Ollaanko me eroamassa?

Ihmisellä on oikeus yksityisyyteen. Asioiden jättämättä kertominen ei ole valehtelua tai epäaitoutta. Toisaalta taas asioista ääneen puhuminen ei ole outoa tai sitä, etteikö ihminen välittäisi yksityisyydestä. Yksityisyys on sitä, että puhuu asioista, joista haluaa puhua ja sitten on hiljaa, kun haluaa olla hiljaa.

Uteliaimmat ihmettelee ja luo juoruja

Somessa on paljon ihmisiä uteliaat nenät pitkällään. Joku utelias jo oman facebookkini profiilista bongasi aloituksia, joita vei eteenpäin keskustelupalstoille. Toinen utelias jatkoi keskustelua ja kolmas utelias päätti juoruta vähän juorun päälle. Olen tilanteiden ollessa sopiva ottanut kantaa meidän parisuhteeseen instagramin puolella. Kertonut, että eletään vaikeita aikoja ja niistä yritetään nousta. On tullut eteen vaikeita kysymyksiä, unettomia öitä ja itkuja, jotka ei millään halua loppua. Kaiken tämän postauksessa olevan olen kirjoittanut niin sanotusti luvan kanssa eli en tuo someen mitään, mikä ei olisi myös toiselle osapuolelle okei.

Ei kukaan pyri eroon

Ei – meillä ei ole pyrkimyksenä erota. Ei kukaan lähde parisuhteeseen ajatellen, että jonain päivänä sitä eroaa. Kukaan ei myöskään toivottavasti elä parisuhteessa ja yritä tuhota sitä samalla niin, että se päätyisi eroon. Ihmiset yleensä joko päättää elää yhdessä tai erota. Kummassakin tapauksessa tilanne voi silti johtaa siihen, että parisuhde päättyy ja ihmiset jatkaa omiin suuntiinsa.

Riittääkö pelkkä rakkaus?

Meillä on ollut noin viiden vuoden suhde, joka ei ole ajallisesti kovin pitkä. Siihen on mahtunut paljon vaikeita asioita ja alamäkiä. Tuntuu, että uuden haasteen päälle on tullut aina uusi haaste ja edellisestä selvittyä pitäisi taas selvitä uudesta. Joinain päivinä tuntuu, että meidän suhteen voimavarat on kulutettu täysin loppuun eikä ole keinoja selvitä tästä pystyyn enää yhdessä. Rakkautta voi löytyä, mutta riittääkö se aina? Olen ollut aiemmin parisuhteessa, jossa hommat toimi, mutta ei ollut rakkautta. Se suhde kaatui siihen, että pöytä ei pysynyt pystyssä yhdellä jalalla. Nyt taas rakkautta on niin paljon mukana, että joskus sattuu, mutta auttaako se korjaamaan kaikkea muuta?

Pohjalla vahva ystävyys

Meillä on pohjalla vahva ystävyys, joka näkyy arjessa läsnä. Meillä on halu toimia toistemme parhaimpina ystävinä niilläkin hetkillä, kun parisuhde tökkii. Meillä klikkaa, meitä naurattaa yhdessä ja ärsyttää yhteiset asiat. Ne on asioita, joita arvostaa siinä yhdessä eletyssä arjessa todella paljon. Itselleni on tärkeää, että parisuhteessa ja toisen kanssa eläessä löytyy sieltä myös se vahva ystävyys. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei ala ruokkimaan ystävyyttä yli parisuhteen, koska myös parisuhdeasioille pitää jättää tilaa. Itselleni kaikki se läheisyys ja muu on myös todella tärkeää siinä ihmissuhteessa, jossa olen tietyllä tapaa sitoutunut vahvasti toiseen.

Olin suorastaan ihan hirveä ämmä

Olen omat traumani lapsuudessa, nuoruudessa ja menneisyydessä käynyt. Olen ihmisenä sellainen, että torjun paljon välttääkseni kipua. Joistain ihmisistä pidän taas kiinni kovasti, koska koen tarvetta edes muutamaan läheiseen ympärilläni. Viime vuosien vaikeudet parisuhteessa kuitenkin muuttivat omaa käytöstäni ja aloin olemaan hankala. Olin suorastaan ihan hirveä ämmä. Torjuin, työnsin pois ja ilkeilin. Tein asioita kiusallani juuri erilailla kuin kumppanini olisi halunnut. En kiinnostunut mistään hänen asioistaan, kuittailin ja vetäydyin kuoreeni. HÄVETTÄÄ. Hävettää aivan kamalasti, miten voi aikuinen ihminen näin toimia.

Voiko rypistettyä saada enää suoraksi?

Tänä keväänä tajusin yhtäkkiä koko asian ja heräsin jostain tosi syvästä unesta. Heräsin siitä kuin sormia napsauttamalla, mutta liian myöhään. Olen tehnyt tuhoa tälle parisuhteelle jo monta vuotta enkä tiedä tuleeko se koskaan korjaantumaan. Itse en ehkä osaisi antaa anteeksi, vaikka oma kumppanini sanoo antavansa. Hän on päättänyt seisoa rinnallani kaikesta tästä huolimatta ja rakastaa. Olen tästä ihan mielettömän kiitollinen, mutta silti mietin väkisin onko se ihan okei. Mietin, että mikä on oma vastuuni siinä mitä on tapahtunut ja voinko edes pyytää toista ihmistä jatkamaan enää kanssani kaiken sen jälkeen.

Katseessa näkyy surullinen viesti

Tämän lisäksi huomaan, että juna tavallaan meni jo. Olen itse tässä hetkessä läsnä ja pursuan valtavan määrän rakkautta. Tiedän kenen kanssa haluan elää loppuelämäni, mutta sitä henkilöä katsoessani en silti näe sitä loppuelämää kirkkaasti. Se on se pieni ilme silmissä, jotka katsoo mun suuntaan. Se on se pieni henkinen olemus, joka viestii, että olen jo myöhässä. Mua rakastettiin ja rakastetaan, mutta välissä on jotain joka huutaa, että huominen voi tulla milloin vain ja sieltä sitten puuttuu se rakkaus. Jollain tapaa yhteys on katkennut, vaikka tunteita on vielä. Siksi en osaa sanoa erotaanko me. Ei ole pyrkimyksenä, mutta toisaalta tässä tilanteessa ei se tulevaisuuskaan ole kirkkaana edessä.

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Joo noi on kyllä mahdollistettu tosi hyvin!

Avatar

Rohkean rehellinen kirjoitus. Toivottavasti saatte asiat parhain päin. Ootteko käyneet esim terapiassa? Se voisi auttaa avaamaan tunnelukkoja ja pääsemään yli tästä kriisistä. Tsemppiä, rohkeutta ja paljon rakkautta teille <3

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos! Ei olla käyty. Mutta kyllä se pyörii mielessä.

Avatar

Helsingin kaupungilta pikkulasten vanhemmat saa 15 kertaa ilmaista pariterapiaa. Suosittelen! Jono on pitkä joten siihen kannattaa itsensä ilmoittaa heti, mutta jonotus kannattaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä