10X TAAPERON LEMPIJUTUT LOKAKUUSSA

1. Oho ja kakka. Nämä ovat taaperon lempisanat. Okei, ainoat sanat! Taapero aloitti 10-11 kuukauden iässä yhtäkkiä puhelakon, eikä enää suostu sanomaan äitiä, mammaa tai pappaa. Mutta nyt uutuutena hän on pian kuukauden verran sanonut oho, ja sitä siis pitää hokea ihan koko ajan. Kaikkeen! Hänestä on hurjan hauskaa tahallaan pudottaa tavaroita ja ruokaa lattialle ja sitten dramaattisesti silmät pyöreänä sanoa oho. Nyt ihan uusimpana juttuna hän oppi juuri viikonloppuna sanomaan kakka, ja ihanasti hokee sitäkin koko ajan!

2. Potalla leikkiminen. Ollaan aloitettu pottailu (epäonnistuneesti), ja ainoa hauska juttu potassa onkin yrittää koko ajan tunkea sinne tavaroita. Ja tietty omat jalat, kun sinne niin sopivasti mahtuu seisomaan. Jos joku menee unohtamaan vessan oven auki, hän lähtee heti sinne hakemaan pottaa ja kantaa sitä ympäriinsä. Potalle hän ei kuitenkaan halua istahtaa kuin kahdeksi sekunniksi ja ollaan tultu pikkuhiljaa siihen tulokseen, että laitetaan tämä odottamaan, että hän alkaa enemmän kiinnostua tästä touhusta.

3. Kävely ihan itse. Ollaan nyt oltu tässä ihanassa vaiheessa, kun taaperoa ei saa kantaa sylissä, eikä saa pitää kädestä kiinni, vaan hänen täytyy saada kävellä ihan itse. Ja hänhän ei halua kävellä samaan suuntaan muiden kanssa, vaan ilkikurisesti nauraen lähtee heti toiseen suuntaan pakoon. Jos yrität pitää kädestä kiinni, hän ensin kiskoo kättä pois, mutta jos se pettää, hän heittäytyy koko painolla sen käden varaan, eikä liikauta jalkojaan senttiäkään. Joten siinä sitten raahaat yhdestä kädestä tai luovutat. Sylissä hän potkii ja heittää selkää kaarella yrittäessään huutaen päästä maahan kävelemään. Tämä hidastaa ja hankaloittaa mukavasti kaikkea kulkemista, mutta on tietenkin ihan normaali vaihe. Onneksi kävely kuitenkin menee jo niin sujuvasti, että kun vain saataisiin suunta oikeaksi, on ihan kivakin, että hän kulkee itsenäisesti.

4. Pupu. Meidän kaikilla lapsilla on Pentikin puput, jotka on ollut tosi tärkeitä unikavereita. Ja on edelleen! Kuopuksellekin sellainen saatiin sairaalaan ja ollaan sitä pidetty sängyssä ja aina hoidossa mukana turvaa tuomaan. Nyt vasta kuitenkin taapero on todella alkanut kiinnostua pupusta ja itse oikein kaipaa sitä kainaloon. Nukkumaan mennessä hän toisella kädellä puristaa pupun syleilyynsä ja toisella kädellä pitää pupun korvasta kiinni. Musta tällainen turvaa tuova lelu on tosi tärkeä lapsille ja helpottaa monia hankalia juttuja. Vielä kouluikäisenäkin haetaan pupu vaikeisiin hetkiin kaveriksi.

5. Vaatteiden pukeminen ja riisuminen. Taapero on ollut pitkään kiinnostunut vaatteista ja kantaa niitä koko ajan ympäri kotia. Meillä siis aina jämähtää puhtaat pyykit helposti viikoksi sohvalle odottamaan viikkaamista ja taapero siitä sitten hakee vaatteita ja vie niitä eri piiloihin. Hänestä on samalla hurjan hauskaa yrittää pukea niitä vaatteita päälle! Yritykseksi se jää, mutta aivan ihanasti hän käyttää kaikkia mahdollisia sukkia ja housuja kaulahuiveina ja pipoina. Nyt hän on sitten oppinut myös riisumaan vaatteita. Tiukkoja vaatteita hän ei saa pois, mutta jos on rento tai vähän löysä asu, lähtee se heti silmän välttäessä ja yhtäkkiä taapero kirmaa ympäriinsä pelkässä vaipassa.

6. Vaipasta puheenollen… Taaperosta on hyvinkin huvittavaa riisua itse oma vaippa! Hän tykkää vetää aina vaipan puolitankoon ja naurattaa muuta perhettä, kun peppu vilkkuu. Ja aina jos hän näkee jonkun menevän suihkuun, hän alkaa äkkiä riisua vaippaa, jotta pääsisi mukaan. Puhdas vaippa on myös kiva lelu, jos sellainen sattuu löytymään jostain.

7. Muiden naurattaminen on taaperon ehdoton lempijuttu. Hän on luonteeltaan sellainen hassuttelija, joka nauttii muiden naurusta. Hän haluaa aina olla mukana kaikessa hauskassa ja jos vaikka aikuiset keskustelevat jostain ja alkavat nauraa, hän tulee äkkiä mukaan nauramaan. Hän myös koko ajan tekee kaikkea, mikä naurattaa muita ja tarkkailee toisten reaktioita varmistaakseen, että muut nauravat. Kutsutaankin häntä usein perheen pelleksi. Hän on varmasti sitten isona just se porukan hauskuuttaja!

8. Ulkoilu. Taapero rakastaa kaikkea ulkoilua! Oli sitten kyseessä puistoilu, koiralenkki, roskien vieminen tai ihan mikä tahansa, hän on niin onnellisena kaikessa mukana. Hän innostuu aina heti, kun joku alkaa pukea ulkovaatteita, oikeastaan ihan kuin meidän Voldemort. Meillä on siis eteisessa aina kaksi innokasta pientä tyyppiä, jotka luulevat pääsevänsä mukaan ulos. Ja voi sitä huutoa, kun sisko ja veli lähtevät kahdestaan ulos, eikä hän pääse mukaan! Oven sulkeutuessa hän alkaa huutaen osoittaa ikkunaa, koska hän haluaa syliin katsomaan ikkunasta pihalle, ja siskon ja veljen nähdessään hakkaa ikkunaa ja huutelee vihaisesti perään.

9. Taapero rakastaa kenkiä. Kaikkien kenkiä! Kengillä on niin hauskaa leikkiä, ja äiti ja isi ovat alkaneet katua avoimia kenkähyllyjä. Nimittäin heti, kun siivoamme kengät paikalleen, joku pieni hurrikaani käy levittämässä ne pitkin kotia. Kotoa poistumiseen pitää aina varata aikaa, kun välillä ne kengät ovat tosi hyvissä piiloissa. Ja sitten kun sen kengän löytää, täytyy varoa pukiessa, sillä kengistä löytyy yleensä aina joku yllätys, kuten pikkulegoja, naksuja tai Nerf-aseen panoksia. Tänään toisessa kumisaappaassani oli taaperon sukka, ja toisessa duplo-ukkeli. Isin kengässä oli kerran märkä yllätys, kun isi oli vähän hidas vaipan pukemisessa.

10. Lemppareista lempparein ja kaikkein tärkein juttu taaperolle tällä hetkellä on isi. Hänellä on siis ihan hullu isi-vaihe. Hän itkee koko ajan isin perään ja on ihan unohtanut vanhan tyhmän äidin nyt, kun ei enää käy rinnalla. Hän on kyllä minussa kiinni päivisin, kun olemme kahdestaan kotona, mutta roikkuu vain ja ainoastaan isissä, jos molemmat olemme kotona. Hänen on pakko päästä mukaan vessaan, ulos ja ihan kaikkialle. Jos isi lähtee johonkin, hän vain huutaa oven takana. Hoidosta hakiessa hän ei äitiä halua edes halata, vaan tarttuu isiin kiinni ja pysyy sylissä. Tää on ollut henkisesti aika raskasta, mutta tiedostan tämän olevan normaali vaihe. Kohta äiti pääsee varmasti taas lemppariksi!

Lue lisää

10x taaperon lempijutut syyskuussa

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä