haittaa.

Onko kukaan koskaan tunnistanut sinua blogin takia? Joo mun koulukaverit.

Onko kukaan vaikka koulussa sanonut jotain ilkeää äidin blogista? Ei.

Haluaisitko joskus kirjoittaa itse blogia? Joo.

Häiritseekö sinua, kun sinusta on paljon kuvia netissä? Ei.

Miltä tuntuu tietää, että kymmenettuhannet ihmiset ovat seuranneet kasvamistasi netissä jo vauvasta asti? Kivalta, on kiva ku mua seurataan, kun kasvan niin nopeesti ja silleen.

Tiedätkö mitä äiti tekee työkseen ja haluatko itse näkyä julkisuudessa? No kyl mä tiiä, mitä äiti tekee työkseen, kun se bloggaa, kun se on kertonut mulle. Ja sitten, joo.

Miltä tuntuu, kun äiti kuvaa aina sinua ja veljiä? Kivalta.

Mitä mieltä olet siitä, kun äiti puhuu sinusta somessa? No se tuntuu silleen kivalta ja tuntuu, et ihan ku mä oisin joku julkkis, kuten joku poptähti tai simmonen. Ja äiti ei ikinä kirjota sinne mitään, mitä en halua.

Onko outoa, että vieraat ihmiset tunnistavat teitä kadulla? No ei se oo, ollaan totuttu siihen.

Onko kukaan koulukaveri joskus kysellyt äidin blogista sinulta? Joo, jotkut kaverit on nähnyt kuvia ja kuullut ku oon kertonut, kun oon tehnyt vaikka sen karkkiarvosteluvideon, niin sitten kaverit etsi googlesta äidin nimeä ja löysi kaikkia kuvia ja videoita. Ja yhdeltä kaverilta oli toinen kaveri kysynyt, että onko toi Ava noissa kuvissa.

Mikä on parasta siinä, että äiti bloggaa? No se on kivaa, kun voi tehdä kuvissa kaikkia hauskoja juttuja, kun mä tykkään olla kuvissa. Ja sekin on kivaa, kun saadaan avata kaikkia paketteja, mitä äiti saa töistä, ja päästään tekemään hienoja juttuja ja kuvataan niitä. Oli tosi kivaa, kun joskus tuli isot Reiman paketit ja saatiin avata ja kokeilla kaikkea ja ne vaatteet oli ihania.

Entä mikä on ärsyttävintä? No se on ärsyttävää, kun äiti ei ehdi olla niin paljon koko perheen kanssa, kun sen pitää aina tehdä töitä.

Tietääkö joku koulussa äitisi blogista? Joo jotkut tietää

Tietääkö sun kaverit, että äiti on bloggaaja ja paljon esillä somessa? Joo muutkin kaverit tietää, ja sitten mulla on kavereita, jonka äiti myös bloggaa niin nekin tietää tietty.

Mitä some on? No ku on tiktok, niin siel on kaikkii videoita, esim koiravideoita ja tykkään koirista, ja sit on vaikka insta ja facebook ja niihin päivitellään kuvia ja videota ja tekstiä.

Pluskysymyksiä muusta:

Kuinka monta lemmikkiä aiot hankkia aikuisena? Ehkä kolme tai kaksi, yhden koiran ja kaksi gerbiiliä.

Mikä on parasta tekemistä perheenä? On kivointa yhdessä pitää leffailta, oma perhe tuntuu aina turvalliselta, jos on joku hätä tai suru ja omalle perheelle voi aina kertoa kaiken.

Mikä on parasta puuhaa äidin kanssa? Shoppailu, ja kun käydään kahdestaan elokuvissa.

Mikä on parasta puuhaa isin kanssa? Isin kanssa on kiva katsoa jääkiekkoa ja joskus isi tulee meidän kanssa ulos ja pelataan sählyä, ja isi aina auttaa meitä kaikessa ja opettaa vaikka luistelemaan.

Onko kivaa, kun saitte uuden pikkuveljen? Joo, kun se oppi tosi nopeesti kävelemään ja puhuu ja huutaa ruokapöydässä ja kaikkee simmosta. Ja sitten se aina kiipee mun sänkyyn, eikä haluu tulla sieltä ikinä pois ja se aina kuolaa ja kaikkea.

Mikä on paras peli puhelimella? Toca Kitchen.

Oletko hoitanut paljon vauvaa? Joo, sit mä oon vahtinut myös mun serkkua ja se on ollut kivaa, kun saa vahtia pieniä.

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

”Mikä on parasta tekemistä perheenä?:
– On kivointa yhdessä pitää leffailta, oma perhe tuntuu aina turvalliselta, jos on joku hätä tai suru ja omalle perheelle voi aina kertoa kaiken.”

Voi kun mun sydän suli tuosta vastauksesta, aivan ihana neiti teillä!

Avatar

Ava on ihana! Kiva, kun halusi vastata kysymyksiin!😍😍

Avatar

Miten Ava ei tiennyt mikä insta on mut sit kuitenki puhu instasta myöhemmin?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä