KIRPPISLÖYDÖT TAAPERON SYKSYYN

 

Housujen kirppislöydöt: Mini Rodini, Mile, Papu, Papu, Kaiko, Mainio, Mini Rodini ja Kaiko, vasemmalta oikealle. Mua oikein nauratti katsoa näitä ostoksia, kun en ole mikään kovin merkkitietoinen ihminen, mutta on sitten sattunut näin paljon tulemaan merkkejä ostettua.

 

Suurin osa kuopuksen kengistä on kirppikseltä.

 

Mulla on nyt ollut näköjään hyvä vihreä vaihe, mikä on aika jännä, kun en ennen ole oikein välittänyt vihreästä. Nyt kuitenkin huomaan rakastuvani kaikkiin ihanan syksyisiin vihreän sävyihin.

Kirppislöydöt ovat arjen kohokohtia

Kirppislöydöt tekevät joka viikosta paremman! Esikoisen syntyessä vuonna 2011 tutustuin ensimmäisen kerran kirppareihin ja teinkin paljon hankintoja käytettynä. Silloin ei vielä ollut samanlaista mahtavaa tarjontaa kuin tänä päivänä, mutta sain paljon käyttövaatetta vauvalle. Vauvan kasvaessa taaperoksi vaatteita alkoi kuitenkin löytyä koko ajan huonommin, kun tarjolla oli lähinnä tahraista ja rikkinäistä vaatetta. Nyt kolmannen lapsen kanssa onneksi on sitten kirppiksetkin muuttuneet ihan erilaisiksi! Tai no oikeastaan ne vanhat kirpparit ovat jääneet kokonaan pois ja tilalle on tullut lastenvaatteisiin keskittyneitä siistejä kirppiksiä, joissa tarjolla on laadukkaita vaatteita melkein joka koossa. Kun vaan osaa etsiä!

Raskausaikana en vielä päässyt kirppistelyyn kiinni, koska voin niin huonosti, eikä minusta ollut kiertämään hyllyrivejä. Vauva-aikana minusta kuitenkin tuli vihdoin taitava kirppishaukka ja opin tekemään hyviä löytöjä. Osaan kiertää hyllyt hitaasti ja tehokkaasti, mutta nähdä myös hyllyn yleisilmeestä, kannattaako sitä kaivella tarkemmin. Osaan myös etsiä oikeita merkkejä sopivasta hyllystä, jos olen täsmäostoksilla etsimässä jotain tiettyä. Kirppistelystä on tullut ihana ja hauska harrastus, josta nautin hirveästi. Hyvät kirppislöydöt antavat niin mahtavan fiiliksen, eikä sitä fiilistä vaan saa kaupasta ostamalla.

Merkkivaatteita vai ketjuvaatteita?

Ostan kirppikseltä enemmän ”merkkivaatteita”, mutta tämä ei ole mikään tietoinen valinta. Hyvän hintainen vastuulliselta valmistajalta hankittu vaate vaan antaa sellaisen ”jes” -fiiliksen, kun sattuu tekemään löydön. Ostan kyllä yhtä innolla myös ketjumerkkien vaatteita, mutta jotenkin on vain enemmän sattunut kohdalla hyvässä hinnassa esimerkiksi ensimmäisen housukuvan mukaisesti Mini Rodinia, Milea, Kaikoa, Papua ja Mainiota. Nämä merkit on koettu kestäviksi ja laadukkaiksi, mutta tärkeintä mulle vaatteessa kuin vaatteessa on sen ulkonäkö ja käytännöllisyys. Ei liian kireitä vyötäröitä, hankalaa pukemista, vinoja saumoja tai epämiellyttäviä kuoseja.

kirppislöydöt

Tämä Gugguun klassikkomalli on aina ollut mieluinen, ja nää sävyt on ihania! Näiden koot ovat 80. 86 ja 92, mutta jokainen sopii nyt päälle. Ovat siis tosi pitkäkäyttöisiä.

 

kirppislöydöt

Monkindin henkselihousut, Bobo Choses bloomersit, Papun paita, Zaran paita ja Mainion t-paita ovat kaikki tätä värimaailmaa, joka parhaiten aina kiinnittää huomioni ostoksilla.

 

kaiko vaatteet

Nämä Kaikon leggarit ja paita ovat samaa kuosia, mutta pohja on pesussa värjääntynyt erilaiseksi. Se ei kuitenkaan haittaa, kun en niitä yhdessä kuitenkaan käytä!

Parhaat kenkälöydöt

Olen ostanut kirppikseltä taaperolla myös paljon kenkiä. Tämän ikäisellä kengät ovat vain hetken käytössä, eivätkä juurikaan kulu, ja kuten meilläkin, kengillä todellisuudessa harvemmin kävellään. Ulkoiluun meillä on erikseen kävelyyn ja ulkona seikkailuun ideaalit kengät, mutta rattaissa istuessa, turvaistuimessa auton kyydissä ja pieniä matkoja kävellessä sillä ei nyt ole vain mielestäni suurta merkitystä, mitkä kengät on jalassa, kunhan ne ovat mukavat. Sanon tämän, koska saan paljon passiivisagressiivisia viestejä, joissa kysytään, enkö aio käyttää suositusten mukaisia kenkiä.

Nuo Nokian ruskeat kumisaappaat olivat niin mahtava löytö. Ne taitavat olla melko vanhat, sillä anoppi muistaa tuollaisia lapsilla joskus 30 vuotta sitten käyttäneensä. Musta nämä ovat niin hienot! Olin juuri ostanut edellisellä viikolla punaiset kumpparit tarpeeseen, kun löysinkin nämä. Oli sitten pakko ottaa myös nämä ihan vain, koska ne ovat NIIIIIN hienot. Ja maksoivat muistaakseni kolmisen euroa. Aion ehdottomasti säästää nämä tuleville lapsenlapsille.

Kirppislöydöt ja hintojen kipuraja

Kirppishinnoissa mulla ei ole mitään selkeää kipurajaa, sillä hinta tietenkin riippuu aina tuotteesta. En kuitenkaan ole valmis maksamaan esimerkiksi Mini Rodinin picosta sitä 60 euroa, mitä niistä jatkuvasti käytettynä pyydetään. Ehkä ”kallein” törsäykseni suhteessa tuotteeseen on nyt ollut tuo seuraavan kuvan Monkindin myssy, josta maksoin 12 euroa ja mietin pitkään, että raaskinko. Jos miettii ihan perus paitoja ja leggareita, voisin sanoa, että siististä ja hyväkuntoisesta vaatteesta maksaisin mielelläni 3 euroa ketjumerkillä ja 6 euroa merkkivaatteesta. Mutta jos kyseinen vaate on sellaista väriä, kuosia tai mallia, että haluan ehdottomasti juuri tämän, maksan kyllä tuon hinnan tuplasti. Olen kuitenkin jättänyt hyllyyn 15 euron Gugguun, Kaikon ja Mini Rodinin paidat. Ja rikkinäisestä tai tahraisesta vaatteesta en kyllä ikinä maksa niitä järkyttäviä hintoja, mitä jotkut ihmiset merkkivaatteista pyytävät. Vaikka paita kuinka olisi Mini Rodinia ja aivan ihanaa kuosia, en ikinä maksaisi siitä kymppiä, kun etumus on täynnä pinttynyttä tahraa ja sauma revennyt.

Olen monta kertaa tutulla kirppiksellä hiplannut yhtiä iiiiihania leggareita, jotka todellakin ostaisin, jos ne maksaisivat esim 2 euroa, koska niissä on polvet niin kuluneet, että ensimmäisestä kaatumisesta ne varmaan menevät jo puhki. Mutta kun niistä pyydetään 14 euroa. Miksi maksaisin 14 euroa housuista, jotka joudun viikon päästä itse paikkaamaan.

Tiny Cottonsin leggarit ja Mini Rodinin body ovat olleet käytössä jo kesästä, mutta mahtuvat edelleen!

 

kirppislöydöt

H&M Baby Exclusive -mallistossa on aina ihania juttuja, kuten tämä paita, jossa napitus on selässä. Zaran pehmeät leggarit ovat täydellisiä perusarkeen ja Polarn o Pyretin kauluspaita odottaa vielä ensikäyttöä.

 

kirppislöydöt

Tämän ihanan Jamie Kayn neuleen ostin talteen jo vuosi sitten ja nyt se alkaa pian olla sopiva!

Kirppislöytöjä voisi olla hauska jatkossa jakaa vaikka kuukausittaisen postauksen muodossa, johon kokoaisi aina sen kuun löydöt. Tai sitten vaikka viikottain Instagramissa storyjen puolella. Näitä on kuitenkin hauska jakaa jossain muodossa, kun itse ainakin saan aina muiden löydöistä lisää motivaatiota omaan kirppistelyyn.

Lue lisää

Esittelyssä Turun parhaat lastenkirppikset

Taaperon asu ja kuukauden paras kirppislöytö

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Millaiset kengät teillä on ulkoiluun ja retkeilyyn? Onko jotain vinkki heittää, mulla tosin ei tyttö vielä kävele, mut päivänä minä tahansa.

Avatar

Ihania vaatteita 😍 sain kyllä inspiraatiota kun esikoislapsen olisi tarkoitus syntyä tässä parin viikon sisällä 😍

Avatar

Mieluummin täällä blogissa! Kaikki ej käytä instaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä