8X VIHAISEN EMILIAN KOSTO

Olen tunnetusti aika temperamenttinen ihminen ja mulla usein suu toimii paljon nopeammin kuin aivot. Saatan vetää herneen nenään todella nopeasti, mutta lepyn sitten myös helposti, kun ehdin rauhoittua. Olen kovasti yrittänyt viime vuosina oppia hengittämään syvään, laskemaan kymmeneen ja ottamaan rennosti, mutta 28 ikävuoden aikana on ehtinyt tapahtua vähän yhtä sun toista, joista osa naurattaa, osa hävettää. Sunnuntaiaamunne piristykseksi päätin nyt kuitenkin koota 8 kertaa, kun olen toiminut vihaisena!

1. Kerran riideltiin pinnallisesti ja puoliksi läpällä Topiaksen kanssa jostain turhanpäiväisestä keittiössä. Topias kuitenkin sanoi jotain niin ärsyttävää, että alkoi tulla korvista savua ja Topiaksen kääntyessä kohti tiskiallasta, nappasin vierestä kananmunan, ja rikoin sen kämmenellä läimäyttämällä Topiaksen takaraivoon. (Älkää nyt huolestuko parisuhdeväkivallasta, meillä on vähän tällainen parisuhde, Topias nauroi ja kosti)

2. Ensimmäistä kertaa suutuin Topiakselle vuonna 2010 ennen kuin meillä oli lapsia. En enää muista, mitä Topias teki, mutta olin niin raivoissani, että kun vessassa käydessäni katselin kuivaustelineellä roikkuvia Topiaksen vaatteita, otin kaapista kynsisakset ja leikkasin reiän jokaisiin boksereihin ja sukkiin. Siitä eteenpäin ihmettelin mukana pari kuukautta, kun Topias hämmästeli, miten hänellä koko ajan sukat ja bokserit hajoavat. Tunnustin tämän joitain vuosia myöhemmin jossain sukujuhlissa ja herätin aikamoisia nauruja, myös Topiaksessa.

3. Muistan joskus lapsena vihaisena hanganneeni siskoni hammasharjaa vessanpynttyyn. Enää en tietenkään ikinä tekisi näin ja nyt nolottaa, mutta olin vain lapsi ja näin telkkarissa tehtiin.

4. Olen useamman kerran lähtenyt mukaan jossain Facebook -ryhmässä riitelemään julkisesti jostain ihan tyhmästä, kun tunteet ovat kuumentuneet. Nyt myöhemmin olen oppinut olemaan välittämättä hölmöistä kommenteista, enkä enää ole missään äityleissä tai vastaavassa mukana, mutta ehdin kyllä kasata kontolleni monet julkiset draamat. Myös blogissa! Tässä kyllä huomaa myös sen iän. Olin kuitenkin vasta juuri täyttänyt 19 vuotta, kun aloitin tämän homman ja vaikka kovin ajattelin olevani aikuinen, monella tapaa olin ihan lapsi.

5. Ylempään viitaten mulla oli myös tapana vastata ilkeisiin kommentteihin yhtä ilkeästi takaisin, kun tunteet kuumenivat. Vuonna 2015 sitten palkkasinkin moderaattorin, eikä ilkeitä kommentteja enää tule blogissa minulle asti. Instagramissa ja Facebookissakin opin myöhemmin poistamaan typerät kommentit ja estämään niiden kirjoittajat. ”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan” ei oikein ole aikuismainen veto. Musta tuntuu, että etenkin äitien ja tietyssä iässä olevien naisten keskustelut netissä ovat usein siksi vähän ilkeitä, kun meidän on joskus vaikea hillitä itseä hormonien takia. Äitiys on yhtä hormonimyrskyä ja minä ainakin olen todella altis niille vaihteluille.

6. Usein suuttuessani nuorempana olen pamauttanut oven kiinni ja lähtenyt ajamaan johonkin pois ilmoittamatta itsestäni mitään sen sijaan, että olisin käyttäytynyt kuin aikuinen ja keskustellut asian halki.

7. Suutuin kerran äidilleni siitä, kun jouduin siivoamaan illalla huoneeni, vaikka olisin halunnut tehdä jotain ihan muuta, ja karkasin kotoa! Pyöräilin silloisen parhaan ystäväni luo, joka ei vastannut puhelimeen, joten olin sitten pian hänen ikkunansa takana koputtelemassa. Hän oli jo sängyssä nukkumassa tai menossa nukkumaan ja kuulemma kauhuissaan makasi peiton alla miettien, että kuka hullu siellä ikkunan takana on, eikä uskaltanut liikkua. Yritin soittaa myös muille kavereille, mutta kukaan ei vastannut. Lopulta palasin kylmissäni kotiin peläten huolestuneen ja vihaisen äidin kohtaamista, mutta sisälle hiipiessäni huomasin, ettei kukaan ollut huomannut dramaattista karkureissuani. Luonnollisesti marssin sitten yläkertaan ja vihaisena huusin äidille, että on se kiva, kun kukaan ei rakasta minua, kun et edes huomannut, että karkasin kotoa.

8. Ja monelle teinitytölle tyypillisesti tämäkin kohta liittyy vanhempien uhmaamiseen. Olen nimittäin peräti kaksi kertaa ”seurustellut” pojan kanssa vain, koska vanhemmat kielsivät olemasta missään tekemisissä juuri kyseisten poikien kanssa ja se suututti tietenkin äärettömästi. Minua oikein ahdisti ja ärsytti nämä ”seurustelusuhteet”, mutta vihaisena yritin edes viikon pysyä näiden poikien kanssa ihan vain todistaakseni vanhemmilleni, että minähän en teitä tottele.

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Lapsuuden kodissa oli myös yläkerta ja mut meidän perheen keskuudessa tunnettiin raskaista ja vihasista askeleista. (tämä siis siitä, kun yleensä suutuspäissäni kävelin kovasti tömistellen omaan huoneeseen yläkerrassa) Kerran sitten tömistelin ”hieman” kovemmin portaissa kun vihainen teini olin, jokaiselle portaalle oikein hyppäsin niin lujaa että jalkapohjissa tuntui. Noh, niin tuntui myös alakerran lampussa, joka mun askelien voimasta tipahti katosta ja hajosi 😀 Yhtä temperamenttinen isäni ei oikein ilahtunut, mistähän lie johtu. Nykyään tälle on hyvä nauraa! :DD

Avatar

Ahhhh vessanpöntön harjailu sisaruksen harjalla, tätä on harrastettu niin usein joskus 🤣🤣

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä