ELÄMÄNI PELOTTAVIN HETKI

Ikinä en ole pelästynyt niin paljon kuin tänään iltapäivällä. Söin pöydän ääressä lounasta ja taapero vieressä leikki esikoisen kanssa. Meillä on remontin takia huonekaluja siirrelty sinne sun tänne ja olkkarissa esimerkiksi on lipasto. Siinä sitten leikin lomassa taapero kävellessään yhtäkkiä kompastui ja kaatui suoraan naama edellä lipaston kulmaan. Nousin salamana ylös ja juoksin taaperon luokse, nostin syliin ja käänsin hänet kasvot minua kohti, jotta näen, mihin sattui. Ja verta oli kaikkialla. Huusin isoille, että tuovat paperia ja puhelimen, paikansin vuodon lähteen vasemman kulman yläpuolelle ja aloin painaa. Ensimmäinen talouspaperimytty oli verestä märkä, otin uuden, sekin kastui läpi. Sain puhelimen ja mietin hetken, että soitanko hätäkeskukseen vai päivystykseen, mutta päätin sitten kuitenkin soittaa päivystykseen, kun taapero oli hereillä ja itki.

Päivystyksestä käskettiin tulemaan sinne, joten taaperon otsaa edelleen painaen käskin lapsia soittamaan isille ja ilmoittamaan, että äiti lähtee sairaalaan taaperon kanssa. Nyt verentulo alkoi jo ehtyä ja paniikki helpottaa ja pelästyksen alla aloin muistaa, että pään sanotaan vuotavan todella paljon pienemmistäkin haavereista.

Paikalle päästessä lähes juoksin kuitenkin vielä parkkipaikalta sairaalaan, mutta sisällä odottaessa ja ensimmäisen rauhallisen hoitajan kohdatessani alkoi olo rauhottua kunnolla. Päästiin ihan heti tapaamaan hoitajaa ja lääkäriä ja siinä ensin meinattiin, että ei varmaan tarvitse tikata, että liima taitaa riittää. Mutta kun haava saatiin puhdistettua, saatiin huomata, että selvittiin todellakin säikähdyksellä, sillä veren alta paljastui ihan siisti ja pieni haava, johon riitti puhdistus ja laastari. Kulma oli uponnut suoraan otsaan, mutta taapero ilmeisesti onneksi nosti pään samaan suuntaan kuin se putosi, sillä kulma ei repäissyt ihoa, joten haava oli vain pyöreä ilman mitään resottavia reunoja. Saatiin ohjeeksi seurata voitia aivotärähdyksen varalta ja antaa särkylääkettä päänsärkyyn.

Selvittiin säikähdyksellä ja todettiin todeksi väite siitä, että pää vuotaa helposti ja paljon. Tämän pienimmän kanssa kyllä sattuu ja tapahtuu. Hän on loukannut itseään enemmän kuin isot lapset yhteensä, mutta onneksi ei ole sitten ikinä sattunut mitään vakavaa. Sydän kurkussa kyllä välillä saa olla. Huomenna irroitellaan laastari ja katsotaan, millainen jälki tähän sitten jäi. Herra huono-onninen itse oli onneksi sairaalassa super-reipas ja loppupäivän on ollut väsynyt ja itkuinen, mutta muuten kunnossa.

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Ounou!
Meillä kaksostytöt ja toinen selvästi riskialttiimpi kuin toinen. Täyttivät heinäkuussa kolme, ja toisen kanssa ei ole täytynyt lääkärissä käydä vammojen tms takia, mutta tämän toisen kanssa sitäkin enemmän🙈

Avatar

Voi pikkuinen ♥️mutta yhtä kolhua vahvempana ja onneksi ei käynyt pahemmin.

Avatar

Hyvä ettei isompaa haaveria tullut! Päähaavat osaa kyllä säikäyttää ihan huolella. Meillä kuopus kopsautti kans otsansa pienenä pöydän koristelistaan ja puoli naamaa oli ihan veressä. Lopulta kun haava saatiin näkyville, se oli vain parin millin minipieni vekki. Leuka on samaiselta vauhti-ipanalta kans kerran liimattu, sitä säikähdin jopa enemmän kun haava oli niin paljon isompi. Se on kyllä jännä kun tuntuu, että aina yks lapsista on se laastarisankari, joka kerää kaikki mahdolliset kopsut ja kolaukset… Meilläkin tää pienempi on neljän vuoden aikana mm. polttanut sormensa hellaan, vetänyt puisen leikkuulaudan naamalleen, kolhinut kaksi hammastaan ja suihkuttanut alkoholipitoista aurinkorasvaa suoraan silmäänsä. Ja kaikki tietty tapahtuu sekunneissa, kun vanhemman silmä vähänkään välttää :O

Avatar

Meillä aikanaan esikoinen kompastui mattoon ja löi päänsä sohvan kulmaan ja otta auki. Vertakyllä riitti ja pyyhe kaupalla sitä tyrehdytettiin.
Päivystysreissu ja liimaa otsan haavaan. Nyt on esiteinillä vieläkin jälki otsassa kun ei se liima ihan sitä haavaa kunnolla kiinni pitänyt.

Avatar

Kirjoitettiinko tästä lastensuojeluilmoitus. En kysy tätä ilkeyttäni tai että haluaisin että olisi kirjoitettu vaan päinvastoin. Minusta on kamalaa kun nykyään kirjoitetaan rutiinisti kaikesta ja kaikkea epäillään koko ajan vaikka kaikki on hyvin. Ainakin se on hyvin kulunut lause huoli jos äiti on väsynyt. Jos äiti on väsynyt hän sen sanoo itse jos äiti ei ole väsynyt niin sitä pitää kuitenkin epäillä jos kuitenki salaa on väsynyt, kaikkien sossujen ym pitää epäillä kaikkea kokoajan se on niiin väärin…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä